• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Se înmulţesc cazurile de ouă cu dioxină în Germania

    agrointeligenta.ro -

    Autorităţile germane au identificat prezenţa dioxinei în ouăle produse la o fermă de lângă Aurich, al nouălea caz de acest gen din ultimele patru luni, informează WorldPoultry.net.

    Prezenţa substanţei toxice, extrem de nocive având potenţial cancerigen, a fost identificată în cadrul unui control de rutină efectuat la mai multe ferme de profil din nord vestul ţării, perimetru în care au fost semnalate şi celelalte opt cazuri.

    Ferma a fost pusă sub carantină, pentru a fi identificată sursa contaminării.

    Numărul mare de cazuri sugerează că cel puţin în nord vestul ţării reglementările mai stricte menite să prevină contaminarea produselor alimentare cu dioxină lansate anul trecut nu s-au dovedit a fi eficiente sau nu au fost aplicate în mod riguros.

    În 2011, Germania a fost cuprinsă de un episod de panică după ce în mai multe produse destinate hranei umane dar şi animale prezente pe piaţă au fost semnalate urme de dioxină.

    Peste 4 700 de ferme de animale şi păsări (dintre acestea circa 1000 producătoare de ouă) au fost obligate în acest context să îşi sisteze livrările către piaţă.

    Panica s-a extins şi în ţările din vecinătate – în Olanda spre exemplu fiind retrase de la comercializare peste 125 000 de ouă provenite din Germania sub suspiciunea contaminării cu dioxină – punând Berlinul în situaţia de a-şi vedea brandul de ţară pus sub semnul întrebării.

    Germania este al patrulea mare producător european de ouă cu o cotă de aproape 10% din piaţă Uniunii Europene.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermier român: ”Am refuzat să dau ouăle la export pentru a-mi păstra clienții de aici, de acasă” Cum faci economie la factura de curent. Aparatele din casă cu cel mai mare consum de energie Crescător de porcine: ”Cu prețurile medii de 12 lei/kg în viu nu acopăr nici costurile cu hrana, prețul corect ar fi de 17 lei/kg”

    Ultimele știri

    Clubul Fermierilor Români a lansat o nouă serie a programului de perfecționare managerială „Antreprenor în Agricultura 4.0” Subvențiile APIA care se vor plăti mai târziu. Anunțul premierului Bolojan dă peste cap planurile fermierilor Premierul Ilie Bolojan: Se adoptă legea prin care, de anul viitor, impozitele pe proprietate și mașini să fie majorate!