• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • TEHNOLOGIA Bayer pentru COMBATEREA BURUIENILOR în cultura DE PORUMB!

    agrointeligenta.ro -

    Pentru cultura de porumb, combaterea eficientă a buruienilor este deosebit de importantă întrucât în primele faze de dezvoltare, plantele nu reușesc să câștige lupta cu buruienile fără un sprijin oferit din partea fermierului. Acest sprijin vine sub forma erbicidelor, care trebuie alese în funcție de spectrul de buruieni vizat, arată Ioan Dumitru Coste, Field Marketing Manager Bayer CropScience

    Sprijinul oferit de fermier culturii de porumb este răsplătit prin producția obținută la recoltare. Producția finală la această cultură este influențată de o sumedenie de factori; dintre aceștia, o parte pot fi controlați (genetica aleasă, fertilizarea, erbicidarea etc.). Combaterea buruienilor este un element deosebit de important, cu impact major nu numai asupra producției obținute pe hectar în cultura de porumb, dar și asupra culturilor care urmează în cadrul rotației.

    Compania Bayer a dezvoltat, pe parcursul anilor, o gamă largă de produse pentru controlul buruienilor în cultura de porumb. Această paletă de soluții a fost dezvoltată astfel încât fermierul să își poată structura un plan de combatere a buruienilor adaptat la spectrul de buruieni, în corelare directă cu stadiul de dezvoltare a porumbului.

    Start bun fără buruieni

    Cel mai bun start pentru cultura porumbului este unul care presupune lipsa buruienilor care pot intra în competiție cu planta de cultură pentru elemente nutritive, lumină, apă etc. Pentru obținerea acestui start ideal, recomandăm utilizarea portofoliului de produse destinate segmentului de pre- și postemergență timpurie, alcătuit din: Adengo 465 SC, Merlin Flexx și Merlin Duo. Acest portofoliu oferă o flexibilitate largă în ceea ce privește alegerea momentului optim de aplicare, fermierul având la dispoziție 2-3 săptămâni pentru aplicarea produselor care să asigure o combatere eficientă a buruienilor dicotiledonate și monocotiledonate anuale.

    Adengo 465 SC este cel mai complex erbicid pentru cultura de porumb dintre erbicidele cu aplicare pre- și postemergență timpurie. Produsul conține două substanțe active complexe, deosebit de puternice, completate de un safener (antidot) care determină o metabolizare rapidă a substanțelor active în planta de porumb, fapt ce determină creșterea selectivității, cultura de porumb nefiind stresată. Cele două substanțe active din componența erbicidului Adengo, isoxaflutol și tiencarbazon-metil, se completează reciproc și actionează deosebit de eficient în combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate anuale. Ele acționează prin translocare radiculară la aplicare preemergentă, iar la aplicare postemergentă timpurie prin translocare foliară și ulterior radiculară. Adengo combate peste 85 de specii de buruieni și reprezintă o armă eficientă în reducerea rezervei de buruieni perene, precum pălămida și costreiul. Erbicidul Adengo 465 SC combate cu succes pălămida și costreiul din sămânță; dacă nu sunt combătute din sămânță, acestea devin perene prin dezvoltarea rizomilor, care facilitează ulterior înmulțirea lor pe cale vegetativă.

    Prin intermediul substanței active isoxaflutol, Adengo 465 SC, Merlin Flexx și Merlin Duo beneficiază și de capacitatea unică de reactivare, în condițiile în care, după o perioadă de secetă, intervine o ploaie de peste 10 litri/ m2. Această reactivare are efect asupra semințelor de buruieni în curs de germinare și asupra buruienilor aflate în faza de cotiledoane.

    Produsele Bayer acoperă cu succes și segmentul de postemergență, cu o gamă variată de erbicide atât pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate anuale, cât si a celor perene. Portofoliul de postemergență este alcătuit din patru produse adaptate în combaterea unui anumit spectru de buruieni.

    Capreno 547 SC – noutate absolută

    În sezonul curent 2017, pentru segmentul de postemergență în cultura porumbului, lansăm noutatea absolută în combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate anuale: erbicidul Capreno 547 SC, care conferă o protecție de lungă durată împotriva buruienilor care pot să apară după aplicare.

