• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • MESAJUL LIDERULUI CÂȘTIGĂTOR LA PARLAMENTARE. Liviu Dragnea: VREM O ROMÂNIE UNDE SĂ PRODUCEM LOCAL!

  Roxana Dobre -

  Primele mesaje pe care liderul PSD, partidul câșigător la alegerile de duminică, 11 decembrie, le transmite fermierilor și nu numai. În primele sale declarații după anunțarea rezultatelor votului, Liviu Dragnea a vorbit despre intențiile sale în politica economică în perioada următoare și a făcut o mărturisire cu privire la dependența României de importuri. 

  „Ştiţi că sunt pescar pasionat şi-mi place peştele. Am fost acum două săptămâni în piaţa Obor şi întrebam de crap şi de caras. Şi mi s-a oferit, iată, ce crap din Spania avem, ce caras frumos din Ungaria (…). Dar din România ce aveţi? Am întrebat şi mi s-au arătat câteva ştiuci amărâte. Dar România are un bazin hidrografic uriaş, de ce nu putem producem local? Asta este astăzi cea mai mare problemă în România”, a declarat Dragnea.

  El a continuat: „Noi trebuie să ne întrebăm de unde consumăm apă, gaze, electricitate? De la firme străine care duc profiturile în străinătate. Noi vrem să facem o Românie unde să producem local ceea ce avem nevoie”, a mai spus preşedintele PSD.

  Liviu Dragnea: ”Vreau ca România să fie acasă pentru toți românii, nu doar pentru o parte dintre ei”

  Liviu Dragnea a promis partenerilor internaționali că România își va respecta toate angajamentele și toate parteneriatele, la care dorește adăugarea unei componente economice puternice.  Acesta mai spune că rezultatele arată că „românii vor să se simtă acasă în țara lor și eu vreau ca România să fie acasă pentru toți românii, nu doar pentru o parte dintre ei”.

  Președintele PSD a avut un mesaj și pentru politicienii din țară: „România e o insulă de stabilitate în regiune. Eu vreau ca în România să se mențină această democrație stabilă, fără conflicte, și asta înseamnă că toți factorii politici trebuie să înțeleagă votul de azi al românilor. Trebuie să înțelegem toți că România are nevoie de o guvernare stabilă, competentă și responsabilă. Le cer tuturor să pună azi capăt dezbinării, pentru că românii au votat împotriva instigării la ură, la dezbinare, pentru ca toți să ne unim”.

  Aceasta este prima declaraţie a liderului PSD despre multinaţionalele prezente în România în contextul în care în Ungaria şi în Polonia partidele de la putere trec deja la răscumpărarea companiilor de utilităţi vândute investitorilor străni.

  În România, Apa Nova, deţinută de francezii de la Veolia, este subiectul unei anchete a procuratorii privind majorarea abuzivă a tarifelor la apă rece. Furnizarea de electricitate este în mâinile italienilor, cehilor şi germanilor, iar compania Enel care are distribuţia şi furnizarea de energie inclusiv în Bucreşti, a fost acuzată, în cadrul unor anchete parlamentare, că nu şi-ar fi îndeplinit planul de investiţii.

  Distribuţia de gaze din toată România este în mâinile francezilor şi germanilor, care îşi împart partea de sud, respectiv partea de nord a României. Producţia de gaze este împărţită în mod egal între austrieci şi români, însă producţia de petrol este integral cedată prin contracte pe 30 de ani către austriecii de la OMV Petrom.

  Vă reamintim că PSD a câștigat alegerile parlamentare din 2016 și, teoretic, poate forma majoritatea parlamentară împreună cu ALDE, potrivit exit-poll-ului IRES.

  PSD a obținut 45,8 la sută din voturi la alegerile legislative din 2016, urmat de PNL cu 20,8 la sută din voturi, potrivit estimărilor exit-poll-ului IRES, realizat la comanda Digi24, pe baza datelor culese până la ora 20:00.

  Surse: www.zf.rowww.digi24.ro


  Te-ar mai putea interesa

  Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Când se plantează roșiile în grădină – calendar Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

  Ultimele știri

  Ferme agricole închise de Garda de Mediu! Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Ploi și vreme rece la final de aprilie. Când se schimbă temperaturile