Locuri de muncăŞtiri agricole

Cresc salariile la Ministerul Agriculturii. Ce se întâmplă cu veniturile de la APIA și AFIR

Creșteri salariale pentru personalul plătit din fonduri publice! Camera Deputaților a adoptat astăzi, 13 iunie, cu 246 voturi pentru, 28 împotrivă și o abținere, OUG 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, stabilind majorări salariale pentru anumite categorii de salariați.

Potrivit unui amendament aprobat de deputați, de la data intrării în vigoare a legii se stipulează majorarea cu 20% a cuantumului brut al salariilor de bază pentru următoarele categorii de personal: din instituțiile și autoritățile subordonate Ministerului Agriculturii, cu excepția APIA și a Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, din cadrul Academiei de Științe Agricole și Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisești” și din instituțiile de cercetare-dezvoltare, din unitățile care funcționează în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului.

Printre instituțiile care funcționează în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale se află: Agenţia Naţională pentru Zootehnie “Prof. Dr. G. K. Constantinescu”, Agenţia Zonei Montane, Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor, Agenția Domeniilor Statului, Autoritatea Naţională Fitosanitară, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare.

Sursa selectivă: www.agerpres.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!