• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • NOU RECORD MONDIAL atins cu o COMBINĂ NEW HOLLAND: 439,730 de tone de soia RECOLTATE ÎN 8 ORE!

  agrointeligenta.ro -

  Combina New Holland CR 8.90 stabilește un nou record mondial la recoltarea de soia: 439,730 tone în 8 ore. Seria CR confirmă astfel faptul că reprezintă gama “combinelor record” la nivel mondial!

  New Holland Agriculture stabilește un nou Record Mondial prin recoltarea unei cantități de 439.730 tone de soia în numai 8 ore, cu Combina CR8.90.

  Performanța record, care a avut loc în Bahia, Brazilia, a fost certificată de un arbitru independent al Rank Brasil. Acesta a certificat atingerea Recordului Mondial.

  “Prin stabilirea acestui record de recoltare a peste 439 tone de soia, Combina CR8.90 o ia pe urmele precursoarei sale CR10.90, deținătoarea unui record mondial la recoltat grâu în 2014”, afirmă Lars Sørensen, Directorul Departamentului de Mașini de Recoltat.

  Combina CR8.90 a atins această performanță și datorită recoltei impresionante ce se remarcă printr-o producție de 4,886 kg/ha, cu mult peste media de 3,600 kg, considerată ca fiind pragul de producție în Brazilia. Recordul atins de cele două modele demonstrează capacitatea extraordinară și productivitatea seriei de combine CR”, a mai spus reprezentantul New Holland.

  CR8.90, combina record la recoltarea de soia: 439,730 tone în 8 ore

  Recordul a fost stabilit pe 5 aprilie 2017, la Ferma Panambi administrată de frații Mingori, în Bahia, Brazilia cu sprijinul dealer-ului Jaraguá Bahia, situat în apropierea orașului Luiz Eduardo Magalhães.

  În ziua demonstrației, umiditatea solului a fost ridicată din cauza ploii de la ora 5:00am care a fost absorbita de sol pâna la 20 mm, iar temperatura a fost cuprinsă între 25 și 28 de grade Celsius.

  Recoltarea a început la ora 10:30 am și s-a terminat la 18:30 pm, când au fost recoltate apoximativ 90 ha. Media de recoltare a combinei CR8.90 a fost de 54,97 tone/oră într-o recoltă de 4,88 tone/oră, cu o umiditate medie de 17%. Performanța record a fost obținută cu un consum de 1,84 litri de combustibil per tonă de soia recoltată.

  Seria CR – o gamă de combine record

  Combina CR8.90 a călcat pe urmele CR10.90, cea mai puternică și productivă combina din lume, consemnată în Cartea Recordurilor pentru recoltarea a 797,656 tone de grâu în 8 ore, în anul 2014 – titlu pe care și-l păstrează și astăzi.

  Combinele CR ating astfel de performanțe de recoltare datorită unor tehnologii specifice:

  – Twin Rotor™, care a consacrat modelele New Holland, și motoarele puternice și eficiente dezvoltate de FPT.

  – Sistemele de ghidare automată – precum IntelliSteer® – care permit operatorilor să recolteze non-stop și tehnologia cu rotor Twin Pitch Plus, care poate îmbunătăți condițiile de lucru pe soluri cu umiditate crescută cu până la 10%.

  – Sistemul opțional Dynamic Feed Roll™ cu protecție integrată împotriva bolovanilor care îmbunătățește capacitatea seriei CR cu până la 10%, reducând spargerea boabelor.

  Date statistice

  Timp total de recoltare 8 ore
  Cantitate de soia recoltată 439,730 tone
  Cantitate medie/oră 54,97 tone/oră
  Suprafață recoltată 90 hectare
  Consum combustibil/tonă de soia 1,84 litri
  Umiditate medie 17%
  Producție 4,88 tone/hectar


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Patru soiuri de soia recomandate de Donau Saat pentru fermele din România! Pachetul de înverzire a schimbat planul de cultură în marile ferme. Laurențiu Baciu: De anul acesta cultiv și soia. Pun 100 de hectare! Atenție, fermieri! Joi este ultima zi pentru depunerea documentelor justificative pentru culturile de soia și lucernă pe anul 2015

  Ultimele știri

  Noul coronavirus poate ataca vacile, oile sau găinile? Răspuns oficial primit de la Bruxelles! Angajații unei stațiuni, atacați cu furcile de mai mulți indivizi care au intrat ilegal pe terenurile statului Un bărbat de 71 de ani a pus pe fugă hoții veniți să îi fure sacii de porumb din magazie!