• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cea mai nouă combină de la John Deere: W650 FT4 are cel mai mare sistem de site și și-a făcut în mod oficial ”debutul” pe piața din România

    Gabriela Gimbășanu -

    Cea mai nouă combină John Deere a fost lansată oficial în România în cadrul evenimentului organizat de dealerul IPSO în localitatea Traian, județul Neamț. W650 F4 este mașina de recoltat cu cel mai mare sistem de site și se adresează cu precădere fermelor care lucrează suprafețe până în 1.000 de hectare.

    Combina W650 FT4 a fost prezentată oficial fermierilor veniți la DEMO SHOW-ul organizat de IPSO Agricultură, reușind să atragă imediat atenția celor prezenți. Alături de noua combină au fost prezentate și alte două modele John Deere W330 – de 216 CP, dedicată acelor fermieri care cultivă între 150-200 de hectare, și un model mai mare S680i.

    combina-lansare-ipso-agricultura

    Combina are un motor de 350 CP

    Modelul John Deere W650 FT4 a fost perfecționat pentru a se adapta perfect condițiilor din fermele de dimensiuni medii. Acest model asigură o recoltare cât mai bună și un consum redus de motorină.

    Frumoase tractoare, frumoase implementuri, dar degeaba le folosim dacă nu facem o recoltare ca la carte. În premieră vă prezentăm în România noul model de combină John Deere W650 FT4. Această combină are un design nou, dar am vrea să discutăm mai mult de partea tehnică a acestei combine. Un fermier este interesat în primul rând la o combină de productivitate, de pierderi reduse, de consum redus de combustibil și de viteză de lucru suficientă pentru a recolta cât mai rapid. Dacă intrăm în detalii tehnice, această combină beneficiază de un motor de 350 CP, este stagiu patru și după noile norme de poluare poate fi folosită mult timp de acum încolo”, a declarat Cosmin Miroiu, specialist de produs – Combine în cadrul IPSO Agricultură.

    Buncărul are o capacitate de 9.000 litri

    Buncărul combinei W650 FT4 este dotat cu o capacitate de stocare suficient de mare încât asigură o autonomie foarte bună în timpul recoltării. De asemenea, un element de noutate este acela că bara de dezaristare se așează în poziție de lucru mult mai rapid decât la modele mai vechi.

    Este o combină pe șase căișori care beneficiază de un buncăr de 9.000 litri, deci iată și o autonomie suficientă. În general o dotăm cu hedere de 6,7 până la 7,6 metri dacă vorbim de păioase și 8 rânduri pentru porumb. La sistemul de batere și de separare, beneficiem de o tobă cu diametru de 660 mm și cu 10 șine de batere. Argumentul tehnic este că avem o tobă de mare inerție și vă va ajuta să mergeți mai departe, chiar și în condiții de recoltare mai grele. Este foarte important că avem aici și bara Booster cu acțiune rapidă, o numim bara de dezaristare, cu un nou sistem de acționare rapidă, ceea ce vă permite să o puneți în poziție de lucru în mai puțin de 3 minute, comparativ cu sistemul vechi când era nevoie de 30 minute pentru instalarea bării de dezaristare. Suprafața pe căișori devine mai mare, până la 8 metri pătrați, în cazul combinelor cu șase cai”, ne-a vorbit specialistul despre atuurile acestui nou model de combină.

    john-deere-w650-ft4

    Combina cu cel mai mare sistem de site din piață

    Cea mai interesantă parte de noutate a acestei combine noi este reprezentată de sistemul de site. John Deere a dotat acest model de combină de recoltat cu cel mai mare sistem de site de pe piață – 6,2 metri pătrați.

    Cu toții știm că un factor limitativ la recoltare este reprezentat de site. Nu putem să merge cu viteză în cazul unei productivități sporite pentru că s-ar putea să aruncăm grâul afară. Iată că inginerii de la John Deere au luat în calcul solicitările fermierilor și le pun la dispoziție cel mai mare sistem de site de pe piață – 6,2 metri pătrați. Nu va mai fi o problemă să aveți viteze mari de lucru, pentru că sitele noastre sunt noi, cu 41% mai mari decât modelul anterior de combină. Chiar dacă am mărit sitele cu 41% avem aceeași greutate a casei sitelor. Am reușit să facem acest lucru cu ajutorul tehnicilor din industria aeronautică și toată casa sitelor este din aluminiu, nu mai este sudată, ci are în componența sa nituri de prindere pentru o rezistență și o durabilitate sporită. Toate aceste elemente duc la pierderi reduse, la buncăr mai curat și viteză mai mare de lucru”, ne-a mai spus managerul de produs din cadrul IPSO Agricultură.

    Oferte pentru fermierii care cumpără o combină John Deere

    Pentru fermierii care nu dețin o combină John Deere, compania le-a pregătit o oferă de nerefuzat. Dacă achiziționați o astfel de combină în pre-sezon, până în luna decembrie primiți un pachet complet pentru operator, un pachet compus dintr-o trusă de scule completă, combinezon și vesta marca John Deere. De asemenea, fermierii vor primi în mod gratuit și o vizită la fabrica de combine John Deere de la Zweibrucken, în sud-vestul Germaniei.


    Te-ar mai putea interesa

    Tic-tac, tic-tac cu avansul APIA. Termen urgent pentru plata primei tranșe din subvenții Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal Tractoarele New Holland pe care fermierii le pot cumpăra prin Programul Rabla pentru Tractoare

    Ultimele știri

    Avans APIA 2024 – ultima oră! Prag depășit pentru plățile către fermieri! ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Pintea, MADR: Autoritatea și-a câștigat încrederea nu doar pe plan național, ci și pe scena europeană Auchan și Cora – amenzi uriașe de la Consiliul Concurenței! Judecătorii le-au respins contestațiile!