Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

FINALIZAREA PLĂȚILOR LA APIA!

Anunț de la APIA privind ultimele plăți! TERMEN-LIMITĂ pentru finalizarea plăților pentru schemele care au intrat la plata avansului din campania 2016! APIA a început în forță plata finală, pe 6 decembrie, iar în numai circa 2 săptămâni au fost deja autorizați banii pentru mai mult de 500.000 de fermieri. Prezent miercuri în studioul Agrointeligența –www.agrointel.ro într-un interviu LIVE difuzat pe pagina de Facebook a publicației noastre, directorul general al APIA – Adrian Pintea, a explicat care sunt prioritățile imediate ale agenției de plăți!

Nu vrem să ne suprapunem cu campania 2017 când vor fi preluate cererile unice, spune șeful de la APIA. ”Pentru luna decembrie și începutul lunii ianuarie, ne concentrăm pentru plata schemelor pentru care se cunosc deja cuantumurile. Repet că avem deja peste 500.000 de fermieri cu plata efectuată. De ce ne și ”grăbim” și ne dorim ca aceste plăți să se facă cât mai rapid, pentru a nu ne suprapune cu campania viitoare, adică 2017, pentru că să te suprapui presupune o muncă în plus. Cel puțin acum altă muncă nu au colegii din țară decât autorizarea acestor dosare, a explicat șeful de la APIA în exclusivitate pentru Agrointeligența –www.agrointel.ro

De remarcat că depunerea cererii unice de plată pentru campania 2017 va începe pe 1 martie, dată până la care toate modificările de nivel birocratic și legislativ vor fi în vigoare, a dat asigurări șeful APIA.

De la 6 decembrie APIA plătește fermierii care au primit deja avansul pentru campania 2016 dar și pe acei producătorii agricoli care nu au intrat la plata avansului.

Iată care sunt schemele și cuantumurile pentru care APIA face momentan plăți:

 1. Schema de plată unică pe suprafaţă: 96,8861 euro/ha adică 431,501 lei/ha
 2. Plată Redistributivă: Primul interval 1-5 hectare: 5,00 euro/ha adică 22,268 lei/ha și al doilea interval peste 5 ha și până la 30 ha inclusiv: 48,8554 euro/ha adică 217,5876 lei/ha!
 3. Plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu (Înverzire): 57,3714 euro/ha adică 255,515 lei/ha
 4. Plata pentru tinerii fermieri: 22,8718 euro/ha adică 101,864 lei/ha
 5. Plata pentru micii fermieri: MAXIM 1.250 de euro/exploatație
 6. Măsura 13 zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice , care cuprinde 3 submăsuri:
  sub-măsura 13.1 – plăți compensatorii în zona montană (ANC ZM) 86 euro/ha/an
  sub-măsura 13.2 – plăți compensatorii pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale semnificative (ANC SEMN) 54 euro/ha/an
  sub-măsura 13.3 – plăți compensatorii pentru zone care se confruntă cu constrângeri specifice (ANC SPEC) 70  euro/ha/an

  7. Măsura 214 Plăți pentru agro-mediu, pentru 5 din cele 7 pachete

  Pachetul 1 – pajiști cu înaltă valoare naturală 124 euro/ha/an
  Pachetul 2 – practici agricole tradiționale (aplicat numai în combinație cu Pachetul 1) 58 euro/euro/an
  Pachetul 3 – pajiști importante pentru păsări :
  varianta 3.1 – Crex crex 209 euro/an
  varianta 3.2 – Lanius minor și Falco vespertinus 101 euro/ha/an
  Pachetul 4 – culturi verzi 130 euro/ha/an
  Pachetul 5 – agricultură ecologică:
  varianta 5.1- culturi agricole pe terenuri arabile (inclusiv plante de nutreţ) 162 euro/ha/an
  varianta 5.2 – legume (inclusiv ciuperci și cartofi) 335 euro/ha/an
  varianta 5.3 – livezi 393 euro/ha/an
  varianta 5.4 – vii 393 euro/ha/an
  varianta 5.5 – plante medicinale și aromatice 270 euro/ha/an
  Sprijinul cuplat  vegetal\zootehnic Nu s-a stabilit
Ajutor Național Tranzitoriu (ANT) vegetal\zootehnic Nu s-a stabilit

Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


8 comentarii

 1. Buna ziua draga redactie va rugam sa mai veniti cu informati in legatura cu platile ca bani nu ajung in conturi la fermieri si eu la control nu am fost nu cred ca sau facut atatea plati cum spune directorul apia

 2. pai va spun eu ,care am avut control in 2015, si au facut tot ce le au stat in putinta sau neputinta sa ma scoata cu probleme. iar din 30.000 si ceva cat eram incadrat sa primesc ,am mai vazut 2780 roni. si astia dupa un an de zile. probabil din cauza alegerilor ca altfel nici pa astia nu i mai vedeam. mai are rost vreo jignire sa le fac …nu rezolv nimic.

 3. Am spus si repet .Cei care au picat la teledetectie primesc banii in aprilie-mai 2017. Acest personaj cu nume de haiduc minte de stinge.haiducul lua de la bogati si dadea saracilor,pe cind incompetentul asta vrea sa falimenteze agricultura in favoarea bogatilor externi.mai bn ar demisiona decit sa-l bage la puscarie , pentru ca trebuie sa raspunda pentru aceste minciuni

  1. ASA ESTE ,HAIDUCUL DADEA LA SARACI DE LA BOGATI ,DAR HAIDUCUL ISI BATE JOC DE TOATA AGRICULTURA,NISTE HOTI SI BANDITI CARE NE-AU DUS AGRICULTURA SI FERMIERI LA SAPA DE CAUCIUC = HOTI = IN JUD MEHEDINTI NU AU DAT BANI DELOC SINT NISTE INPUTITI===

  2. Si platile restante pentru 2015. Eu nu am primit inca subventia pe tona de lapte livrat pe considerentul ca nu le merge sistemul pe verificarea administrativa. Minciuni sau incompetenta?

 4. Cei care ati intrat la control, ce nu intelegeti? Se asteapta sa dati faliment! Banii se acorda in primavara-cara, pana atunci da vindeti o parte din pamant la baronii locali si la straini, ca sa castige si niste japite implicate politic niste comisiuoane din intermedieri. Societatea romaneasca este o jungla unde unii ii incaleca pe altii.

Scrie un comentariu