• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • MESAJUL AMBASADORULUI FRANȚEI PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

  Roxana Dobre -

  MESAJ al ambasadorului Franței în România pentru fermierii din țara noastră! Nu de puține ori figuri marcante din străinătate, care au venit în România, au transmis mesaje puternice care să îi impulsioneze pe fermierii și consumatorii din țară noastră să aprecieze produsele tradiționale și chiar unice în lume!

   Francois Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România a transmis miercurea trecută un mesaj extrem de important pentru fermierii din țara noastră. ”Ca Ambasador al Franței, aș vrea în primul rând să subliniez că agricultura este un domeniu fundamental pentru parteneriatul dintre Franța și România. Noi avem încredere în potențialul agriculturii din țara dumneavoastră dar și al fermierilor. După cum știți la Bruxelles susținem mereu o politică agricolă comună foarte puternică pentru că agricultura nu este numai o activitatea economică comună ci și ceva foarte important pentru societatea noastră, atât în Franța cât și în România. O țară echilibrată și puternică are nevoie de o agricultură pe măsură, puternică. Și suntem convinși că între agricultura franceză și cea din România potențialul de cooperare este mare. Putem să schimbăm experiențele noastre, spre exemplu în ceea ce privește asocierea fermierilor, tehnologia culturilor dar și solidaritatea. Și în mod particular în agricultură avem nevoie de solidaritatea”, a declarat în limba română Francois Saint-Paul la o conferință  care a avut loc pe 14 decembrie, în care compania de asigurări Groupama Asigurări, deținută de grupul francez Groupama, a lansat o asigurăre agricolă care acoperă toate riscurile climatice pentru culturile de floarea soarelui și de porumb.

  Mesajul unui britanic pentru români: ”Aveți o ultimă șansă să luptați pentru ȚARA VOASTRĂ înainte să vă fie LUATĂ CU TOTUL!”

  Un alt mesaj puternic și de efect pentru fermieri a fost cel al lui Sir Julian Rose. Un nume care spune multe la nivelul agriculturii europene. Un britanic provenit dintr-o veche familie de nobili luptă astăzi pentru apărarea micilor fermieri și pentru promovarea agriculturii tradiționale și ecologice. ”Marile corporații conduc, guvernele doar le urmează. Marile corporații, lanțurile de supermarketuri, guvernele și Uniunea Europeană, toate fac parte dintr-un mare club. Și tot ceea ce vor să obțină sunt bogăție și putere. Ceea ce vreau să spun este că în Europa de Est au fost oameni naivi, care abia au intrat în UE. Pământul este ieftin. Forța de muncă este ieftină în comparație cu Vestul Europei. Și atunci ce și-au zis: Haideți, băieți, să punem mâna cât timp e acolo!”, a declarat Sir Julian Rose într-un interviu acordat echipei emisiunii ”În premieră cu Carmen Avram” de la Antena 3.

  În cadrul discuției cu reporterul român, Rose face o dezvăluire cutremurătoare privind politica dusă de UE în raport cu micii fermieri. O politică pe care a aflat-o chiar la Bruxelles, în momentul aderării Poloniei la marea familie europeană. ”Îmi aduc aminte de parcă s-ar fi întâmplat ieri. Am intrat în cameră și era o doamnă care conducea ședința. Și le-am spus că eu vin din Anglia și că, în țara mea, când am aderat la UE, am început să pierdem fermierii și pământul pe care îl lucrau. Dacă aceeași politică va fi aplicată în Polonia, aproape două milioane de fermieri își vor pierde terenurile. Cum veți rezolva această problemă. Și ea mi-a spus: Eu nu cred că tu înțelegi ce înseamnă Uniunea Europeană. (…) Uniunea Europeană nu e interesată de fermele mici. Este aceeași politică aplicată peste tot”, spune britanicul.

  Iar mesajul lui pentru români, pentru guvernul nostru, este clar: ”Aveți o comoară! Am vizitat țara voastră. Este un loc minunat. Care este acaparat de forțe cărora nu le pasă de frumusețea și bogăția peisajelor, de fermieri și de experiența lor. Aveți o ultimă șansă! Guvernul vostru să lupte pentru voi, pentru cultura și mândria voastră, pentru produsele voastre de calitate, pentru frumusețea zonelor naturale. Încercați să le controlați până nu vi se iau din mâini! Aveți o ultimă șansă să luptați pentru țara voastră înainte să vă fie luată cu totul!”.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Un fermier cu suflet donează baloți cu fân crescătorilor de animale rămaşi fără nutreţ din cauza secetei Monta naturală cu berbeci sau țapi ”închiriați”: Cât câștigă fermierii care închiriază reproducători cu genetică valoroasă! DNA: Ciobăniță acuzată că a încasat fonduri de 40.000 de euro pentru o stână fictivă!

  Ultimele știri

  Ce face fermierul Emil Constantea pentru a obține furaje de cea mai bună calitate! BANII SUNT ÎN CONTURI! Fermierii care au încasat subvenția integrală pe acest an! ”Două Valuri” – singurul soi românesc de lavandă ornamentală. Crește mai rapid și are o culoare intensă!

  Căutare în articole