• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Prognoza meteo 19–30 octombrie: Cum va fi vremea în fiecare regiune a țării

  Roxana Dobre -

  Vreme rece și ploi prezente în majoritatea regiunilor. Meteorologii au emis o prognoză valabilă în intervalul 19– 30 octombrie pentru fiecare zonă în parte! Fermierii care locuiesc la multe vor avea parte de vreme uşor mai rece decât în mod normal în ultima decadă a lunii!

  BANAT

  În prima zi a intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mai rece decât în mod obişnuit, cu o medie regională a maximelor de 12…13 grade. Începând cu data de 20 octombrie, temperaturile vor mai creşte uşor şi până la sfârşitul lunii se vor situa la medii în jurul a 14 grade, exceptând perioada 23 – 25 octombrie când vor ajunge la o medie de 16 grade. Minimele termice nu vor avea variaţii semnificative de-a lungul perioadei prognozate şi vor fi cuprinse, în medie, între 5 şi 8 grade. În cea mai mare parte a primei săptămâni, temporar va ploua slab, cu menţiunea că în intervalul 20 – 22 octombrie, pe spaţii mici se vor înregistra şi cantităţi de apă însemnate. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi în a doua săptămână de prognoză, mai ales începând cu data de 26 octombrie.

  CRIŞANA

  Temperaturile maxime vor creşte uşor de la valori sub normalul perioadei, adică medii de 12…13 grade, ce se vor înregistra în prima zi, până la valori în medie a 14 grade în restul intervalului, exceptând perioada 23 – 25 octombrie când media regională va tinde spre 15…16 grade. Valorile termice nocturne nu vor înregistra modificări importante de-a lungul perioadei prognozate, astfel că minimele vor fi cuprinse, în medie, între 5 şi 8 grade. Pe parcursul primei săptămâni, mai ales din data de 19 octombrie, temporar va ploua slab, cu menţiunea că în intervalul 20 – 22 octombrie, pe spaţii mici se vor înregistra şi cantităţi de apă însemnate.

  Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată şi în săptămâna a doua, cu precădere începând cu data de 26 octombrie.

  TRANSILVANIA

  În prima zi a intervalului vremea va fi mai rece decât în mod normal, cu maxime ce vor fi cuprinse în medie între 8 şi 10 grade, dar începând din data de 20 octombrie, valorile diurne vor creşte uşor şi vor fi mai apropiate de mediile climatologice ale perioadei, fiind cuprinse în general între 12 şi 14 grade. În primele două nopţi, temperaturile minime se vor situa la o medie regională în jurul valorii de 0 grade, apoi vor creşte până la o medie de 5…6 grade în nopţile de 21 şi 22 octombrie, urmând ca până la sfârşitul intervalului să fie relativ constante la medii de 2…4 grade. În intervalul 20 – 24 octombrie temporar va ploua, chiar moderat cantitativ în jurul datei de 21 octombrie, dar probabilitatea de ploi se va menţine ridicată şi după data de 26 octombrie.

  MARAMUREŞ

  Temperaturile maxime vor creşte uşor de la valori sub normalul perioadei, în prima zi adică o medie de 9…10 grade, până la valori medii de 12 grade în restul intervalului, exceptând zilele de 23 şi 24 octombrie, când media regională va tinde spre 15 grade. Valorile termice nocturne nu vor avea modificări importante de-a lungul celor două săptămâni, astfel că minimele vor fi cuprinse, în medie, între 3 şi 7 grade. În perioada 20 – 22 octombrie, temporar va ploua şi pe spaţii mici se vor strânge şi cantităţi de apă însemnate, dar ploi, cu caracter local, se vor semnala şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

