Locuri de muncăŞtiri agricoleStrategii de afaceri

SCUTIRI DE IMPOZITE pentru cei care ANGAJEAZĂ TINERI ÎN AGRICULTURĂ și INDUSTRIA ALIMENTARĂ!

Firmele care vor angaja cel puțin 3 persoane sub 35 de ani în agricultură, acvacultură sau industria alimentară vor fi scutite de la plata tuturor obligațiilor către stat ce decurg din acordarea drepturilor salariale, iar de aceleași scutiri vor beneficia și tinerii angajații.

Măsura urmează să fie redactată în perioada următoare de către un grup de lucru pentru modificarea Codului Fiscal, dar și alte legi naționale, astfel încât să fie încurajată angajarea tinerilor în agricultură, mai ales.

Ca mod de sprijin financiar, atât angajatorul, cât și angajatorul vor fi scutiți de la plata tuturor obligațiilor către stat ce decurg din acordarea drepturilor salariale, respectiv impozit și contribuții sociale și de sănătate.

Angajații vor trebui menținuți pe o perioadă de cel puțin 1 an, scutirea fiind acordată pentru cel mult 5 ani.

Citiți mai multe despre acest proiect de modificare a Codului Fiscal pe www.profit.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

  1. Stimati tovarasi.Am o propunere pentru voi:faceti o afacere in agricultura,puneti in balanta beneficiile si problemele si numai dupa aceea sa invidiati fermierii pentru subventia primita.

  2. aici nu comenteaza fermierii sau sa aplice si ei un LIKE , ei latra doar acolo unde e vorba de subventii sau sprijin cuplat subventii la orice chiar si la teren nelucrat , ramburasari de tva , subventii la motorina sau tot ce inseamna bani dar cand vine vorba de locuri de munca in agricultura ei sunt dezinteresati cum sa imparta ei averea cu unul sau cu altul , statul e de vina ca acorda subventii fara niste conditii clare sau sa controleze acei bani, pe proprietarii de teren care fermierii ii umilesc pe ei cine ii reprezinta? tineretul pleaca de la tara din lipsa locurilor de munca dar mai ales de zgarcenia de care dau dovada asa numitii fermieri.

  3. Sa nu faceți prostia sa va duceți sa va angajați in agricultură. Plecați la orașe sau intr-o alta țară daca nu vreți sa muriți de foame. Ce faci daca te angajezi in agricultură? Ai salariu de 20 de milioane si muncești de la ora 6 dimineață pana la 11 noaptea. Sau cu ziua pe 50 de lei si o conserva de mâncare.

  4. Fermierii au gasit in guvernul PSD un puternic aliat care vine cu foarte multe masuri sa ajute domeniul agricol. De la scutiri de TVA la platile subventiilor la timp si marite tot felul de ajutoare facilitati fiscale iar acum cu locuri de munca ptr tineri. O lege foarte importanta pentru satele din tara care sunt pe cale de dusparitie. Mingea ridicata la fileu de guvern ptr fermieri. Eu cred ca fermierii tot varianta cu munca la negru o vor alege e mai practica ptr ei . In campanie ei cativa palmasi le dai acolo ceva si acasa. Cum sa aiba fermierul angajati zilnic da ce vrei sa saraceasca o sa vina cu pretexte din alea : nu vor dle sa mynceasca mai bine stau pe ajutoare sociale la bufet. Bai ma lesi cu din astea .Sunt tineri care sunt harnici si vor sa munceasca numai sa fie platiti si respectati. In afara patronul strain in agricultura munceste cot la cot cu romanul nu ca la noi patronii isi iau limuzina si dau ordine. ITMul sa isi faca treaba si sa aplice legea in litera si spiritul ei .In agricultura flagelul cu muncs la negru sau mai ales sclavia au atins cote alarmante.

  5. Da are dreptate Ioan. Au fost cazuri cand oamenilor nevinovati li s-au facut dosare penale si au fost trimisi in judecata din cauza fermierilor . Fermierii aveau angajatii multi ca sa primeasca acei bani aveau angajati doar in acte dar in realitate ei incasa banii si nu mai plateau oamenilor darile la stat , asa ca foarte mare atentie din partea statului.

  6. so vedem si pe asta . uite o lege prin ca care avarii de fermieri pot angaja personal .dar statul roman sa verifice daca acei tineri chiar lucreaza in ferme ca se cunosc tunurile date de fermierii cu persoanele peste 45 de ani cand fermierii angajau persoane fictiv pe hartie ca sa ia banii si cand statul a facut controale a descoperit ca persoanele angajate nu stiau ca sunt angajate sau unde sau la cine . asa si acum tinerii sa lucreze efectiv sa invete meserie nu sa ia fermierii banii.

Scrie un comentariu