• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • UE dă 40 milioane de euro pentru 22 programe de promovare a produselor agricole

  agrointeligenta.ro -

  Comisia Europeană a aprobat 22 de programe destinate romovării produselor agricole în Uniunea Europeană şi în ţările terţe. Programele au în general o durată de trei ani şi un buget total de 71,9 de mil.euro.

  Din această sumă, contribuţia UE este de 35,9 de milioane de euro. Programele selectate acoperă produse precum uleiul de măsline, laptele şi produsele lactate, carnea, fructele şi legumele proaspete şi prelucrate, produsele ecologice, ouăle, vinurile şi băuturile spirtoase şi produsele horticole, precum şi produsele de calitate înregistrate şi protejate ca DOP (denumiri de origine protejate), IGP (indicaţii geografice protejate) şi STG (specialităţi tradiţionale garantate).

  În cadrul schemei de informare şi de promovare, serviciile Comisiei au primit, până la data de 30 noiembrie 2012, 36 de propuneri de programe care vizează atât piaţa internă a UE cât şi ţările terţe, în cadrul primului val al programului din 2013. După evaluare, 22 de propuneri de programe au fost reţinute pentru cofinanţare, dintre care 16 vizează piaţa internă, iar 6 vizează ţările terţe. Două dintre programele selectate au fost propuse de mai multe state membre. Țările terţe/regiunile vizate sunt Rusia, China, America de Nord, Asia de Sud-Est, Norvegia, Elveţia, Ucraina, India şi Coreea de Sud.

  În 2000, Consiliul a decis că UE poate să contribuie la finanţarea măsurilor care oferă informaţii privind produsele agricole şi alimentare sau promovează comercializarea acestora pe piaţa unică a UE şi în ţările terţe. Bugetul anual total disponibil pentru aceste programe de promovare este de aproximativ 55 de milioane EUR.

  Măsurile finanţate pot consta în relaţii publice, campanii de promovare sau de publicitate, care subliniază în mod deosebit avantajele produselor din UE, în special în ceea ce priveşte calitatea, siguranţa şi igiena produselor alimentare, calitatea nutritivă, etichetarea, bunăstarea animalelor sau metodele de producţie care respectă mediul înconjurător.

  Aceste măsuri pot acoperi, de asemenea, participarea la evenimente şi târguri, campaniile de informare cu privire la sistemul UE de denumiri de origine protejate (DOP), indicaţii geografice protejate (IGP) şi specialităţi tradiţionale garantate (STG), informaţiile privind sistemele de calitate şi de etichetare ale UE şi privind agricultura ecologică, precum şi campanii de informare privind sistemul UE al vinurilor de calitate produse în regiuni determinate (v.c.p.r.d).

  UE finanţează până la 50% din costul acestor măsuri (până la 60 % pentru programele de promovare a consumului de fructe şi legume în rândul copiilor sau cele referitoare la informarea cu privire la consumul responsabil de băuturi alcoolice şi la pericolele prezentate de consumul excesiv de alcool), restul fiind preluat de către organizaţiile profesionale/interprofesionale care le-au propus şi, în unele cazuri, de asemenea, de către statele membre în cauză.

  În ceea ce priveşte promovarea pe piaţa unică şi în ţările terţe, organizaţiile profesionale interesate pot adresa statelor membre propunerile lor de două ori pe an. Statele membre trimit apoi Comisiei lista programelor pe care le-au selecţionat împreună cu o copie a fiecărui program. După aceea, Comisia evaluează programele şi decide dacă acestea sunt eligibile.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  Președintele IOHANNIS a promulgat LEGEA MIROSURILOR! Ministrul Oros: Prețul grâului nu va fi influențat de secetă! Fenomenul a afectat doar zona Mării Negre Fonduri europene pentru ferma de legume: exemplul de succes al tânărului Ionuț Moldovan

  Căutare în articole