• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PROGNOZA METEO pentru următoarele DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Cât de cald va fi şi CÂND VA PLOUA în fiecare regiune a ţării!

  Roxana Dobre -

  Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 1 – 14 mai, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia.Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

  BANAT

  În primele zile ale intervalului, valorile termice vor fi în creștere, astfel că vremea va deveni caldă, cu medii ale maximelor de 23…26 de grade și ale minimelor de 10…14 grade. În perioada 5 – 9 mai, vremea se va răcori, urmând a se înregistra temperaturi în jurul mediilor climatologic specifice pentru prima decadă a lunii mai, cu valori diurne de 18…22 de grade și nocturne de 8…11 grade, mediat pe regiune. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință,
  este estimată o creștere semnificativă a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal în prima jumătate a lunii mai.

  Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, în orele după-amiezelor instabilitatea atmosferică se va manifesta prin ploi de scurtă durată. În intervalele 3 – 5 mai și 7 – 9 mai aversele vor fi mai frecvente, local posibil însemnate cantitativ.

  CRIŞANA

  Valorile termice vor fi în creștere în primele zile ale intervalului, astfel că vremea va deveni caldă, cu medii ale maximelor de 23…26 de grade și ale minimelor de 9…13 grade. În perioada 5 – 10 mai, vremea se va răcori, urmând a se înregistra temperaturi apropiate de mediile climatologic specifice pentru prima decadă a lunii mai, cu valori diurne de 17…21 de grade și nocturne de 7…10 grade, mediat pe regiune. Apoi, până la sfârșitul intervalului de
  referință, este estimată o creștere semnificativă a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal în prima jumătate a lunii mai.

  Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, în orele după-amiezelor instabilitatea atmosferică se va manifesta prin ploi de scurtă durată. În intervalele 3 – 5 mai și 7 – 9 mai aversele vor fi mai frecvente, local posibil însemnate cantitativ.

  TRANSILVANIA

  Până spre sfîrșitul primei săptămâni de prognoză, vremea se va încălzi apreciabil, fiind de așteptat valori termice cu mult peste cele normale la început de lună mai, cu medii ale maximelor de 22…26 de grade și ale minimelor de 6…10 grade. În perioada 6 – 10 mai, temperaturile, în scădere, se vor situa în jurul celor climatologic specifice, cu valori diurne de 16…20 de grade și nocturne de 4…8 grade, mediat pe regiune. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, este estimată o creștere semnificativă a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal în prima jumătate a lunii mai.

  În intervalul 5 – 9 mai, aversele vor fi mai frecvente, izolat mai însemnate cantitativ. În celelalte zile, instabilitatea atmosferică se va manifesta pe spații restrânse, în orele după-amiezelor, prin ploi de scurtă durată.

  MARAMUREŞ

  În primele zile ale intervalului, valorile termice vor fi în creștere treptată, astfel că vremea va deveni caldă, cu medii ale maximelor de 23…25 de grade și ale minimelor de 8…11 grade. În perioada 5 – 9 mai, vremea se va răcori, urmând a se înregistra temperaturi în jurul mediilor climatologic specifice pentru prima decadă a lunii mai, cu valori diurne de 17…20 de grade și nocturne de 5…8 grade, mediat pe regiune. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, este estimată o creștere semnificativă a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal în prima jumătate a lunii mai.

  Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, în orele după-amiezelor instabilitatea atmosferică se va manifesta prin ploi de scurtă durată. În intervalul 5 – 9 mai aversele vor fi mai frecvente, posibil chiar însemnate cantitativ.

  MOLDOVA

  Încălzirea vremii va fi semnificativă pe parcursul primei săptămâni, astfel că temperaturile se vor situa cu mult peste cele normale la început de lună mai; vor fi, în medie, maxime de 22 la 27 de grade și minime de 7…13 grade. Între 7 și 10 mai, vremea se va răcori, devenind în general apropiată de specificul climatologic al perioadei, cu valori diurne
  de 17 la 21 de grade și nocturne de 5…9 grade, în medie regională. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, este estimată o încălzire accentuată a vremii.

  Ploi pe arii mai extinse, moderate cantitativ vor fi cu o probabilitate mai mare în perioada 6 – 9 mai. În restul intervalului instabilitatea atmosferică se va manifesta în unele după-amieze prin ploi de scurtă durată, cu caracter local.

  DOBROGEA

  Vremea va fi în încălzire chiar din primele zile ale lunii mai, iar valorile, relativ constante în mare parte a intervalului de referință, se vor situa peste cele climatologic specifice, cu precădere în partea continentală a regiunii, cu maxime de 20…24 de grade și minime de 10 …13 grade, în medie. Spre sfârșitul celor două săptămâni, este estimată o
  creștere semnificativă a temperaturii aerului.

  Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 6 – 9 mai.

  MUNTENIA

  Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea se va încălzi apreciabil, fiind de așteptat valori termice cu mult peste cele normale la început de lună mai, cu medii ale maximelor de 23…27 de grade și ale minimelor de 8…12 grade. O ușoară răcorire a vremii este posibilă în perioada 8 – 10 mai, când temperaturile vor fi mai apropiate de cele
  climatologic specifice, cu valori diurne de 18…22 de grade și nocturne de 6…10 grade, mediat pe regiune. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, este estimată o creștere semnificativă a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal în prima jumătate a lunii mai.

  Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 6 – 9 mai

  OLTENIA

  În primele zile ale intervalului, valorile termice vor fi în creștere, astfel că vremea va deveni caldă, cu medii ale maximelor de 23…27 de grade și ale minimelor de 10…13 grade. În perioada 6 – 10 mai, este posibilă o răcorire ușoară a vremii, urmând a se înregistra temperaturi mai apropiate de cele climatologic specifice pentru prima decadă a lunii mai, cu valori diurne de 19…24 de grade și nocturne de 7…11 grade, mediat pe regiune. Apoi, până la sfârșitul intervalului de referință, este estimată o creștere semnificativă a temperaturii aerului spre valori cu mult peste ce ar fi normal în prima jumătate a lunii mai.

  Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, în orele după-amiezelor instabilitatea atmosferică se va manifesta prin ploi de scurtă durată. În intervalele 4 – 5 mai și 6 – 9 mai aversele vor fi mai frecvente, izolat însemnate cantitativ.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Prognoza meteo de la ANM. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni! Sat din România, acoperit de grindină! Stratul de gheață a atins pe alocuri un metru grosime! ALERTĂ METEO! ANM: 11 județe sub avertizare de ninsori până mâine la prânz!

  Ultimele știri

  Gabriela Vila este noul director general ADAMA România și Republica Moldova Un tânăr fermier de 25 de ani – milionar după ce a câștigat la Loteria Națională! Ciobanul dat dispărut a fost găsit! A lăsat oile să moară și el a fugit în satul de domiciliu!