• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • OGRADA – târg de cultură și agricultură: Evenimentul care a adus în Capitală o bucată din sufletul Ardealului

    Gabriela Gimbășanu -

    ”Ograda – târg de cultură și agricultură” este unul dintre evenimentele pe care Cărturești în organizează anual, în locația deja cunoscută bucureștenilor – Grădina Verona. În premieră, ediția din această toamnă aduce în Capitală o parte din inima Ardealului, prin intermediul producătorilor veniți din zona județului Alba și a vinului Jidvei, partenerul târgului ce are loc în acest sfârșit de săptămână și este cu intrare liberă. 

    dsc_0096

    În prima zi de octombrie, târgul de la Grădina Verona și-a deschis porțile pentru toți cei care au ales să iasă din casă într-o zi frumoasă de toamnă. Mirosul de struguri copți, savoarea mustului și mireasma de pită proaspătă  i-a adus pe bucureșteni, cu mic cu mare la târgul Ograda. Pentru prima dată, ediția de toamnă din anul acesta a avut ca partener principal producătorul de vin Jidvei care a venit însoțit de ”o bucată din sufletul Ardealului”: producători locali cu cele mai bune bucate transilvenene. Astfel, pe lângă bunătățile pregătite de specialiștii bucătari de la Grădina Verona, bucureștenii au putut degusta și cele mai bune vinuri de la Jidvei, dar și must ”acompaniat” de brânzeturi și de ”Pita Cetății”.

    dsc_0151dsc_0146

    ”Jidvei nu a venit singur la Ograda: a adus la acest eveniment o mână de oameni faini, producători locali din județul Alba, care au niște produse extraordinare și despre care lumea trebuie să afle mai multe lucruri, trebuie să afle ce bunătăți produc acești oameni. Pentru noi (Jidvei – n.r.) este o bucurie că ne-am putut implica să aducem în centrul Bucureștiului o parte din inima țării, o bucățică din Transilvania. Am vrut să vorbim mai mult despre Târnave, despre vinurile de Jidvei, despre obiceiuri și meșteșuguri specifice locului. Toate aceste produse tradiționale merită mai mult, producătorii locali merită toată susținerea noastră și merită ca lumea să-i cunoască și să le cumpere produsele. Totodată, ideea noastră a fost de face mai mult decât a oferi la degustat must și vinuri foarte bune, ne-am dorit să le arătăm copiilor din Capitală cum se face mustul. În cadrul târgului, copii se pot juca și pot învăța cum se face mustul. Îi asigurăm pe toți cei care ne trec pragul că vor avea o experiență de neuitat. Avem producători de brânzeturi care merg foarte bine cu vinurile de Jidvei, avem pită făcută la cuptor și o foarte multe bunătăți. Îi încurajez pe toți bucureștenii să iasă din casă, să iasă la soare și să vină să descopere România aceea profundă”, a declarat pentru Agrointeligența- www.agrointel.ro Ioana Ardelean Vasiliu, director de PR al companiei Jidvei.

    dsc_0020 dsc_0026 dsc_0040 dsc_0051 dsc_0070 dsc_0104 dsc_0111 dsc_0118 dsc_0156 dsc_0184 dsc_0190 dsc_0197 dsc_0215 dsc_0217 dsc_0222

    Alături de mâncăruri desăvârșite și deserturi special pregătite pentru acest târg, cei care ajung la Ograda pot pleca acasă cu brânzeturi maturate din Munții Trascăului, Pita Cetății și cașcaval de casă produs de o familie de fermieri din Vințu de Jos. Alături de acești producători se află și Ana Grecea care a venit să le arate bucureștenilor ia românească autentică și să le vorbească de munca din spatele ”cămeșilor” românești.

    Evenimentul ”Ograda” continuă și astăzi, duminică, 2 octombrie, la Grădina Verona din strada Pictor Arthur Verona 13-15 (în spatele librăriei Cărturești de pe bulevardul Magheru).


    Te-ar mai putea interesa

    MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate! Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte