Ştiri agricole

FERMIERUL GHEORGHE ALBU – PREȘEDINTELE APA CONSTANȚA!

Fermierul Gheorghe Albu este noul președinte al Asociației Producătorilor Agricoli (APA) din Constanța, funcție în care a fost ales cu unanimitate de voturi astăzi, joi – 6 martie. Agricultorul care lucrează circa 6.000 de hectare în comuna Cobadin, satul Viișoara, este totodată și vicepreședinte la nivel național al Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), organizație unde este membră și APA Constanța.

Gheorghe Albu a preluat funcția de președinte al APA Constanța de la fermierul Emanoil Aron, care îl va seconda în noul mandat ca vicepreședinte.

Fermierul Albu lucrează în jur de 6.000 de hectare în județul Constanța, și este cunoscut pentru implicarea sa în rezolvarea problemelor fermierilor. A deținut funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii și anul trecut a fost ales în funcția de vicepreședinte al LAPAR. Gheorghe Albu administrează și 150 ha de pădure, 150 ha de baltă de pește, iar ultimii ani a pariat și pe înființarea unor valoroase plantații de 200 hectare de vie, cu clone omologate pentru arealul viticol din zona Dobrogei importate din Franța. Crește și ovine din rasa Palas, cu care vrea să atingă un efectiv de 10.000 de capete.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!