INTERESANTSoluții pentru grădinăŞtiri agricole

Tripom – pomul de la care obții trei soiuri diferite de fructe

Foto: zdravan.ro

Același pom fructifer, trei soiuri diferite de fructe! Tripomul este soluția pe care mai multe pepiniere din România o oferă pe piața pomilor fructiferi pentru acei români care nu dispun de suprafețe mari și doresc aibă trei soiuri din acealasi tip de copac fructifer.

În cazul trimerilor sau merilor împletiți, dar și altor specii de tripomi, cei care îi comercializează atrag atenția că nu este vorba despre producții triple ca și cantitate. Tripomul este însă o soluție ca de pe suprafața alocată unui singur pom să se obțină soiuri diferite, care să mulțumească întreaga familie. Astfel, recolta va fi comparativă cu a unui singur pom, dar cu fructe diferite.

Cele trei soiuri împletite concresc în 3-5 ani, tulpinile fuzionând și formând un singur corp.

Tripomul este livrat cu rădăcinile libere în sezoanele de plantare și se plantează ca un pom obișnuit.

Pentru mai multe informații despre trimpomi și pentru comenzi, accesați www.zdravan.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


10 comentarii

  1. Total neseriosi cei de la Zdravan.ro.
   Am plasat o comanda in vara anului 2017, a fost confirmata cu numarul 13383, insa pomii comandati care trebuiau sa ajunga in Noiembrie 2017 nu au mai fost livrati.
   Ulterior nu am primit nici un raspuns la solicitarle mele de onorare a comenzi.

 1. Mai Dna cecilia daca nu stii cu ce se mananca pomicultura lasa lumea in pace ,pune mana si prosteste lumea in piata ca sunt destui care te cred,auzit lume TRIPOMUL ha haHA,MARS HOATA hotilor.

 2. Dragilor,m-au napadit o specie de soareci de cimp care rod radacinile pomilor plantati in primii 2-3 ani.Daca se poate,va rog sa ma ajutati cu o metoda de a scapa de aceasta problema.

  1. Dl COSTEA ILIE, eu n-am jignit pe nimeni ,cat despre comentariul facut de mine nu a fost legat decat de postarea de mai sus unde scrie clar ” Cele trei soiuri împletite concresc în 3-5 ani, tulpinile fuzionând și formând un singur corp”, deci nu am inventat eu . Ca exista o alta modalitate de a forma TRIPOMUL este cu totul altceva ! S-avem liniste si intelegere in noul an , numai bine !

 3. Zaaaau…? Mai sa fie! Am si eu in livada vreo 60 de “tripomi”, iar treaba de-a altoi asa ceva o fac de vreo…40 de ani! S-au trezit si altii? Wow! O sa curga de-acum lapte si miere pe strazile neasfaltate ale satelor!!!

  1. Domnul Nicolae , aici este vorba de trei pomi, de soiuri diferite , impletiti intr-o singura tulpina si nicidecum de un portaltoi altoit cu trei soiuri diferite !

  2. Intr-adevar ceea ce faceti in livada se practica de foarte mult timp , dar cum am spus , altoiti un pom cu diferite soiuri !

Scrie un comentariu