  MOLDOVA

  În prima zi a intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mult mai rece decât în mod obişnuit, cu o medie regională a maximelor de 9…10 grade. Începând cu data de 20 octombrie şi până la sfârşitul primei săptămâni, acestea vor mai creşte uşor, până la medii de 12…13 grade, în timp ce pe parcursul celei de-a doua săptămâni vor oscila din nou la o medie de 9…10 grade. Minimele termice vor creşte treptat de la valori medii în jur de 0 grade în noaptea de 18 octombrie până la o medie de 6 grade în noaptea de 22 octombrie, apoi vor mai scădea uşor şi se vor situa în ultimele nopţi, la medii de 2…3 grade. Spre finalul primei săptămâni va ploua, posibil moderat cantitativ în data de 22 şi 23 octombrie, iar temporar ploile vor apărea şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

  DOBROGEA

  Vremea va fi rece în prima zi a intervalului, cu temperaturi maxime ce se vor situa la o medie în jurul valorii de 11 grade, apoi se va încălzi treptat spre un regim termic normal, în perioada 21 – 23 octombrie, când se vor înregistra valori medii diurne de 15…16 grade. După data de 24 octombrie maximele vor scădea uşor spre valori medii de 12…14 grade. Minimele termice vor creşte treptat de la valori medii în jur de 4 grade în noaptea de 18 octombrie, până la o medie de 10 grade în nopţile de 22, 23 şi 24 octombrie, apoi vor mai scădea uşor spre medii de 6 grade. În perioada 21 – 24 octombrie, dar trecător şi după data de 26 octombrie, vor fi ploi în general slabe cantitativ.

  MUNTENIA

  În prima zi a intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mult mai rece decât în mod obişnuit, cu o medie regională a maximelor în jurul valorii de 10 grade. Începând cu data de 20 octombrie şi până la sfârşitul primei săptămâni acestea vor mai creşte şi se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, de 16 grade, în timp ce pe parcursul celei de-a doua săptămâni vor oscila la medii de 12…14 grade. Minimele termice vor creşte treptat de la valori medii în jur de 4 grade în noaptea de 18 octombrie, până la o medie de 8…9 grade în nopţile de 22 şi 23 octombrie, apoi vor mai scădea uşor şi vor tinde în ultimele nopţi, spre medii de 4…5 grade. Îndeosebi perioada 21 – 24 octombrie, dar temporar şi după data de 26 octombrie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată.

  OLTENIA

  La începutul intervalului, vremea va fi mult mai rece decât în mod normal, cu maxime în medie de 9…10 grade, dar începând din data de 10 octombrie, valorile diurne vor creşte uşor şi se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, fiind cuprinse între 12 şi 15 grade. În primele două nopţi, temperaturile minime se vor situa la o medie regională în jurul valorii de 4 grade, apoi vor creşte până la o medie de 7…8 grade în nopţile din perioada 21 şi 24 octombrie, urmând ca până la sfârşitul intervalului să fie relativ constante, la medii de 5…6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în data de 19 octombrie, dar şi în perioada 21 – 23 octombrie. Temporar ploile îşi vor face apariţia şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

  LA MUNTE

  La începutul intervalului vremea va fi rece, cu maxime în medie de 2…4 grade şi minime negative de -3…-2 grade, dar începând din data de 10 octombrie, valorile termice vor fi în creştere şi se vor menţine constante până la sfârşitul intervalului, respectiv în jur de 6 grade pe timpul zilelor şi apropiate de 0 grade în cursul nopţilor. În perioada 20 – 24 octombrie, dar şi după data de 26 octombrie temporar vor fi precipitaţii, sub formă de ploaie, iar mai ales pe crestele înalte, şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.


  Te-ar mai putea interesa

  Plantare castraveți: perioade, distanțe între răsaduri Ce se pune în gropi la plantarea răsadurilor de castraveți Anunț pentru fermieri: Astăzi s-a făcut plata pentru subvenția de 100 euro la hectar!

  Ultimele știri

  Leguma care a atins în piață prețul unui kilogram de mușchiuleț de porc! Un fermier a câștigat procesul cu Primăria care l-a lăsat fără subvențiile de la APIA Nou val de ploi. Cantitățile de apă raportate de fermieri din mai multe județe