• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • VREMEA RECE SE ÎNTOARCE! GRAFICUL PLOILOR pentru fiecare regiune în următoarele DOUĂ SĂPTĂMÂNI!

  Roxana Dobre -

  Vreme rece în toată țara! Meteorologii anunță schimbări în regimul termic și anunță ploi în majoritatea regiunilor. ANM  a realizat o prognoză meteo valabilă pentru următoarele două săptămâni, pentru fiecare regiune în parte!

  BANAT

  În primele două zile de prognoză valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod normal la această dată, iar media maximelor va fi de 19…20 de grade. În data de 12 aprilie se va resimți o răcire de aproximativ 5 grade, apoi, până joi, 20 aprilie, media maximelor pe întreaga regiune va oscila, în general, între 16 și 19 grade. În ultimele zile de prognoză vremea se va încălzi din nou, maximele termice urmând să atingă, în medie, 21….22 de grade. Media temperaturilor minime va avea variații între 3 și 6 grade în prima săptămână și între 6 și 8 grade în cea de a doua.

  Probabilitatea pentru averse pe arii relativ extinse și în general moderate cantitativ va fi mai ridicată după data de 15 aprilie. În restul intervalului doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată.

  CRIŞANA

  La începutul intervalului de prognoză vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, cu o medie a valorilor termice diurne de 19…20 de grade. În următoarele două zile se va răci, iar media temperaturilor maxime va ajunge la 14….15 grade. Ulterior, în intervalul 13…19 aprilie regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ, iar media maximelor se va încadra între 16 și 18 grade. În ultimele zile de prognoză vremea se va încălzi, până la o medie regională a maximelor de 20 de grade. Variația mediilor termice nocturne va fi între 2 și 5 grade în prima săptămână și între 6 și 8 grade în cea de a doua.

  Probabilitatea de averse, pentru scurte intervale de timp chiar intense, va fi mai mare după 15 aprilie.

  TRANSILVANIA

  După ce în primele două zile de prognoză se va înregistra o medie a valorilor maxime de temperatură de 17…18 grade, în data de 12 aprilie se va resimți o scădere a acesteia, până în jurul a 12 grade. Ulterior, regimul termic va fi caracterizat, în general, de o creștere a temperaturilor diurne, urmând ca după data de 20 aprilie să se atingă, în medie, maxime termice în jurul a 20 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere până în data de 12 aprilie, când media lor va fi de 4 grade, apoi vor scădea, astfel că joi, 13 aprilie se vor situa în apropierea pragului de îngheț. Ulterior, trendul general al temperaturilor va fi de creștere, mai semnificativă în ultimele zile ale intervalului de prognoză, atunci când se va ajunge la o medie pe întreaga regiune de 6 grade.

  Vor fi condiții pentru averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse și în general moderate cantitativ după 15 aprilie.

  MARAMUREŞ

  Prima săptămână va debuta cu o vreme mai caldă decât în mod normal la această dată, media maximelor termice urmând să atingă 18 grade. În zilele de 11 și 12 aprilie temperaturile vor scădea treptat cu aproximativ 6 grade, apoi se va încălzi, astfel că în data de 16 aprilie media maximelor va fi de 16…17 grade. La începutul celei de a doua săptămâni se va răcori ușor, apoi valorile termice vor fi din nou în creștere, mai accentuată la finalul intervalului de prognoză, atunci când se vor înregistra, în medie, 22 de grade. Media temperaturilor minime va oscila în prima jumătate a intervalului de prognoză între 1 și 4 grade, iar în cea de a doua între 4 și 6 grade.

  Vor fi condiții de averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse și mai intense după data de 15 aprilie.

  MOLDOVA

  În primele două zile de prognoză vremea se va încălzi, iar media maximelor diurne va ajunge până la 20 de grade. În data de 12 aprilie se va răci semnificativ, cu aproximativ 6…7 grade, apoi se va încălzi din nou, astfel că în intervalul 13…19 aprilie media temperaturilor maxime va avea variații, în general, între 15 și 18 grade. În ultimele zile de prognoză va fi și mai cald, iar media maximelor termice va ajunge la 20 de grade. Media temperaturilor minime se va situa între 2 grade în dimineața zilei de 13 aprilie și 7 grade în weekendul care va încheia intervalul de prognoză.

  Probabilitatea de averse pe arii relativ extinse și mai intense după data de 16 aprilie. În restul intervalului doar pe arii restrânse vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată.

  DOBROGEA

  Miercuri, 12 aprilie, vremea se va răci până la o medie de 12 grade, apoi, pentru două zile, valorile termice vor fi din nou în creștere, astfel că, în data de 14 aprilie se vor atinge, în medie, maxime de 17…18 grade. Din 15 aprilie și până la finalul intervalului de diagnoză temperaturile nu se vor modifica semnificativ, iar media maximelor se va situa între 16 și 18 grade. Trendul general al valorilor minime va fi de creștere, de la o medie de 4…5 grade în primele zile ale intervalului de prognoză, până la 9… 10 grade în ultimele.

  În prima săptămână doar izolat și trecător vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată, pentru ca în cea de a doua să crească probabilitatea pentru averse, pe arii mai extinse și în general moderate cantitativ, cu precădere în primele zile.

  MUNTENIA

  În prima săptămână de prognoză media temperaturilor maxime va oscila între 14 și 20 de grade, cu cele mai mici valori în 12 aprilie, când vremea va fi răcoroasă. În cea de a doua săptămână media maximelor va fi în jurul a 18 grade în primele zile, apoi va crește și va atinge 23 de grade în ultima zi. Și temperaturile minime vor avea variații mai mari în prima săptămână, când media lor se va situa între 2 și 6 grade.

  În a doua parte a intervalului vor fi temperaturi minime care în medie se vor situa între 6 și 8 grade. În prima săptămână de prognoză doar trecător și pe arii restrânse vor fi averse slabe. În cea de a doua însă, aversele vor fi mai frecvente, în special în zilele de 17 și de 18 aprilie.

  OLTENIA

  Media temperaturilor maxime va oscila între 15 grade, care se vor înregistra în 12 aprilie, și 22 de grade, în ultimele zile de prognoză. Minimele termice se vor situa în jurul valorii de 3 grade în dimineața de 13 aprilie, cea mai răcoroasă din interval, iar spre sfârșitul intervalului vor fi 8…9 grade.

  În intervalul 10 – 15 aprilie, doar izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată, pentru ca după această dată să crească probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse.

  Sursa: www.meteoromania.ro

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Alertă ANM! Ploi puternice în 27 de județe până mâine la prânz! Alertă meteo de furtuni, vijelii și grindină! Avertizarea ANM, valabilă până duminică! Val de aer polar! ANM: Vremea se răcește de la mijlocul acestei săptămâni!

  Ultimele știri

  AVANS APIA 2020: Cine sunt fermierii la autorizare în primele zile de începere a plăților! Bruceloza la ovine: semnele bolii care cauzează avortul oilor. Măsuri de prevenire la stână! Subvenții APIA 2020 – cuantum SCZ ovine! 17,92 euro/cap – plata minimă pentru crescătorii de oi și capre!

  Căutare în articole