Piaţa terenurilorŞtiri agricole

Un tânăr FERMIER PERFORMANT este noul PREȘEDINTE al ADS!

Unul dintre tinerii fermieri performanți, un agricultor premiat acum doi ani de către Ministerul Agriculturii pentru rezultatele obținute în ferma sa din județul Dâmbovița, este, de aseară, noul președinte al Agenției Domeniilor Statului. Numirea a fost deja publicată în Monitorul Oficial, iar Agrointeligența – www.agrointel.ro a stat de vorbă cu noul șef al ADS pentru a afla care sunt primele sale planuri pentru eficientizarea instituției aflată în subordinea Ministerului Agriculturii. 

Alexandru Valentin Tachianu este noul președinte al ADS, numit pe locul deținut până aseară de Ilie Mitea. Alexandru Tachianu este unul dintre tinerii fermieri performanți care în 2015 a primit premiul de ”Fermierul Anului”, remarcându-se prin producții și randamente foarte bune la nivelul fermei sale din Braniștea, localitate unde tatăl său este și primar.

Trebuie să văd ce proiecte sunt începute la nivelul instituției pe care o voi conduce de aceea nu vreau să fac declarații și pe urmă să nu pot pune în aplicare ce mi-am propus. Nu știu exact când voi prelua noua funcție pentru că numirea a apărut în Monitorul Oficial abia ieri însă, ca și fermier la bază știu că sunt multe lucruri de rezolvat în acest sector”, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro Alexandru Tachianu, noul președinte al ADS.

Alexandru Tachianu este inginer, absolvent al USAMV București –  Facultatea de Management – Domeniul Inginerie. El este cunoscut și ca unul dintre agricultorii care au în vedere valorificarea suprafețelor de teren care au probleme de fertilitate și pentru care, la nivelul fermei sale, în asociere cu Andrei Apetrei, promotor al acestei culturi în România, a înființat o plantație de Paulownia pe o suprafață de șapte hectare.

Societatea agricolă administrată de Alexandru Tachianu în Braniștea a avut în 2015 o cifră de afaceri de aproape 600.000 de euro și o marjă de profit de 22%.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

  1. Daca tatal lui este primar atunci se justifica profitul de ….. 22%. Vreau să vad cat este subventie de la stat, daca face agricultura ecologica, unde si-a vandut produsele, la ce pret s.a. Daca tot venitul lui (atentie nu profitul!!!) este din ajutoare, subventii s.a. atunci este competitie neloiala, dar daca a obtinut profitul corect, atunci il felicit. Apropo, cum l-a numit ministrul sef, prin concurs sau tot asa …. prin dispozitie personala a ministrului, pe baza de simpatii…. ocolind criteriile meritocratice?

  2. Speram ca noul sef va lua la intrebari subalternii cat mai repede, cum este posibil ca primariile sa astepte din 2013 raspunsuri la adrese catre ADS pentru a putea finaliza legile funciare. Ex. com. Parta, jud. Timis. Fiind fiu de primar trebuie sa cunoasca foarte bine problema.

Scrie un comentariu