Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

ANUNȚUL APIA pentru TOȚI FERMIERII care cer ASTĂZI SUBVENȚII APIA!

Anunțul agenției de plăți pentru toți fermierii! Producătorii agricoli care cer subvenții se prezintă în aceste zile la sediile agenției de plăți pentru a depune cererea unică din Campania 2017. Pentru o funcționare cât mai eficientă a sistemului informatic, APIA a luat decizia să închidă accesului public pagina oficială a agenției. În plină campanie de primirea a cererilor unice cel mai probabil site-ul agenției de plăți este supraaglomerat și este posibil să se fi limitat accesul numai pentru funcționarii APIA, pentru a facilita primirea cererii unice.

”Vă aducem la cunostinţă că miercuri, 10.05.2017, în intervalul orar 14:00-14:30, pagina oficială web APIA (www.apia.org.ro) va fi indisponibilă publicului. În perioada menţionată se vor efectua operaţiuni de mentenanţă. Vă mulţumim pentru înţelegere!”, este anunțul postat pe pagina oficială de internet a agenției de plăți.

În plină campanie de primirea a cererilor unice cel mai probabil site-ul agenției de plăți este supraaglomerat și este posibil să se fi limitat accesul numai pentru funcționarii APIA, pentru a facilita primirea cererii unice.

Potrivit celor mai noi date făcute publice de MADR, până ieri, 9 mai, au fost depuse cereri de subvenție pentru o suprafață de 5.843.433,68 hectare.Rămân astfel peste 3,5 milioane de hectare de teren pentru care încă nu s-au depus cererile unice, iar Ministerul Agriculturii a făcut un apel către potenţialii beneficiari ai sprijinului financiar să respecte programarea la care au fost invitați să depună Cererea unică de plată, iar cei care nu au reușit să se prezinte la data programată să contacteze de urgență Centrul județean/local APIA.

Vestea bună dată de către oficialii din MADR este că deși suprafața pentru care s-a depus cererea nu atins încă pragul de 6 milioane de hectare, numărul fermierilor care au încheiat procedurile la APIA este unul mare. Astfel, până la acest moment, au fost depuse un număr de 749.378 cereri. Putem trage concluzia că o mare parte dintre micii agricultori au ajuns la APIA cu cererea, rămânând pe ultima sută de metri cu documentele neînregistrate mai ales fermierii care exploatează suprafețe mari.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu