Surse de finanţare

EximBank finanţează grupul Agricover cu 70 de milioane de lei

EximBank şi grupul Agricover, unul dintre primii jucători din domeniul agribusiness-ului, au încheiat un acord de finanţare în cadrul căruia banca va acorda Grupului / Agricover Credit IFN un împrumut în valoare de 70 de milioane de lei (peste 15,5 milioane de euro) pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltării activităţii.

Agricultura reprezintă unul dintre domeniile economice prioritare în acest moment şi iată că EximBank poate juca un rol important în susţinerea proiectelor ce contribuie la creşterea competitivităţii în acest sector. Parteneriatul cu Agricover completează competenţele tehnice ale EximBank prin echipa mobilă de vânzări Agricover Credit IFN care deţine expertiza financiară în relaţia cu fermierii. Această colaborare ne permite o finanţare indirectă semnificativă a fermierilor locali în condiţii de maximă eficienţă”, a declarat Traian Halalai, preşedintele EximBank.

Grupul Agricover reprezintă un hub de dezvoltare în domeniul agriculturii, fiind un integrator între fermieri şi industria alimentară. Grupul are peste 3.000 de clienţi fermieri – care deţin circa o cincime din totalul suprafeţelor arabile utilizate din România – şi peste 110 clienţi în industria procesatoare – de la morărit şi panificaţie, până la furaje şi industria cărnii.

Agricover promovează un model de afaceri bazat pe managementul lanţului valoric producţie agricolă – trading – procesarea produselor agricole.În plus, prin Agricover Credit IFN, se susţine dezvoltarea fermierilor acordându-le acestora ceea ce ei au nevoie cel mai mult în acest moment – finanţarea capitalului de lucru şi de investiţii, asigurand astfel prin sinergiile de grup toţi factorii cheie pentru un ciclu agricol profitabil. Cu EximBank ca partener vom putea continua dezvoltarea de produse şi servicii financiare inovatoare, să oferim soluţii complete, integrate atât fermierilor, cât şi industriei alimentare”, a spus Robert Rekkers, Director General Agricover Credit IFN.

Potrviti unui comunicat de presă emis de EximBank, grupul Agricover intenţionează ca în perioada următoare să-şi extindă operaţiunile şi în afara României, prin dezvoltarea diviziei pe care o deţine deja în Bulgaria şi prin deschiderea altora noi în ţările vecine.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!