• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • 10 avantaje ale biostimulatorului TERRA-SORB COMPLEX pentru fermierii români

  agrointeligenta.ro -

  Tehnologia reprezintă cheia succesului în agricultură. Fermierii români aud din ce în ce mai des această afirmație și tot mai mulți dintre ei o iau în serios pentru că și-au dat seama că un plus de producție, obținut cu cheltuieli rezonabile, care să îi pună la adăpost de fluctuația prețurilor și de condițiile meteo este soluția unei ferme profitabile și în acest an. Iar acest obiectiv poate fi atins utilizând echipamente performante, hibrizi și inputuri de calitate, astfel încât fermierul român să poată concura cu producțiile înregistrate la nivel european. Biostimulatorii reprezintă o categorie de produs extrem de larg întrebuințată în țările europene și care se extinde spre utilizare și în România.

  Compania Aectra Agrochemicals este prezentă în România în domeniul agriculturii începând din anul 1990, având o experiență vastă în domeniul stimulatorilor de creștere. Terra-Sorb, Atonik și Blackjak sunt cei trei stimulatori de creștere care au ținut compania în fruntea clasamentului pentru al treilea an la rând pe acest segment, cu o cotă de piață de peste 30%.

  Campania ”Tehnologiile profitului!” demarată de Aectra în parteneriat cu Agrointeligența și-a propus să aducă în atenția fermierilor acele produse care îi ajută cu adevărat să obțină producții bogate cantitativ și calitativ, fără a crește nesustenabil cheltuielile. Cu alte cuvinte, profit. Și cum fermierul este un om pragmatic, care vrea sa afle direct și concret informații relevante pentru activitatea lui, Agrointeligența aduce în prim plan cele zece avantaje competitive ale biostimulatorului Terra-Sorb Complex care asigură fermierilor români plusul de producție care să le permită să facă profit în acest an. Iată care sunt aceste avantaje:

  1. Terra-Sorb Complex are cel mai mare conținut de aminoacizi liberi integrali

  Terra-Sorb® Complex este un biostimulator pentru aplicări foliare cu un conţinut ridicat în aminoacizi liberi obţinuţi prin hidroliză enzimatică, singura metodă care permite păstrarea integralității acestora și implicit, a eficacității lor. Produsul conține 20% aminoacizi liberi care au rolul de a activa o serie de procese enzimatice şi fiziologice de la nivelul plantei. De asemenea, aminoacizii pătrund în interiorul celulelor plantei unde intensifică procesul de fotosinteză şi măresc conţinutul în clorofilă.

  2. Terra-Sorb Complex conține macro și microelemente

  Terra-Sorb Complex conține aminoacizi, azot, bor, magneziu si alte microelemente, are rolul de a asigura o reluare rapidă a vegetației la desprimăvărare și de a stimula la maximum formarea elementelor de productivitate și rezistența culturilor la factorii de stres. De asemenea, are o capacitate foarte bună de a debloca activitatea plantelor afectate de boli virotice și de a corecta eventualele efecte fitotoxice, care pot apărea uneori, după aplicarea erbicidelor sau altor pesticide. Terra-Sorb Complex conține 5,5% Azot, 0,8% Magneziu, 1,5% Bor, 1% Fier, dar și mangan, zinc și molibden, elemente nutriționale necesare plantei în procesul de creștere vegetativă.

  3. Terra-Sorb Complex ajută plantele să depășească mai ușor stresul cauzat de temperaturile scăzute

  Punctul de excelență al acestui biostimulator este rezistența la stres, ajută culturile de toamnă să treacă mai ușor peste stresul cauzat de temperaturile scăzute din timpul iernii, iar recuperarea vegetativă este mult mai rapidă, scurtând astfel perioadă în care planta pornește în mod normal în vegetație. De asemenea, produsul ajută și la o mai bună polenizare și fructificare, ajută la o mai bună hrănire a plantei prin conținutul de elemente nutritive.

  4. Terra-Sorb Complex protejează plantele de secetă, îngheţ, arşiţă, salinitate sau asfixierea în urma băltirilor

  Specialiștii de la Aectra recomandă aplicarea Terra-Sorb Complex atunci când culturile au nevoie de o stimulare nutriţională şi fiziologică : alungirea tulpinii, înaintea înfloririi şi în faza de creştere a fructelor. De asemenea, este recomandat a se aplica Terra-Sorb® Complex atunci când o cultură suferă ca urmare a unor situaţii de stres cum sunt seceta, temperaturile scăzute, îngheţul, arşiţa, salinitatea, asfixierea în urma băltirilor, etc., şi ca tratament de recuperare după perioade critice ca transplantarea, grindina, vânturi puternice, etc.

  5. Terra-Sorb Complex se poate folosi atât în cultura mare, cât și în pomicultură sau legumicultură

  Terra-Sorb Complex poate fi aplicat prin tratamente foliare la mai multe culturi ca: legume, pomi fructiferi, struguri de masă, cartof, sfecla de zahăr, rapiţă, cereale, porumb, floarea soarelui, orez, tutun, etc. Se recomandă aplicarea biostimulatorului în două până la patru tratamente în doză de 1-2 litri/ha.

  6. Terra-Sorb Complex aduce un plus real de producție

  Biostimulatorul ajută plantele de cultură să treacă mai ușor peste stresul cauzat de temperaturile negative din timpul iernii și permite, prin conținutul ridicat de aminoacizi liberi scurtarea timpului și energiei pe care planta o consumă pentru a reporni în vegetație primăvară. Această economie de energie și de timp înseamnă mai mult timp pentru ca planta să acumuleze substanțe valoroase în bob și implicit o producție mai mare și mai de calitate. Din calculele estimative realizate în loturi din toată țara a rezultat că producțiile cresc cu 10-15%, suficient pentru a acoperi investiția pe care o faceți și pentru a obține un plus de profit. Plastic spus, cu Terra-Sorb, la un leu investit puteți obține 2-3 lei profit curat, după ce s-au scăzut cheltuielile.

  7. Terra-Sorb Complex poate fi utilizat în amestec cu pesticidele

  Terra-Sorb Complex poate fi utilizat în amestec cu produse pesticide, regulatori de creştere şi fertilizanţi foliari. Nu este recomandată amestecarea biostimulatorului cu produse care conţin cupru, sulf sau uleiuri minerale. Pentru orice combinaţii cu combatibilitate necunoscută, este de preferat a se efectua un test de compatibilitate înaintea aplicării.

  8. Terra-Sorb Complex respinge insectele

  Materia primă din care se obține Terra-Sorb-ului Complex este reprezentată de proteine de origine animală, tocmai de aceea produsul are un miros neplăcut. Acest miros specific are un efect secundar, acela de respingere a insectelor. Chiar dacă nu înlocuiește aplicarea insecticidului, biostimulatorul ajută la o mai bună acțiune în lupta contra insectelor prezente în cultură.

  9. Terra-Sorb Complex se aplică pe toată suprafață celei mai mari exploatații agricole din Europa

  Un argument competitiv important al produsului este acela că Terra-Sorb Complex este folosit, pentru al cincilea an consecutiv, în cea mai mare exploatație agricolă din Europa, cea din Insula Mare a Brăilei. Biostimulatorul se aplică pe toată suprafața, pe 57.000 de hectare, la toate culturile, iar eficiența demonstrată a produsului a determinat ca acesta să nu fie schimbat în cei cinci ani.

  10. Terra-Sorb Complex este un produs cu o vechime de 30 de ani

  Produsul a marcat recent 30 de ani de prezență în slujba fermierilor și a fost testat în peste 40 de țări. Acest lucru demonstrează faptul că trecerea timpului nu doar că nu a afectat calitatea produsului, dar a dus la testarea și utilizarea lui pe scară largă. Vechimea acestui biostimulator este un argument în plus al eficienței și eficacității sale.


  Te-ar mai putea interesa

  Grindina a făcut prăpăd! Culturi puse la pământ și case distruse. ”Era cât oul de găină” Polonezii se plâng că cireșele românești le-au invadat piețele și se vând la prețuri foarte mici Document pe surse: Programul Rabla pentru tractoare – condiții și documente necesare

  Ultimele știri

  Alexandru Potor, fost secretar de stat MADR, este noul primar al municipiului Slobozia: “Deschidere totală către fermieri!” Ucraina va impune prețuri minime la exporturile de cereale și oleaginoase Franța, Ucraina și Rusia – ”lovite” de raportul USDA la producțiile la grâu