    Capreno 547 SC este o combinație de două substanțe active erbicide: tembotrione și tiencarbazon-metil. Tembotrione, aparținând noii clase chimice triketone, este absorbit rapid în plantă, la maximum o oră de la aplicare. Prezintă acţiune dublu sistemică, fiind distribuit ascendent şi descendent, în toate organele plantei, până la punctele de creştere la circa 6 ore de la tratament. Tiencarbazon-metil conduce la încetarea imediată a creşterii şi la daune progresive până când se realizează controlul total al buruienilor sensibile. El permite controlul complementar al unor buruieni cum sunt speciile de Polygonum, precum şi întărirea acţiunii erbicidului asupra gramineelor. Datorită faptului că tiencarbazon-metil acționează și la nivelul solului, fiind preluat prin sistemul radicular, Capreno are efect şi asupra buruienilor graminee şi dicotile ce vor răsări în următoarea periodă de timp după tratament.

    Capreno se aplică în postemergenţă, de la stadiul de 2până la 6 frunze ale culturii de porumb, pentru controlul buruienilor dicotile şi monocotile anuale. Doza omologată este de 0,22 – 0,29 l/ha, adaptată în funcţie de gradul de îmburuienare, spectrul de buruieni şi stadiul de dezvoltare al buruienilor. Capreno se va aplica întotdeauna împreună cu adjuvantul specific Mero (doza 2 l/ha).

    Laudis OD 66 – un produs flexibil

    Unul dintre cele mai flexibile produse din portofoliul nostru de erbicide destinat segmentului de porstemergență este Laudis OD 66. Acest produs se poate aplica din faza de 2 până la 8 frunze ale porumbului. Prezintă un spectru larg de control al buruienilor, cu o formulare de dispersie în ulei asigurând o aderență deosebit de bună a produsului la suprafața frunzei, fiind rapid absorbit în frunză (la o oră de la aplicare). Acest produs combate un spectru larg de graminee anuale din cultura porumbului, inclusiv costreiul din sământă. De asemenea, Laudis combate un număr foarte mare de specii de buruieni cu frunză lată, inclusiv pălămida din sămânță, cu un efect de stopare pe pălămida din rizomi. Datorită antidotului înglobat, Laudis este foarte bine tolerat de plantele de cultura, putând fi aplicat atât în loturile de hibridare, cât și în cele de porumb zaharat sau porumb de floricele. Efectul erbicidului este rapid, vizibil la maxim cinci zile de la aplicare și nu este influențat de cantitatea de precipitații.

    În solele în care se urmărește combaterea buruienilor monocotiledonate anuale si perene, recomandăm utilizarea produsului Equip. Erbicidul se poate aplica din faza de 4 până la 8 frunze ale porumbului. Este un erbicid deosebid de eficient în combaterea buruienilor monocotiledonate anuale și perene; de asemenea, combate un spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale. Formularea avansată de tip OD conferă produsului o aderență și o absorbție rapidă în frunzele buruienilor, iar antidotul înglobat crește selectivitatea produsului față de porumb. Pentru buruienile monocotiledonate anuale, momentul optim de aplicare este înaintea înfrățitului; dacă vorbim de costreiul din rizomi, momentul optim este la înălțimea de 15-20 cm și nu mai mult de 10 cm în cazul pirului. Pentru completarea spectrului de buruieni dicotiledonate, recomandăm combinarea lui Equip cu Buctril Universal.

    În cazul infestărilor puternice cu buruieni dicotiledonate anuale și perene (volbură, pălămidă, susai), recomandăm utilizarea produsului Buctril Universal. Este un produs cu două substanțe active, care poate fi aplicat începând cu faza de 4 frunze ale porumbului, dar nu mai târziu de 6 frunze.

    Compania Bayer asigură soluții complete, adaptate pentru combaterea buruienilor de la preemergență până la postemergență târzie, acoperind un spectru larg de buruieni monocotile și dicotile, anuale și perene.

    Pentru detalii suplimentare legate de produsele și serviciile Bayer, apelați cu încredere echipa noastră de vânzări din teritoriu sau consultați site-ul www.bayercropscience.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA