• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fostul europarlamentar PETRU LUHAN ajută fermierii români SĂ ACCESEZE FONDURI EUROPENE!

    Gabriela Gimbășanu -

    Din Parlamentul European, direct în slujba fermierilor! Așa poate fi rezumată în câteva cuvinte trecerea pe care fostul eurodeputat Petru Luhan a făcut-o în 2014, când s-au încheiat cei cinci ani de mandat. Imediat după întoarcerea de la Bruxelles, antreprenorul a decis să folosească experiența pe care a acumulat-o în instituțiile europene și să-și aducă aportul la creșterea gradului de absorbție al fondurilor europene prin implicarea activă în cadrul companiei EMAS BUSINESS CONSULTING, o companie cu o activitate de zece ani în domeniul consultanței pe fonduri europene.

    În calitatea sa de europarlamentar român, Petru Luhan s-a implicat activ în elaborarea legislației privind accesarea banilor europeni și tocmai această experiență îl ajută astăzi să-i consilieze pe potențialii beneficiari în identificarea celor mai bune soluții de finanțare.

    Firma de consultanță există în piață de zece ani, eu am intrat în această companie în 2014, după ce am terminat mandatul de europarlamentar. Mi-am adus aportul în companie prin cunoștințele pe care le-am acumulat la Bruxelles și, nu în ultimul rând, experiența anterioară de zece ani din Germania m-a ajuta să dezvolt un stil de management nemțesc. În comparație cu alți consultanți din România pot spune că sunt puțin privilegiat: timp de cinci ani, în mandatul pe care l-am avut în Parlamentul European, m-am ocupat de elaborarea legislației pentru fonduri europene, iar acum am trecut de cealaltă parte a malului și am decis să ajut beneficiarii să acceseze banii europeni în baza legislației pe care eu împreună cu colegii mei am elaborat-o. Activitatea pe care am avut-o în calitate de europarlamentar îmi este de folos în cea de consultant, reușesc să îmi dau seama cât de mult cunoaște un evaluator domeniul agricol, la fel de bine cum îmi dau seama cât de mult sau cât de puțin cunoaște un funcționar din minister zona agricolă și specificitatea ei”, a declarat pentru Agrointeligența- www.agrointel.ro Petru Luhan, director general EMAS BUSINESS CONSULTING.

    Echipa de consultanți este formată din profesioniști cu experiență

    Potrivit directorului general, pilonii principali ai companiei sunt oamenii, profesioniști proveniți din diverse domenii de activitate precum tehnic, economic și juridic, specialiști bine pregătiți, motivați și orientați spre nevoile clientului. Pentru a veni în ajutorul posibililor beneficiari de fonduri europene, cei de la EMAS BUSINESS CONSULTING oferă în mod gratuit soluții personalizate de finanțare și dezvoltă ideea proiectului cu elemente inovative și unice.

    Lucrăm cu cei mai buni specialiști din piață, avem o expertiză în domeniu. Nu avem nici un consultant, evaluator sau tehnician care să aibă o experiență mai mică de șapte ani în domeniu. De asemenea, auditorii au minim nouă ani de expertiză în domeniu. În același timp experiența pe care am acumulat-o în cei cinci ani petrecuți la Bruxelles ajută destul de mult compania”, ne-a spus reprezentantul firmei ce oferă consultanță pentru accesarea fondurilor europene.

    Proiectele sunt elaborate în strânsă legătură cu strategiile naționale de dezvoltare

    Orice proiect care iese din mâna specialiștilor de la EMAS BUSINESS CONSULTING este scris respectând întocmai cerințele Ghidului AFIR, dar este și în acord cu strategiile naționale elaborate în domeniul respectiv.

    Un alt atuu important al companiei este faptul că avem proceduri interne definite nemțește și procesele de scriere a proiectelor europene sunt standardizate corect și sunt pliate perfect pe cerințele ghidului. De asemenea, cunoaștem în detaliu toate strategiile de dezvoltare regională, dar și legile privind absorbția banilor europeni. Aici mă refer la legea cadastrală, la legea patrimoniului cultural, la legea alimentației și strategiile naționale de dezvoltare pe turism, ecoturism, agricultură și viticultură”, ne-a vorbit antreprenorul despre modul de elaborare al proiectelor.

