Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

AVERTISMENTUL MINISTRULUI PETRE DAEA pentru TOȚI FERMIERII!

Avertisment din partea ministrului agriculturii și dezvoltării rurale Petre Daea pentru toți fermierii care doresc să încaseze subvențiile de la APIA. Agricultorii și crescătorii de animale au fost informați public de către șeful de la MADR cu privire la prezentarea lor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru depunerea cererilor unice de plată aferente anului 2017.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a ținut să-i atenționeze pe fermieri cu privire la termenul limită de depunere a cererilor unice, termen care îi ”obligă” pe beneficiari să respecte invitațiile transmise de centrele locale ale agenției, în așa fel încât absolut toți producătorii agricoli să se încadreze în data de 15 mai, ca termen limită de depunere a cererilor.

”Pe data de 11 ianuarie, la doar o săptămână de când am fost numit ca ministru, am elaborat un ordin care statuează modalitatea de lucru pentru a elimina toate disfuncționalitățile privind acordarea subvențiilor în România. Am introdus obligativitatea de a depune cererile într-o perioadă bine stabilită 1 martie-15 mai, sesiunea de depunere, respectiv de primire de cereri. Fermierul trebuie să se prezinte, dacă vrea să ia subvenției în acest interval. Dacă nu vine în acest interval nu va mai lua această subvenție, pentru că înseamnă că nu este interesat de o asemenea subvenție. Îmi este greu să cred că fermierul nu este interesat”, avertizează Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a prezentat, în cadrul conferinței de presă susținută la sediul MADR care este situația numărului de cereri depuse pe fiecare județ în parte. Ministrul Daea își propusese ca până la data de 31 martie, 40% din beneficiari să aibă cererile depuse la APIA, dar problemele din teritoriu i-au dat planurile peste cap. Vineri, 31 martie, până la ora 9.00, un număr de 333.415 de cereri erau deja înregistrate, reprezentând aproape 37% din cei 901.335 de posibili beneficiari.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!