• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • SISTEMUL CU PROFILE EURALIS te ajută să alegi HIBRIDUL DE PORUMB DE CARE AI NEVOIE!

  agrointeligenta.ro -

  SISTEMUL CU PROFILE EURALIS (EPS) – un real ajutor pentru fermieri în alegerea unui hibrid de porumb care sa răspundă cat mai bine nevoilor lor. Pentru cultura de porumb, principala preocupare a fermierilor este aceea de a găsi hibrizi care să exploateze pe deplin potențialul real al solelor. Care este hibridul care poate da cele mai bune rezultate în condiții limitate sau poate oferi randament maxim in condiții favorabile?

  Sistemul cu Profile Euralis (SPE) este un sistem nou și inovator, creat special pentru nevoile fermierilor. Este menit să ajute fermierii în alegerea acelui hibrid de porumb care să raspundă cât mai bine la nevoile acestora. Sistemul cu Profile Euralis (SPE) merge dincolo de criteriile clasice de selecție care constau în performanța, timpurietatea, valoarea nutritivă, toleranța la boli și cădere. Sistemul studiază toți hibrizii din unghiuri diferite pentru a înțelege și a aduce fermierilor recomandări corecte și justificate.

  SOLUȚII ADAPTATE PENTRU A VALORIFICA POTENȚIALUL SOLEI

  Logo YIELD Profile

  PROFILUL Randament studiază comportamentul hibrizilor de porumb pentru boabe, în funcție de potențialul câmpului. Obiectivul este acela de a găsi cel mai adaptat hibrid care performează în condițiile particulare, specifice fiecărui câmp. Hibrizii sunt testați pe parcursul mai multor ani, în diferite condiții agroclimatice. Analiștii Euralis evaluează performanțele fiecărui hibrid, comparând performanțele acestuia cu media tuturor hibrizilor testați în aceleași condiții agroclimatice (inclusiv hibrizi competitori). Analiza datelor explică comportamentul hibridului în funcție de potențialul câmpului respectiv: potențial scăzut, mediu sau ridicat. Aportul de apă, de nutrienți, stresul cauzat de boli, schimbările climatice etc, toți acești factori pot avea o influență asupra potențialului câmpului (solei).

  În PROFILUL Randament nivelul de performanță al hibridului este marcat în culori diferite pentru a arăta cât de adaptat este hibridul la potențialul solei, în particular:
  o verde închis = hibridul valorifică foarte bine potențialul solei
  o verde deschis = hibridul valorifică bine potențialul solei
  o portocaliu = hibridul nu valorifică foarte bine potențialul solei
  o roșu = hibridul nu valorifică potențialul solei.

  SOLUȚII ADAPTATE PENTRU O RAȚIE FURAJERĂ ECHILIBRATĂ

  Logo NUTRI Profile

  PROFILUL Nutrițional are in vedere porumbul pentru siloz si studiază viteza de digestie a substanței uscate prin intermediul metodei „In Sacco”. Dinamica descompunerii amidonului și a fibrelor nu este aceeași. Prin această metodă, eșantioane de porumb siloz sunt puse direct în rumenul vacilor, printr-o fistulă ruminală, determinând gradul de digestibilitate al fiecărui hibrid.

  Cu ajutorul PROFILULUI Nutrițional, în urma rezultatelor obținute prin această metodă, fermierul poate alege cel mai potrivit hibrid pentru nevoile sale.

  Fermierul are 3 opțiuni:
  – alegerea unui hibrid pentru o rație furajeră care oferă o digestie lentă, asigurând aportul zilnic de hrană și prevenirea riscului de acidoză,
  – alegerea unui hibrid pentru o rație furajeră echilibrată, bogată în conținut de fibre și amidon, având o viteză medie de digestie, degajând energia treptat,
  – alegerea unui hibrid pentru o rație furajeră cu un conținut bogat în amidon care oferă o digestie rapidă și care stimulează producția de lapte.

  Schema pag 4

  Un articol furnizat de Euralis Semințe – www.euralis.ro


  Te-ar mai putea interesa

  Document pe surse: Programul Rabla pentru tractoare – condiții și documente necesare Ploi, vânt puternic și grindină – alertă meteo emisă de ANM pentru 13 județe Rezultate alegeri europarlamentare 2024. Lista cu noii eurodeputați

  Ultimele știri

  Alexandru Potor, fost secretar de stat MADR, este noul primar al municipiului Slobozia: “Deschidere totală către fermieri!” Ucraina va impune prețuri minime la exporturile de cereale și oleaginoase Franța, Ucraina și Rusia – ”lovite” de raportul USDA la producțiile la grâu