Ştiri agricole

MINISTRUL DAEA despre CEA MAI MARE PROBLEMĂ A AGRICULTURII!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a avut azi (20 mai) dimineață o întâlnire cu fermierii și conducătorii exploatațiilor agricole din județul Satu Mare. Întâlnirea a avut loc în Sala mică a Palatului Administrativ din Satu Mare.

Alături de ministrul Agriculturii, la eveniment au participat și ministrul Apărării Naționale Gabriel Les, deputatul Ioana Bran, secretarul Camerei Deputaților, prefectul Darius Filip, subprefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean Pataki Csaba, dar și primari din Satu Mare.

În cadrul întâlnirii fermierii au ridicat o serie de probleme atât din domeniul zootehnic cât și din cel al exploatațiilor vegetale. „Eu am venit la dumneavoastră să rezolvăm problemele. Și vom sta aici până ce vom găsi soluții”, le-a spus ministrul Daea fermierilor prezenți la întâlnirea de astăzi.

Aceștia au ridicat probleme cu privire la acordarea subvențiilor, dar și referitor la dificultățile întâmpinate la punerea în posesie a terenurilor, inadvertențe care atrag ulterior, alte neajunsuri, mai ales cele cu privire la accesarea unor finanțări pentru dezvoltarea afacerii.

Cea mai mare problemă a agriculturii este aceea de a da drumul la sistemul de irigaţii, evident în partea de sud a ţării, acolo unde avem sistemul de irigaţii. Am pornit această acţiune, este investiţia cea mai mare pe care o are în gestiune Ministerul Agriculturii, pentru a pune în stare de funcţionare cele două milioane hectare de irigaţii. Anul acesta am pornit cu cele 40 de amenajări, ceea ce înseamnă, până în anul 2020, 1,3 milioane hectare de irigaţii, pentru că acolo avem organizate asociaţiile de udători, în aşa fel încât în momentul în care punem apa la distribuţie gratuit, ei să poată să se organizeze să asigure cantitatea de apă în perioadele când plantele o cer”, a declarat Daea, la Satu Mare.

În cursul acestei zile, ministrul Agriculturii se va întâlni cu producătorii agricoli care dețin cea mai mare plantație de goji din țară, cu o suprafață de 3,5 hectare cultivate, din satul Ciuperceni, comuna Agriș, la ora 11.00. De asemenea, acesta va participa la ora 13.00, la deschiderea oficială „Zilelor comunei Halmeu”.

În aceeași comună, la ora 15.00, Petre Daea va inaugura o pensiune agroturistică, cofinanțată din fonduri europene, amplasată în cadrul unei exploatații agricole de 400 ha, cu ferma de bovine, peste 3000 de oi, o plantație de meri de 6 ha și viță-de-vie pe 4 ha.

Sursa: dcnews.ro, satmareanul.net


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


4 comentarii

  1. Se vede cu ochiul liber cit este de mare sala mica de sedinta a prefecturii.Dupa cati oficiali si invitati au fost la intilnire , cum eu sunt mai circotas , intreb : cati fermieri au participat la aceasta intilnire ? Plantatia de goji de la Ciuperceni , vizitata , a fost infiintata pe vremea cind era ministru TRAIAN REMES !- care este meritul ministrului DAEA ?

  2. Cred ca a miscat multe in agricultura actualul ministru Este usor sa jignesti cand nu ai nici o valoare Dl ministru trebuiesc miscate marile investiti ,canalul SIRET-PRUT SI BUCURESTI -MAREA NEAGRA Vor schimba complet clima si vor reduce problemele de inundatii din Moldova

  3. se intoarce tot bou ,pariu ,si se mai lauda cu cele mai mari realizari adica au bagat in faliment multi fermieri mici si daca nu inca,vor avea grija pr vitor

  4. Sa mergi pana in Satu Mare si sa le vorbesti oamenilor despre irigatiile din sudul tarii…..e ca si cum te-ai duce bou si te-ai intoarce vaca .

Scrie un comentariu