Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

ȘEFUL GUVERNULUI a felicitat CONDUCEREA APIA pentru PLATA SUBVENȚIILOR!

Premierul Sorin Grindeanu a transmis felicitări conducerii APIA dar și ministrului agriculturii la începutul ședinței de Guvern de astăzi. Agenția de plăți a achitat până la finele lunii martie suma de 2,065 miliarde euro.  

”Avem pe ordinea de zi, tocmai ca urmare a importanței pe care o dăm agriculturii, 3 proiecte prin care alocăm un total de 140 de milioane de euro pentru susținerea acestui sector. Și având în vedere că avem angajamente și date ferme, care în mare parte au fost îndeplinite, și pentru asta vă felicit domnul ministru (Petre Daea, ministrul agriculturii n.r). Pentru ceea ce s-a întâmplat în luna martie și va continua în perioada următoare astfel ca și o întărire a faptului că acordăm o importanță deosebită sectorului pe care îl gestionați. A fost foarte bun ritmul pe care l-ați avut în luna martie și eu v-aș ruga să urmăriți procesul până la capăt astfel încât tot ce am spus să devină realitate. Vă rog să transmiteți și celor de la APIA care s-au ocupat de această problemă”, a spus astăzi premierul Grindeanu, în începutul ședinței de Guvern.

Și ministrul agriculturii Petre Daea a subliniat în mod deosebit efortul uman pe care l-au depus funcționarii agenției de plăți din toată țara, în cadrul unei conferințe care a avut loc vinerea trecută. ”A fost un efort uman deosebit prin prelungirea programului de lucru în toată țara. S-a lucrat de luni până luni, program zilnic 8,30 – 21,00, în ultimele două săptămâni. Aparatul central APIA a lucrat multe zile non-stop, zi și noapte. Anul trecut la 31 martie 2016 era autorizată o sumă de 255,44 milioane euro iar la 31 martie, anul acesta, avem autorizate la plată 2,065 miliarde euro. Faceți dumnevoastră diferența! Este ușor de făcut și de comparat, nu este ușor de realizat dar este important că am făcut-o”, a conchis Daea.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!