• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ANUNȚUL METEOROLOGILOR! Unde vom avea PLOI ȘI NINSORI în următoarele DOUĂ SĂPTĂMÂNI!

  Roxana Dobre -

  Ploi și ninsori! Meteorologii au au publicat o estimare a evoluției vremii în următoarele 2 săptămâni, mai exact perioada 29 noiembrie-11 decembrie!

  BANAT

  În prima săptămână din intervalul de prognoză, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 6 grade și minimele între -4 și 2 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, o ușoară încălzire a vremii se va concretiza prin valori termice diurne, în general, peste cele specifice perioadei și nocturne în jurul celor normale. Ziua vor fi temperaturi medii între 5 și 7 grade, iar noaptea de -2…-1 grad.

  Precipitații vor fi posibile în cea mai mare parte a timpului, cu probabilitate mai mare de semnalare în intervalele 1-3 decembrie și 6-11 decembrie, când, vor fi moderate și însemnate cantitativ.

  CRIŞANA

  Vremea va fi mai rece decât în mod normal la sfârșit de noiembrie și prima decadă a lunii decembrie. În medie, pe parcursul primei săptămâni vor fi maxime între 2 și 4 grade și minime între -6 și 1 grad. Valorile termice diurne, din ultima săptămână, vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei. Mediile celei de-a doua săptămâni vor fi de 3…4 grade, pentru temperaturile maxime și -5…-2 grade, pentru cele minime.

  Precipitații vor fi posibile în cea mai mare parte a intervalului, cu probabilitate mai mare de semnalare în intervalele 1-3 decembrie și 5-11 decembrie, când vor fi moderate și însemnate cantitativ.

  TRANSILVANIA

  Regimul termic din prima săpămână de prognoză va fi în jurul celui normal la valorile nocturne și sub acesta la cele diurne. În medie, maximele vor fi cuprinse între -1 și 2 grade, iar minimele între -8 și 0 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, majoritatea temperaturilor vor fi ușor mai mari decât cele climatologic specifice peroadei, adică maxime cuprinse între 1 și 3 grade și minime între -7 și -4 grade, mediate pe regiune.

  Precipitațiile vor fi prezente în cea mai mare parte a timpului, iar probabilitatea de semnalare a acestora, moderate și însemnate cantitativ, va fi mai ridicată în intervalele 1-3 decembrie și 5-11 decembrie.

  MARAMUREŞ

  Vremea va fi mai rece decât în mod normal în această perioadă, pe întreg intervalul de prognoză. În medie, în prima săptămănă, temperaturile maxime se vor încadra 0 și 2 grade și minimele între -7 și 0 grade, iar în săptămâna a doua vor fi maxime de 1…2 grade și minime între -5 și -3 grade.

  Precipitații vor fi în cea mai mare parte a timpului, mai consistente în intervalele 1-3 decembrie și 4 -11 decembrie.

  MOLDOVA

  În prima săptămână, valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât cele specifice perioadei, iar cele nocturne, mai ridicate. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 4 grade, iar cele minime între -5 și 1 grad. În săptămâna a doua, variațiile de temperatură nu vor fi semnificative de la o zi la alta și de la o noapte la alta; majoritatea valorilor diurne se vor situa în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii decembrie, iar cele nocturne vor fi în general mai ridicate. În medie pe regiune, maximele vor fi cuprinse între 2 și 4 grade, iar minimele vor fi de -3…-4 grade.

  Vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, în general slabe, exceptând perioada 6-11 decembrie când vor deveni mai consistente.

  DOBROGEA

  Regimul termic va fi în scădere până la sfârșitul acestei luni, apoi va crește ușor, însă începând din 5 decembrie, variațiile de la o zi la alta și de la o noapte la alta nu vor fi semnificative. La începutul și sfârșitul primei săptămâni, valorile diurne vor fi apropiate de cele normale la final de noiembrie și început de decembrie și mai scăzute decât în mod normal, în această perioadă, în restul timpului; valorile nocturne, preponderent negative, se vor situa sub cele specifice perioadei, exceptând prima zi, când vor fi mai ridicate. În medie, maximele se vor încadra între 1 și 7 grade, iar minimele vor scădea de la 7 grade în dimineața zilei de 28 noiembrie, până la -3 grade în ultima zi a acestei luni, apoi vor crește pâna în jurul a -1 grad. În cea de-a doua săptămână, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, îndeosebi în cursul nopților și al dimineților. Media, pe regiune, va fi de 5…6 grade la maxime și de 0…1 grad la minime.

  Probabilitatea pentru precipitații, în general slabe, va fi mai ridicată în perioada 6-11 decembrie, în restul timpului acestea fiind posibile doar trecător.

  MUNTENIA

  În ultimele zile de noiembrie, vremea se va răci. Apoi, temperatura aerului va crește ușor. În prima săptămână din intervalul de prognoză, în medie, maximele vor fi cuprinse între 3 și 7 grade, mare parte dintre acestea apropiate de cele specifice perioadei. Temperaturile minime, mai coborâte decât în mod obișnuit, preponderent negative, se vor încadra, în medie, între -6 și -2 grade, exceptând prima dimineață când va fi mai cald (în jur de 3 grade). Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, media regională a temperaturilor maxime va fi de 5…6 grade, iar a celor minime de -3…-2 grade, în general mai mari decât cele ce ar fi normale.

  Vor fi condiții de precipitații în aproape fiecare zi, dar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai ridicată în intervalul 6-10 decembrie.

  OLTENIA

  În cea mai mare parte a timpului, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit. Doar valorile nocturne din perioada 5-11 decembrie vor fi în jurul celor specifice perioadei. În prima săptămână se vor înregistra, în medie, maxime cuprinse între 3 și 7 grade și minime între -6 și 3 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 6 grade, iar temperaturile minime între -3 și -1 grad. Vor fi posibile precipitații în cea mai mare parte a timpului, în general slabe cantitativ. Probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai mare în intervalele 28-29 noiembrie, 1-2 decembrie și 6-10 decembrie.

  LA MUNTE

  Vremea va fi mult mai rece decât în mod obișnuit, în această perioadă. Pe întreg intervalul, valorile termice vor fi negative, atât în cursul nopților cât și în cursul zilelor, mai scăzute în prima săptămână când, în medie, maximele se vor încadra între -4 și -8 grade, iar minimele între -13 și -6 grade. În cea de-a doua săptămână vor fi valori ale temperaturilor maxime de -3…-2 grade, iar cele minime se vor situa în jur de -6 grade. În cea mai mare parte a timpului va ninge, iar ninsorile pot fi mai consistente, cel mai probabil, în perioadele 1-3 decembrie și 5-11 decembrie.

  Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.


  Te-ar mai putea interesa

  Polonezii se plâng că cireșele românești le-au invadat piețele și se vând la prețuri foarte mici Țara, împărțită între caniculă și furtuni. 12 județe sub alertă de vijelii și grindină Ploi torențiale și vijelii, în aproape toată țara. Lista județelor sub alertă ANM

  Ultimele știri

  Alexandru Potor, fost secretar de stat MADR, este noul primar al municipiului Slobozia: “Deschidere totală către fermieri!” Ucraina va impune prețuri minime la exporturile de cereale și oleaginoase Franța, Ucraina și Rusia – ”lovite” de raportul USDA la producțiile la grâu