• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • FORUMUL PENTRU LEGUMICULTURĂ SYNGENTA: A fost lansat CIDELY TOP, fungicidul care ”rezolvă” FĂINAREA ȘI PĂTAREA FRUNZELOR!

  Gabriela Gimbășanu -

  Legumicultura la înălțime! Compania Syngenta a organizat marți, 12 decembrie, la Sinaia, cea de-a IV-a ediție a Forumului pentru Legumicultură, eveniment care s-a consacrat drept locul de întâlnire al celor mai pasionați legumicultori. Cu mult entuziasm, dar și din dorința de a afla care sunt cele mai noi tehnologii și produse pe care le pot introduce în culturile lor, fermierii au ascultat cu mult interes toate informațiile prezentate de către specialiștii companiei.

  forumului-pentru-legumicultura-syngenta

  O parte importantă a discuțiilor purtate s-a concentrat asupra celui mai nou fungicid pe care compania îl aduce în premieră în România – Cidely Top. Prezentarea noului produs din portofololiul Syngenta România i-a revenit lui Stefan Dragoș, Asset Manager fungicide, Europa de SE care le-a explicat fermierilor care sunt avantajele pe care aceștia le obțin utilizând acest produs, dar și care este spectrul de boli pe care Cidely Top îl combate.

  stefan-dragos-asset-manager-fungicide-europa-de-se

  Ultimii ani au fost destul de dificili din prisma schimbărilor climatice și a precipitațiilor când prea multe, când prea puține, dar și a presiunii bolilor care sunt din ce în ce mai agresive și afectează destul de mult culturile noastre. Pe de altă parte Uniunea Europeană și organismele de certificare devin din ce în ce mai stricte pe ceea ce înseamnă produsele de protecție a plantelor. Din sute de soluții care erau disponibile acum 10-15 ani, am rămas cu foarte puține și se întrevede că din ce în ce mai puține soluții vor fi la dispoziția fermierilor pentru a rezolva problema cu bolile. Din această cauză, Syngenta vine cu soluții noi, cu amestecuri de substanțe active pentru a face ca bolile să nu devină rezistente. Nu este suficient ca într-un produs să avem două substanțe active care omoară aceeași boală, ci este important este ca ele să acționeze de maniere diferite. Unul dintre aceste produse pe care îl aducem în atenția dumneavoastră este Cidely Top”, a declarat Ștefan Dragoș, Asset Manager fungicide, Europa de Sud-Est.

  Controlul excelent al făinării și pătării frunzelor

  Cidely Top este un fungicid cu spectrul larg în combaterea bolilor foliare la Solanaceae, Curcubitaceae și arbuști fructiferi, manifestând un control excelent împotriva făinării și pătării frunzelor.

  Cidely Top este un produs de ultimă generație care conține două substanțe active: 125 grame pe litru (g/L) difenoconazol și 15 grame pe litru (g/L) cyflufenamid. Acestea sunt două substanțe active care acționează într-un mod diferit una având rol de prevenție, iar cealaltă are rol curativ. Astfel Cidely Top este un produs preventiv și curativ cu eficacitate maximă care ne va ajuta în următorii ani să luptăm cu rezistența la problemele pe care le aduc bolile de tipul făinării sau pătării frunzelor. Venim cu difenoconazolul dar și cu cyflufenamid care asigură partea de combatere a bolii, dar și pe cea de prevenție”, a explicat specialistul companiei.

  forumului-pentru-legumiculturaProtejează cultura timp de 14 zile de aplicare

  În opinia managerului, chimia dintre cele două substanțe active este perfectă, ceea ce îi permite legumicultorul să-și asigure producția de legume împotriva celor mai comune boli întâlnite la legume.

  Difenoconazolul acționează translaminar, oprește dezvoltarea ciupercilor în timpul pătrunderii în frunză și împiedică formarea haustorilor intervenind în biosinteza sterolilor și în membrana celulară producând ruperea lor. Pe de altă parte cyflufenamidul are partea de prevenție, inhibă formarea apresorilor, inhibă dezvoltarea miceliului și a colonilor și inhibă îmulțirea lor, împiedicând distribuirea infecției și pe alte frunze. Este important să nu intrăm de multe ori în câmp, să avem cât mai puține treceri și tratamente pentru că scutim costurile și interacțiunea cu substanțele chimice. Odată aplicat preventiv în doza maximă, putem să asigurăm o protecție a culturii de 100% timp de 14 zile. Produsul asigură o protecție maximă pe întreaga suprafață a frunzei, iar protecția este asigurată pentru 14 zile. Vă recomandăm ca atunci când vă apropiați de perioada de 10-12 zile de la aplicare să faceți următoarea trecere pentru a evita infestarea”, susține reprezentantul companiei Syngenta.

  Nu prezintă fitotoxicitate

  Cidely Top poate fi folosit fără probleme pentru toate varietățile de tomate, ardei, vinete, pepene galben, pepene verde, castraveți și dovlecei, dar și căpșuni, în spații protejate și în câmp, având un grad de fitotoxicitate zero.

  În ceea ce privește bolile pe care le combate, are un spectrul larg de acțiune, dar extrem de important de precizat este faptul că Cidely Top protejează culturile de pepeni de Didymella bryonlae. Din câte știu eu este singurul produs avizat pentru această boală destul de greu de combătut. Ca și culturi poate fi folosit la tomate, ardei, vinete, pepene galben, pepene verde, castraveți și dovlecei, dar și căpșuni în doză de 100 ml/hl, maxim 1 litru/ha”, a declarat Ștefan Dragoș, Asset Manager fungicide, Europa de Sud-Est


  Te-ar mai putea interesa

  Când se plantează roșiile în grădină – calendar Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

  Ultimele știri

  Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA