• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Bănuțul de cupru – secretul pentru ca bradul de Crăciun să nu se usuce

    agrointeligenta.ro -

    Bănuțul de cupru ajută brazii să nu se usuce și să țină mai mult. Acest truc poate fi folosit pentru bradul de Crăciun natural, proaspăt tăiat, care este ținut în casă într-un vas ce permite udarea pomului.

    Un brad frumos este un brad cu cetina verde, care nu are un aspect uscat și căruia nu îi cad acele. Cum nu toată lumea cumpără brazi la ghiveci – despre a căror îngrijire am scris AICI, venim cu recomandări și pentru cei care optează pentru bradul ”clasic”, adică cel tăiat și păstrat în casă în suport.

    Căutați brazi proaspăt tăiați

    Un prim pas pentru alegerea unui brad de Crăciun este să căutați pomii proaspeți, tăiați de curând – sunt ușor de reperat, în ciuda eforturilor vânzătorilor de ”a masca” aspectul ”trecut” al coniferelor tăiate la începutul lunii. Alegeți un brad rezistent. Nu degeaba în ultimii ani, pepinierele s-au specializat pe anumite soiuri de conifere care au proprietatea de a rezista mai bine la căldura din casă și cărora le cad mai greu acele.

    Folosiți un suport care permite udarea bradului de Crăciun

    Se recomandă folosirea unui suport de brad care permite ca baza trunchiului coniferului să fie scufundată într-un vas cu apă. Bradul este astfel ajutat să își asigure un grad de umiditate și se usucă mai greu. Un detaliu important este ca apa, când este pusă sub brad, să fie călduță, chiar caldă, dar nu la temperatură de fierbere.

    Bănuțul de cupru pus la bradul de Crăciun

    Pentru a asigura o parte din mineralele necesare bradului, în vasul cu apă se pune un bănuț sau chiar doi bănuți din cupru. Se pot folosi monedele de 5 bani sau cele de 5 eurocenți. Acest truc va prelungi viața bradului de Crăciun, mai ales dacă, periodic, în vasul de la baza coniferului se va completa cu apă caldă cantitatea de lichid ce se evaporă.


    Te-ar mai putea interesa

    Alexander Degianski a construit un bazin imens pentru a iriga o parte din terenurile pe care le lucrează Fermierul care a recoltat orzul în decembrie. Testul unei culturi succesive neobișnuite Fermier: Varza românească e tocată pe câmp, în timp ce varza din import e tocată în farfurie!

    Ultimele știri

    AAC îl confruntă pe președintele Nicușor Dan: Cu ce fermieri v-ați consultat care să fie de acord cu Mercosur? Șoc în România după protestul de la Bruxelles! Președintele Dan a anunțat că România susține Mercosur: ”Am avut discuții cu agricultorii” Fermierul care a semnat pentru arenda de 7 tone/ha: ”Nu mă judecați! Această pășune m-a salvat de la faliment”