• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PREMIERUL Grindeanu, MESAJ pentru MINISTRUL AGRICULTURII: ”VREAU SĂ VĂD LA FAȚA LOCULUI”

    Roxana Dobre -

    Premierul Sorin Grindeanu vrea fapte, nu vorbe. Astăzi, 11 mai, la începutul ședinței săptămânale de Guvern, șeful Executivului i-a cerut ministrului agriculturii o situație la zi a Programului privind tomatele românești și i-a transmis că ”vrea să vadă la fața locului” specificând că îi este dor de gustul de altădată al roșiilor!

    ”Domnule ministru Daea, înțeleg că un program guvernamental pe care noi l-am lansat la începutul acestui an, și anume cel legat de tomate românești, a început să funcționeze, nu doar prin plățile pe care Ministerul Agriculturii le-a făcut ci prin ceea ce e de fapt important: și anume produsul final, roșiile”, a spus premierul în deschiderea ședinței de Guvern.

    Cu promptitudinea care îl caracterizează, Petre Daea a subliniat că până în prezent pe piață au ieșit efectiv 106 beneficiari ai programului. ”Programul se concretizează la această dată în 6816 beneficiari, dintre aceștia 4200 au plantat înțelegând prima recoltă, în această perioadă extrasezon. Din totalul de 4200, la 2066 de beneficiari tomatele sunt în plin rod iar pe piață au ieșit 106 beneficiari. Deși am avut un an mai dificil, cu un prag termic mai scăzut, totuși, am reușit să avem un avans de recoltă cu 11 zile. Astăzi se vând tomate în 12 județe și s-au impus în preferințele consumatorilor față de importuri. Prețul este diferit de la zonă la zonă, în partea Aradului este circa 6 lei pe kilogram și în zona Bucureștiului se vând cu 12 lei pe kilogram”, a explicat ministrul Daea.

    În completare, premierul a adăugat că dorește să vadă la fața locului care este situația, nespecificând însă dacă se referă la piețe sau în solariile fermierilor. ”Să știți că îmi doresc să văd la fața locului. Dar dincolo de chestiunea aceasta cel mai important cred că este gustul. S-a cam uitat gustul adevărat de roșie. Hai să vedem dacă produsele finale au ceea ce spuneați dvs. calitatea pe care ne-o aducem aminte cu toții”, a conchis Sorin Grindeanu.


    Te-ar mai putea interesa

    Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom Piața cerealelor, din nou sub presiune. Prețuri la zi Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor!

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial