• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • EXCLUSIV! Adrian Pintea, APIA: SUNTEM PREGĂTIȚI să achităm fermierilor ACESTE SUBVENȚII DE LA 1 DECEMBRIE!

  Roxana Dobre -

  SUNTEM PREGĂTIȚI să achităm fermierilor ACESTE SUBVENȚII DE LA 1 DECEMBRIE, a declarat pentru directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – APIA, Adrian Pintea, în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro. Fermierii vor primi subvențiile integrale pentru campania 2016 începând cu 1 decembrie când începe plata regulară a plăților directe din bani europeni.

  APIA e pregătită! Fermierii care au primit avans în perioada 17 octombrie-30 noiembrie vor avea în cont și restul banilor, începând cu luna decembrie.

  ”Suntem pregătiți să începem plățile normale de la 1 decembrie. Nu vrea să promit, dar putem și suntem pregătiți ca de la 1 decembrie să începem plățile normale. Dacă am achitat 69% acum, diferența nu va fi foarte mare. De la 1 decembrie vom începe completarea pe aceste plăți, iar în continuare pentru zootehnie o să dăm acele adeverințe pentru că au fost multe solicitări, deja lucrăm pentru a acorda acele adeverințe. Sperăm ca această campanie va fi una normală și pentru zootehnie, în ceea ce privește campania de autorizare”, a declarat în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, directorul general al APIA, Adrian Pintea.

  Șeful agenției de plăți spune că APIA mai are de achitat bani și pentru campania 2015 dar dosarele rămase ”restante” sunt cele care mai au probleme care trebuie clarificate cu fermierii. În plus, mai sunt fermierii care au avut angajamente pe agromediu pentru care banii vor fi virați în perioada următoare.

  ”Pe 2015 mai sunt dosare de plată, dar sunt stric punctuale, cu anumite probleme și câteva restanțe, care sunt pe agromediu și care vor fi plătite. Nu aș putea să spun o sumă exactă, dar sunt sume mici. Concentrarea maximă a fost pentru Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) care a avut ca deadline (termen-limită – n.r) data de 15 octombrie, iar în ceea ce privește bugetul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), termenul limită este 31 decembrie. A nu se înțelege că atunci vom plăti acești bani, dar atunci este data până la care putem face aceste plăți. Același principiu se aplică și pentru ANT, bani de la bugetul național, termenul este 31 decembrie pentru plata acestor subvenții”, a mai punctat Adrian Pintea.

  Motivele pentru care dosarele sunt încă blocate

  Într-un răspuns trimis în exclusivitate pentru Agrointeligena – www.agrointel.ro, agenția de plăți precizează că în momentul de față mai există dosare blocate la plată, iar principalele cauze care se întâlnesc la fermierii care au rămas neautorizați la plată sunt erorile identificate în procesul de verificare al cererilor (control administrativ și control pe teren).

  Cum ar fi:

  -Supradeclarările;

  -Cererile din anul curent sau anii precedenți sunt verificate de către alte instituții (DNA, DLAF etc.);

  -Cererile se află sub incidența implementării constatărilor identificate de alte instituții;

  -Fermierii nu au prezentat documente justificative pentru schemele care necesită astfel de documente (ex. sprijin cuplat);

  -Cereri neeligibile la plată;

  -Fermieri autorizați care au plata suspendată urmare a trimiterii în judecată de către organele de anchetă.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Data de referință a ANT – folosită fraudulos. Dacă renunțăm, banii pot merge la SCZ pe animale reale! Noi reguli pentru subvenția APIA pe suprafață. Facturile devin obligatorii ca să demonstrezi că lucrezi pământul! Bulgaria a cerut menținerea ANT cu 2018 ca nou an de referință pentru plata subvențiilor!

  Ultimele știri

  Pachetele de produse recomandate de INNVIGO AGRO pentru protecția culturii de rapiță adaptate la condițiile din orice situație tehnologică! Îi pasă cuiva în țara asta că fermierul Neluțu Ionică renunță la agricultură? Un portofoliu ca la carte! Donau Saat oferă genetică de top la hibrizii de porumb!

  Căutare în articole