• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • FERTILIZAREA CU AZOT: Top 10 motive pentru a alege gama TIMAC AGRO ROMÂNIA

    agrointeligenta.ro -

    Fertilizarea cu azot a culturilor agricole este de maximă importanță pentru reușita unei culturi și, implicit, a unei producții care să asigure rentabilitatea exploatației. Timac Agro România, companie care oferă fermierilor soluții de nutriție vegetală, propune o gamă complexă de fertilizare cu azot.

    Iată care sunt avantajele introduceii în schema de fertilizarea agricolă a soluțiilor Timac Agro România, avantaje sintetizate de către dr. Marius Eftene, Manager de Produs în cadrul companiei:

    1. Fermierii beneficiază de două tipuri de eliberare a azotului. Timac Agro România propune și cea mai avansată tehnologie de eliberare treptată a azotului, pretabilă pentru prima trecere de azot, cât și o formula adaptată de azot rapid, cu o formula echilibrată și cu un accent pe creșterea indicilor de calitate.

    2. Se limitează pierderile de azot. Folosind cea mai avansată tehnologie de eliberare lentă (nu întârziată) de pe piață, Timac Agro România propune o soluție pentru prima trecere cu azot, ce va fi protejată atât pierderilor prin levigare, cât și prin volatilizare.

    3. Se oferă un raport echilibrat între azotul amoniacal și azotul nitric. În funcție de stadiul vegetativ, capacitatea de procesare a azotului nitric este diferita. Astfel, tinerele plăntuțe preferă o cantitate mai mare de azot amoniacal, azotul nitric fiind mai greu de procesat în stadiile incipiente. Timac Agro România propune pentru prima trecere (când plantele sunt mai tinere), un azot lent, care nu doar că este preponderent sub formă amoniacală, dar cantitatea eliberată crește treptat, urmărind curba de absorbție a plantei, iar pentru a doua trecere o formulă echilibrată, cu un raport optim între azotul amoniacal și nitric.

    4. Se asigură transformarea azotului în plantă. În momentul in care plantele tinere asimilează cantități prea mari de azot sub formă nitrică, acesta nu poate fi procesat foarte rapid și este depozitat in vacuola celulară. Ca urmare, pentru a-și menține concentrația constantă, planta va absorbi mai multă apă, ceea ce în primăverile ploioase poate conduce la căderea plantelor (mai ales la orz și grâu). Soluțiile de fertilizare cu azot de la Timac Agro România conțin și precursori ai unor enzime care ajută la transformarea mai rapidă a azotului nitric, evitând astfel depunerea lui în celulă.

    5. Se pune accent pe susținerea fotosintezei. Condițiile meteo din perioada aplicării primei treceri cu azot, pot include pe lângă temperaturi scăzute și nebulozitate ridicată, condiții ce reduc intensitatea fotosintetică. În același timp, plantele cu foliaj mai mare (rapița, floarea soarelui) au un necesar mai mare de Magneziu (constituent elementar al clorofilei). De aceea, in gama de azot propusă de Timac Agro România veți găsi și variante cu adaos de Magneziu, pentru intensificarea fotosintezei sau pentru a satisface necesarul specific al unor culturi.

    6. Se stimulează aportul solului. Având in vedere faptul că solul contribuie la realizarea producției cu o cantitate însemnată de elemente nutritive (uneori peste 50%), Timac Agro a inclus în produsele sale cu azot și o serie de activatori microbieni, care cresc activitatea vieții bacteriene, ajutând astfel la descompunerea mai rapidă a resturilor vegetale și la o creștere a aportului solului în realizarea producției.

    7. Vine la pachet cu un adaos de microelemente. Soluțiile de fertilizare cu azot de la Timac Agro România, aduc și un aport însemnat de microelemente. Având în vedere că de exemplu, în cazul Borului și Zincului, de obicei prin fertilizarea foliară se poate aplica în jur de 15-20 g, prin fertilizarea cu Timac, se introduce în sol aproximativ 300-400 g și de Bor și de Zinc.

    8. Soluție de fertilizare pentru managementul apei. Pentru zonele puternic afectate de secetă (în special arealele din SE Romaniei), Timac Agro România a dezvoltat o soluție specială de fertilizare cu azot care conține și Potasiu (K). Acesta pe lângă valoarea de ordin calitativ, asigură un management mai eficient al apei în plantă, ajutând la controlul închiderii și deschiderii stomatelor prin care planta își reglează pierderile de apă.

    9. Se îmbunătățesc indicii calitativi. Pentru că o producție mare nu este suficientă pentru a ne asigura competivitatea pe piață, Timac Agro România se asigură că prin formulele sale adaptate, va oferi și atingerea indicilor de calitate, care devin de la an la an din ce în ce mai restrictivi. Astfel sinergia, Azot – Sulf va asigura un procent ridicat de proteină sau de ulei, Potasiul crește conținutul de amidon și masa a o mie de boabe, și rolul microelementelor în metabolismul general.

    10. Fertilizare în funcție de pH-ul solului. Având in vedere, că în general toate îngrășămintele aplicate pe sol au o reacție acidifiantă, Timac Agro România propune pe solurile acide formule care conțin și Calciu, atât pentru neutralizarea reacției acidifiante a îngrășământului, cât și pentru a compensa lipsa calciului din solurile acide. Pe solurile bazice sunt propuse formule fără calciu, dar protejate împotriva blocajelor.

    Sursa: Timac Agro România


    Te-ar mai putea interesa

    Primele subvenții APIA care se transferă în noul an în conturile fermierilor Stimularea producției de ouă la găini iarna. Sfaturi practice ”Ordonanța trenuleț” îi lovește în plin pe apicultori. Decizia Guvernului!

    Ultimele știri

    Ucraina și-a reluat exporturile de ouă și de zahăr către statele din UE Ce șanse sunt ca silozurile, irigațiile și solariile să scape definitiv de taxa pe stâlp Protest masiv al fermierilor din Polonia! Președinta CE Ursula von der Leyen nu a mai venit la Varșovia