Ştiri agricole

ROȘIILE ROMÂNEȘTI: Testul pesticidelor. IATĂ CE MÂNCĂM!

Controale la fermieri! Ministerul Agriculturii a anunțat astăzi, 24 mai, că a efectuat o serie de verificări pentru determinarea reziduurilor de pesticide din legume și fructe. Producătorii agricoli români susţinuţi prin programul de sprijin guvernamental să cultive tomate în spaţii protejate dau dovadă de seriozitate şi cumpătare în ceea ce priveşte utilizarea optimă şi în condiţii de siguranţa a produselor de protecţie a plantelor, susține într-un comunicat remis pentru Agrointeligența -www.agrointel.ro, Ministerul Agriculturii. 

Astfel, produsele de protecție a plantelor au fost aplicate în dozele recomandate de inspectorii fitosanitari ai Autorității Naționale Fitosanitare, respectându-se timpul de pauză de la aplicare și până la recoltare.

Zilnic, se prelevează probe pentru determinarea reziduurilor de pesticide din legume și fructe, până la această dată fiind transmise Laboratorului pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide în Plante și Produse Vegetale București un număr de 68 de probe de roșii de la producătorii agricoli sprijiniți prin Programul de tomate românești.

Rezultatul analizelor de laborator pentru probele finalizate demonstrează faptul că nici un consumator nu este expus la reziduuri de pesticide care i-ar putea pune în pericol sănătatea.

Astfel, producătorii au înțeles că produsele de protecţie a plantelor trebuie să fie folosite pentru a proteja culturile de atacul bolilor sau dăunătorilor și pentru distrugerea buruienilor pe parcursul perioadei de vegetaţie.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


5 comentarii

 1. Pina acum de 30de ani cam aceleasi produse am folosit pt protectie si nu a fost nici o problema dar acum ca marile supermarketuri de la noi vor rosii rominesti cineva acolo sus sa deranjat foarte tare ca nu ii mai merg afacerile

 2. Nu este suficient doar un comunicat . Vă rugăm ,să ne prezentaţi un buletin de analiză, cu rezultatele obţinute . Altfel nu ne convingeţi. Şi cred că nu este suficient să cunoaştem doar respectarea perioadei de pauză până la recoltare. Vrem mai mult.

  1. @consultant, ce buletin de analiza ai dori, la care lot, din ce sera (solar)?. In principiu nimeni nu utilizeaza pesticide mai mult decat este strict necesar si asta pt ca orice pesticid utilizat iti creste costurile si in acest mod s-a dus profitul. Pe de alta parte nu te opreste nimeni sa cumperi rosii din Turcia, Olanda, etc, la care ai buletin de analiza!
   PS. Vad ca inca @Ion nu s-a exprimat privind angajatii la negru, eventula subventie luata pe nedrept (mai ales la rosii, ca e mare!!) si isi vor cumpara producatorii “Gipuri”!

  2. Ar trebui sa le testati pe cele aduse din import pana acum de ce nu s-a discutat de pesticidele din legume care intra in tara fara nici un buletin de analize facute.
   A iesit taranul la piata si hop pe el.

Scrie un comentariu