• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ALERTĂ! Meteorologii anunță CELE MAI GEROASE ZILE! Vezi PROGNOZA METEO!

  Roxana Dobre -

  Alerte meteo în vigoare: meteorologii anunță că vreme ase menține geroasă, iar temperaturile vor atinge la un nivel minim pentru această iarnă. Astfel, conform avertizărilor ANM, vor urma 2 zile de ger persistent în toată țara și au emis două avertizări, una de Cod Portocaliu pentru 37 de județe și cealaltă de Cod Galben pentru 5 județe. 

  Avertizarea de Cod Portocaliu este valabilă astăzi și mâine iar fenomenul vizat este gerul persistent. Potrivit mereorologilor,   în intervalul menţionat în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade.

  Județele vizate sunt: Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Dolj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Sibiu, Vâlcea, Olt, Suceava, Harghita, Brașov, Argeș, Teleorman, Botoșani, Neamț, Bacău, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Iași, Botoșani și Municipiul București. 

  Avertizarea de Cod Galben este valabilă astăzi și mâine și vizează zone precum Crişana şi Banat unde vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopţilor şi al dimineţilor, când valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade.

  Județele vizate sunt: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin. 

  Iată harta emisă se meteorologi, cu județele aflate sub cele două coduri de avertizare:

  Notă: În perioada următoare, Administraţia Naţională de Meteorologie va emite noi mesaje privind evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice periculoase.

  Mâine dimineață va fi cel mai probabil cea mai geroasă dimineață din această iarnă

  Marti dimineata va fi cel mai probabil cea mai geroasă dimineață din această iarnă, fiind preconizată o minimă de -28 de grade Celsius, a anunțat directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, la videoconferința MAI.
  Pentru următoarele trei zile, în toata țara vom avea valori specifice fenomenului de ger, pentru că atât maximele pe timpul zilei cât și minimele pe timpul nopții vor fi deosebit de coborâte, aceasta însemnând, dacă astăzi -16 -10 grade, mâine dimineață – 21 -10 grade, iar marți dimineața va putea fi cea mai geroasa dimineață din această iarna, -28 -11 grade la scara întregii țări. (…) Ninsoarea nu va înceta, vom mai avea, nu în cantitățile care au fost în ultimele 24 de ore, dar va fi posibilă din nou spulberarea și troienirea zăpezii, condiții în care, asociate și cu temperaturile deosebit de scăzute, în aceste zone atenția va putea fi maximă. Indicele de răcire înregistrează valori foarte mari, având în vedere temperaturile foarte scăzute, care, asociate cu intensificările vântului, creează un disconfort termic deosebit de accentuat. Dacă marți vom înregistra valori termice în ușoară scădere comparativ cu ziua de luni, aceasta se datorează unui nou ciclon”, a declarat Elena Mateescu, potrivit Mediafax.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Agricultura, lovită de efectele încălzirii globale! Fermier român: ”Pălăria de floarea-soarelui este cât un ceas de mână!” ANM: Vremea se răcește brusc. Când și unde pot apărea și ploile! ANM: Alertă meteo de frig, vânt puternic și brumă în 10 județe!

  Ultimele știri

  Curiosul caz al vacilor din România care au fătări cu 3 sau chiar 4 viței! Ministrul Oros, discuții cu fermierii: Automate de lapte pentru fermele cu până la 20 de vaci! Subvenții APIA 2020: Fermierii care au dreptul să încaseze plata pe hectar!

  Căutare în articole