IMPORTANTŞtiri agricoleSubvenţii APIA 2018

ANUNȚ OFICIAL despre SUBVENȚIILE APIA pe ANUL 2017!

Anunț de ultimă oră pentru fermieri! Producătorii agricoli își vor primi subvențiile la timp astfel încât pentru Campania 2017 la 31 martie 2018 să fie finalizate toate plățile. Fermierii sunt informați că ieri, luni, 15 mai, ora 24:00, Agenția de Plăți şi Intervenţie pentru Agricultură a încheiat Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2017. 

”A fost un efort deosebit al tuturor celor implicați în acest proces – fermieri, președinți ai asociațiilor de crescători de animale și ai celor de producători agricoli, APIA, MADR, ANZ, ANSVSA, primării și prefecturi. Doresc să le mulțumesc tuturor pe această cale și îi anunț că față de anul trecut suprafața aferentă cererilor depuse de către beneficiari este mai mare cu 214.524,58 hectare”, a declarat ministrul Petre Daea în cadrul unui comunicat remis astăzi, 16 mai, pentru Agrointeligența -www.agrointel.ro.

Astfel, în anul 2016 au depus cereri 901.335 fermieri pentru 9.326.864, 87 hectare, iar în 2017, 884.397 fermieri au depus cereri pentru 9.541.389,45 hectare. ”Scăderea numărului de cereri depuse și creșterea suprafeței aferente demonstrează că exploatațiile s-au unit, asocierea fermierilor fiind din ce in ce mai necesară în vederea consolidării rolului acestora pe piață”, a subliniat ministrul Agriculturii.

Ministerul Agriculturii precizează că sprijinul financiar aferent Campaniei 2017 este finanțat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Totodată MADR reamintește că în perioada 16 – 31 mai inclusiv, la sediile Centrelor județene/locale APIA, fermierii pot depune modificări la cererile unice de plată depuse în cadrul Campaniei 2017, fără aplicare de penalități.

Reamintim că în conformitate cu art. 1 din Ordinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 18/03.02.2017, APIA are obligația ca începând cu luna iunie 2017 să respecte întocmai următoarele etape, prezentate la lit. b), c), d) și e), astfel:
“b) în intervalul 1 iunie – 1 iulie va efectua controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora precum și transmiterea eșantioanelor, potrivit dispozițiilor Regulamentului nr. 2333/2015 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014;
c) între 1 iulie – 1 octombrie 2017 se va efectua controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate la control pe teren, iar controlul aferent al unor obligații specifice, în iarna sau în primăvara anului următor;
d) plata avansului pentru anul de cerere 2017 se va efectua începând cu data de 15 octombrie 2017;
e) plata regulară pentru anul de cerere 2017 se va efectua între 1 decembrie 2017 -31 martie 2018”, se arată în comunicatul MADR.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

 1. domnule ioan daca traiesti cu ideia ca se procopseste fermierul care munceste pamintul aredat nu va opreste nimeni sa va munciti singur pamintul ca informatie ,subventia apare acolo unde la final se trage linie si nu exista pre mult profit

 2. daca fermierii isi desfasoara activitatile departe de ochii lumii asta nu inseamna ca nu stie nimeni ce se intampla. eu vorbesc in stire de cauza ca toti fermierii fac la fel aceleasi magarii. daca staul inchide ochii voit sau nepasator fermierii au inceput sa o dea in nesimtire. daca eu vb a prost de ce nu ma lasati in pace sa zic ce stiu fara sa imi raspundeti . deranjez cumva ? fiecare sa comenteze in dreptul lui . sunt autoritati care se vor trezi si vor face legea in jungla asta numita agricultura. cum sa ei si subventia si productia de pe terenul proprietarului si sa nu i dai nimic proprietarului sau mai rau sa nu platesti impozitul la primarie pe acel teren. cand primarii nu dadeau adeverinta decat dupa ce era platit impozitul de catre cine cere adeverinte au sarit latraii de fermieri ca e abuz. da voi cand pacaliti batranii de prin sate nu e abuz? este infractiune nu abuz .cum sai dai la un om de pe un ha 30 de litri ulei penal luat din market cu 3 lei litru ? ala nici impozitul nu il plateste cu 90 de lei iar fermierul face 4000 de kg floare la ha plus 200 € subventia plus motorina cu 1,7 lei ltru plus tot felul de ajutoare

