Locuri de muncăŞtiri agricole

Cresc salariile la Ministerul Agriculturii. Ce se întâmplă cu veniturile de la APIA și AFIR

Creșteri salariale pentru personalul plătit din fonduri publice! Camera Deputaților a adoptat astăzi, 13 iunie, cu 246 voturi pentru, 28 împotrivă și o abținere, OUG 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, stabilind majorări salariale pentru anumite categorii de salariați.

Potrivit unui amendament aprobat de deputați, de la data intrării în vigoare a legii se stipulează majorarea cu 20% a cuantumului brut al salariilor de bază pentru următoarele categorii de personal: din instituțiile și autoritățile subordonate Ministerului Agriculturii, cu excepția APIA și a Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, din cadrul Academiei de Științe Agricole și Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisești” și din instituțiile de cercetare-dezvoltare, din unitățile care funcționează în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului.

Printre instituțiile care funcționează în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale se află: Agenţia Naţională pentru Zootehnie “Prof. Dr. G. K. Constantinescu”, Agenţia Zonei Montane, Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor, Agenția Domeniilor Statului, Autoritatea Naţională Fitosanitară, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare.

Sursa selectivă: www.agerpres.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. Observ că pe site-ul dvstra se scrie cu entuziasm despre binemeritatele majorări salariale la toate ministerele. Aici am citit articolul acesta in care se scrie ca Angajații APIA și AFIR nu vor beneficia de mărirea salariilor ci vor avea chiar scădere a veniturilor salariale.PĂCAT! APIA este singura instituție ce atrage fonduri europene de peste 10 ani în mod constant, atrăgând 20 miliarde de euro în acești ani,iar ca sa duci un dosar până la plata finală este un lung drum presărat cu mii de ore de munca peste program,fără week-end și alte privațiuni. Am înțeles că anvelopa salarială este cam strâmtă dar celor ce merită tot respectul, tot acelora le scazi salariul.Neînțelese sunt uneori Căile Domnului!

    1. APIA nu atrage fonduri, sunt plati directe la fel ca si alimentele pentru nevoiasi, cine verifica cu adevarat activitatea APIA ???, modul cum se fac controale,selectarea dosarelor la control, dosarele cu cereri, averiile unora, modul cum se fac angajariile etc.

Scrie un comentariu