• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • COȘMARUL ROMÂNCELOR transformate în SCLAVE ÎN SERELE din Italia și ABUZATE SEXUAL DE PATRONII SICILIENI!

    agrointeligenta.ro -

    Coșmarul româncelor care lucrează în sectorul de legume-fructe din Italia, dezvăluit într-o nouă anchetă internațională. Jurnaliștii The Observer au publicat mărturii șocante despre umilințele și violențele pe care le îndură femeile plecate să lucreze în agricultura din Ragusa, oraș în regiunea autonomă Sicilia.

    Jurnaliștii britanici deschid reportajul cu povestea Nicoletei Bolos, cea care de peste trei ani trăiește în teroare, fiind supusă violențelor și abuzuriolor sexuale din partea angajatorului său italian, dar și a soțului alcoolic. Acesta din urmă i-a ordonat femeii să accepte să întrețină relații sexuale cu cel care deține serele unde lucrează, spunându-i Nicoletei că dacă nu se supune, ambii vor rămâne fără loc de muncă. Ca să fie sigur că femeia îl ascultă, bărbatul a bătut-o, iar apoi șeful fermelor a amenințat-o cu un pistol.

    Cauza româncelor abuzate ca Nicoleta este apărată de o organizație non-guvernamentală – Asociația Proxyma care estimează că peste jumătate de milion de românce lucrează în sere și sunt expuse abuzurilor sexuale din partea angajatorilor italieni. Aproape toate muncesc în condiții foarte grele și, dintre acestea, cel puțin 7.500 se încadrează în ceea ce, legal, putem numi sclavie.

    ”Aceste femei lucrează ca sclave pe câmp și știm că sunt șantajate să întrețină relații sexuale cu proprietarii fermelor care le subjugă psihic. Nu este ușor să investigăm și să stopăm fenomenul pentru că cele mai multe femei se tem să vorbească”, a declarat Guido Volpe, comandatul carabinierilor din Sicilia.

    Cele mai multe femei care lucrează în Ragusa au copii acasă și familii care depind de ele pentru a se întreține. Ele au povestit jurnaliștilor că în țară, în zonele de unde vin, salariile sunt în jur de 200 de euro, iar în Italia au posibilitatea de a câștiga mai mult ”chiar dacă trebuie să și suferi”.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români