• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • La Buşteni, alunecările de teren sunt prevenite cu arbuşti bio

    agrointeligenta.ro -

    “Mai multe fructe de pădure sănătoase pentru turişti şi localnici!”. Acesta ar putea fi sloganul unui proiect demarat de Primăria Buşteni care are ca scop, pe de o parte, fixarea terenurilor, iar pe de altă parte producerea fructelor de pădure pentru consum şi farmacie-cosmetică în sistem ecologic, în contextul promovării acestor produse BIO atât la nivel naţional, cât şi la nivelul Uniunii Europene.

    Proiectul se va derula pe cinci ani

    Plantarea acestora se face în zone libere, din centrul statiunii şi pe zonele din apropiere, identificate de specialişti din cadrul Primăriei. Organizatorii proiectului care se va derula pe o perioadă de cinci ani spun că acesta are componente ecologice, de mediu, educative sau de dezvoltare durabilă, dar poate deveni uşor şi atracţie turistică.

    ”Fructele de pădure sunt plante ecologice, deoarece prin cultivarea lor se conservă mediul înconjurător, se previne eroziunea solului, se reabilitează solurile degradate, iar fructele rezultate sunt încadrate în grupa de produse ecologice. Se evită astfel poluarea solului şi a apelor cu nitriţi, nitraţi şi metale grele, deoarece fructele de pădure dispun de un mecanism simbiotic prin care îşi procură singure hrana principală, adică azotul”, arată organizatorii proiectului.

    Înfiinţarea plantaţiei de fructe de pădure se realizează în regim ecologic, nefiind necesar a se utiliza insecticide, fungicide şi alte soluţii pentru tratamente poluante.

    Plantarea s-a făcut cu voluntari

    La acţiunile din cadrul proiectului au participat voluntari ai Asociaţiei Rotary Club Valea Prahovei, ai Asociaţiei pentru Protejarea Mediului Înconjurător Prahova, ai Ocolului Silvic Azuga, precum şi cetăţeni ai oraşului. Elevii voluntari au participat la acţiuni în afara cursurilor, iar profesorii au remarcat importanţa lor educativă.


    Te-ar mai putea interesa

    Adrian Chesnoiu: Un funcționar AFIR câștigă mai puțin decât un tractorist dintr-o fermă Fiertură pentru găini. Rețetă pentru mâncarea umedă a păsărilor de curte Subvenția la hectar – în baza facturilor prezentate de fermier. Legea, în premieră la nivel european

    Ultimele știri

    Șeful ANSVSA, dr. Alexandru Bociu, la Bruxelles pentru a discuta despre siguranța în ferme și cea alimentară Egalizarea subvențiilor pentru fermieri – vot decisiv la Bruxelles la inițiativa unui eurodeputat român 500 de fermieri au celebrat ”Sărbătoarea Porumbului – De la plug la dronă” cu sprijinul fermelor vegetale TRANSAVIA și East Agro