    Vorbesc pe înțelesul beneficiarilor

    Un motiv extrem de important care duce la un grad de absorbție redus a finanțării europene este acela că fermierul fie nu înțelege terminologia folosită de firma pe care o alege să-i elaboreze proiectul, fie nu reușește să înțeleagă elementele de care are nevoie pentru a putea ajunge la banii europeni. La EMAS BUSINESS CONSULTING, consultanții folosesc un limbaj adaptat beneficiarului, în așa fel încât acesta să înțeleagă foarte clar ce are de făcut.

    Știm foarte bine că majoritatea clienților nu au noțiuni foarte bine definite în ceea ce privește accesarea fondurilor europene. Folosim un limbaj adecvat beneficiarului, adică vorbim de înțelesul tuturor pentru ca omul să înțeleagă ce trebuie să facă pentru a obține banii europeni, ce documente trebuie să ne pună la dispoziție. Oferim beneficiarilor tot sprijinul pentru toate documentele pe care trebuie să le obțină, care este documentația pe care trebuie să o elaboreze pentru obținerea avizului de mediu, autorizației de construcții sau pentru elaborarea unui PUZ”, susține Petru Luhan.

    Beneficiarii primesc într-un timp scurt răspunsuri la întrebările lor

    Fie că vorbim despre documentația de care au nevoie pentru a depune cererea de finanțare, fie că vorbim de măsura pe care o pot accesa sau de procentul de cofinanțare pe care trebuie să-l asigure beneficiarul, toate aceste informații sunt oferite de cei de la EMAS BUSINESS CONSULTING într-o zi sau două de la prima discuție cu beneficiarul.

    Avem la orice moment un furnizor pentru fiecare client, fie că vorbim despre un proiect pe zona zootehnică, fie că vorbim de un proiect pe zona de formare profesională, fie că vorbim de înființarea unei fabrici de procesare în orice domeniu. Atunci când un client vine și cere ajutor în elaborarea unei documentații pentru obținerea de finanțări nerambursabile europene și vede că răspundem prompt și complet, într-o zi-două are rezoluția pe masă și știe ce program finanțează obiectivul său, de câți bani are nevoie pentru cofinanțare, care sunt documentele pe care trebuie să le pună la dispoziție și cât durează elaborarea proiectului, acesta se bucură și îi cresc speranțele, visul, ideea lui prinde contur”, ne-a spus Petru Luhan.

    Încadrarea în termene clar definite

    În cadrul firmei de consultanță se lucrează cu liste de responsabilități clar definite cu responsabili și termene, în așa fel încât să nu existe riscul ca beneficiarul să nu riște ca sesiunea de depunerea proiectelor să se închidă înainte ca proiectul acestuia să ajungă pe masa unui evaluator.

    De aceea încercăm să comprimăm scrierea și furnizarea unui proiect într-un timp cât se poate de scurt pentru a nu risca să avem un proiect foarte bine scris și să nu reușim să-l depunem pentru că s-a închis axa cu două-trei zile înainte. Sfatul meu către beneficiari este ca atunci când vor să depună o aplicație pe fonduri europene să aloce timpul și resursele necesare pentru a obține documentația de care este nevoie pentru a nu pierde bătălia competițională. Fermierii pot găsi în noi un partener de încredere, ne bucurăm că putem inspira această încredere. Faptul că fermierii, beneficiarii apelează la noi înseamnă o mare responsabilitatea, ne mobilizăm, ne alocăm capacități interne atât cât este necesar pentru a elabora proiectul respectiv. Să nu uităm că se lucrează în permanență, în acest domeniu sub presiunea timpului”, a declarat pentru Agrointeligența- www.agrointel.ro Petru Luhan, director general EMAS BUSINESS CONSULTING.

    Pentru a lua legătura cu domnul Petru Luhan din cadrul firmei de consultanță EMAS BUSINESS CONSULTING, datele de contact sunt:
    E-mail: luhan@emasconsulting.com
    Mobil: 0731.454545
    Adresa: Str. Teheran, Nr. 2, Bucureşti, Sector 1
    Tel.: +40 21.330.62.00, Fax: +40 21.331.66.20
    Web: www.emasconsulting.com


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Pericol acum la rapiță: putregaiul alb al tulpinilor. Soluția de la Bayer: fungicidul Propulse S-a deschis târgul de animale de la Câmpeni cu o bază de achiziții bovine!