 3. Ioane , poate ca tu nu ai cultivat terenul si ai “fentat “subventiile, dar fii sigur ca se stie.
  Marin are dreptate , mai sunt fermieri din 2015-2016 de ordinul miilor cu subventiile neplatite .La controlul pe teren in APIA sunt putini agronomi si multi de alte specialitati , ca: electomecanici , mecanici, economisti ,petrolisti, etc , asa ca …….??????
  D.-l Daea , spune de avans in octombrie , ce avans este acesta dat dupa terminarea productiei ? este cel mult plata in rate inegale.
  D.-l Daea , multumeste pentru efortul depus in campania de depunere a cererilor de subventie , – a fost de fapt intrarea in normalitatea unui program antestabilit , iar calendarul dat de ministru pentru APIA , este cel dat de-a lungul anilor si nerespectat , ar fi cazul sa se intre in normalitate si nimic mai mult.

 4. cum iti permiti dle sa arunci cu noroi in toata lumea . sa ai un limbaj vulgar la adresa ministrului sau a angajatilor Apia. Cine esti dumneata? de ce nu cenzureaza comentariul? dar cand fermierii iau 109 de euro pe ha sa nu cultive nimic pe teren ? cum vi se pare ? iar fermierul anul ala nu da nimic arenda cica nu la cultivat dar el incaseaza subventia ? culmea Apia primeste si facturi la motorina de la acel fermier Anaf ul ii da Tva inapoi cu toate ca anul ala nu face nimic? anomalie mai mare ca asta nu am auzit

  1. Stimate si multiubite domn…”Ioan”, du-te si lasa-ne, fa sa ne fie dor de tine. personal m-am saturat sa vad cum dai din gura mult prost si fara rost, cu aceleasi texte (le-am invatat pe dinafara…) de cand te-ai apucat sa postezi. Faptul ca ai sau cunosti vreo situatie de genul celor descrise de tine nu inseamna ca trebuie sa generalizezi si sa bagi toata lumea in aceeasi oala, ai inteles? Ai ceva cu cineva, da nume, explica cu subiect si predicat, ceeea ce faci tu e specific romanesc….iar faptul ca Marin l-a facut pe ministru prost nu e o jignire sau vulgaritate, e o constatare directa, pe care poate s-o faca orice om mai cu scaun la cap. Ca sa-ti exemplific, Ioane, de ce o fi dat tov. ministru programul cu porcii???!….nu era logic sa dea facilitati sa se infiinteze intai maternitati de porci, ca e criza de purcei in toata UE?…mai si exportam, a?…aaa, importam scump si vindem ieftin!..gandire de ministru. Programul cu tomatele PENTRU INDUSTRIALIZARE ( vezi ca ti-am si subliniat…..)l-a intors, sunt tomate pentru vandut in piata. Pesemne i-o fi spus careva ca rosiile de solar nu sunt bune de industrializare!!!(vezi imposibilitatea de a acumula ce le trebuie, grade, Brix, etc…)…ca prostul continua..dar ce te faci cu costurile rosiilor de solar in conditiile programului!?…costuri mari, pret pe masura. Ma rog, si altele la care noi, avarii si evazionistii nu putem sa ne gandim. Apropo, victor de a postat dupa tine are perfecta dreptate. Tov. ministru a descoperit apa calda si mersul pe jos….si se mai si lauda!…pfui!
   Si pe logica ta, Ioane, cine esti tu sa dai cu noroi in 850.000 de fermieri!?…cum iti permiti?…de ce nu te cenzureaza astia!? Asa ca gandeste alta data cand scrii ceva..Hai sa ai o zi buna!

 5. tu tovarase ministru daca esti prost tot asa ramii termina de dat subventiile pe 2015- 2016 si apoi maninca bors de cele de anul acesta nu ai nici o tangenta cu organizarea scoate toate posturile de la apia la concurs ,asa cum era nurmal ,si o sa realizezi ce nmivel de pregatire profesionala exista acolo si cum sunt intirziate platile din cauza ;profesionistilor tai;la care le maresti leafa pe critrii de incompetenta , sunt din judetul olt comuna izvoarele in cazul ca te doare la ora actuala sunt 400 de fermieri care nu au primit subventia

Scrie un comentariu