• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • COSMIN BĂCANU, încântat de COMBINA DEUTZ-FAHR C9206 TS. Cu ce CONSUM DE MOTORINĂ a recoltat GRÂUL!

  Andreea Elefterie -

  O combină care să mulțumească fermierii! Mașina de recoltat Deutz-Fahr C9206 TS a făcut spectacol în lanul de grâu de la Furculești, județul Teleorman, în exploatația agricolă a fermierului Cosmin Băcanu. La finele lucrării, agricultorul s-a declarat complet mulțumit de performanță: combina a recoltat impecabil, nu a spart boabele și s-a mișcat rapid.

  Astăzi avem în testare o combină de la partenerii noștri NHR, o combină Deutz-Fahr, cu un motor Mercedes de 365 cai putere și un heder de 7,2 m. Am văzut-o la lucru abia ieri. Salutăm ideea partenerilor noștri de la NHR de a trimite combina la noi în fermă, nu numai la noi. Combina a sosit de la un fermier din Caracal, iar mâine merge la Roșiori de Vede, poimâine la un fermier din Zimnicea. Practic, combina face o caravană printre fermieri, pentru că dânșii au ajuns la concluzia că fermierii nu trebuie să se inspire din reviste de specialitate sau să ajungă la diferite prezentări de utilaje. Fermierii vor să vadă practic combina la ei în fermă, să o bage la recoltat, să vadă ce fiabilitate are”, a declarat Cosmin Băcanu pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

  În ferma societății Băcanu din Teleorman se lucrează 1.100 de hectare, iar combina de la Deutz-Fahr a fost pusă ”la treabă” în lanul de grâu, realizând un consum de 22-24 de litri de motorină la hectar.

  Ieri am recoltat 10 ha de grâu, productivitatea este undeva la 35-40 ha/zi la recoltat și o medie de 22-24 litri de motorină la hectar. Precizez că această combină este dotată și cu Adblue și are un buncăr de 9.500 litri. Asta înseamnă un 7,5 tone de grâu. Grâul pe care noi l-am recoltat este un grâu de panificație, 77-79 masă hectolitrică. La umiditate am făcut o probă astăzi – are umiditate de 10,5, proteină undeva la 13,5, deci, subliniez, avem un grâu de panificație”, ne-a vorbit fermierul despre producția de grâu din acest an, la care media pe ferma sa depăşeşte 8 tone pe hectar.

  Tot despre combină, la demo-ul organizat de NHR la Furculești, Cosmin Băcanu a mai punctat un mare avantaj: mașina de recoltat este foarte ușor de manevrat.

  Practic, utilizatorul are o foarte mare posibilitate de a regla toate sistemele, totul se face din combină, deci operatorul nu coboară. Noi reglăm de 2-3 ori combina pe zi, pentru că una e un reglaj în momentul în care grâul are umiditate mică, altul e reglajul când are umiditate mare”, a subliniat Cosmin Băcanu.

  Citiți și:

  TOP 10 MOTIVE pentru a alege o COMBINĂ DEUTZ-FAHR!

  Ca și în restul județelor, prețurile din Teleorman nu îi îmbie pe fermieri să vândă grâul la recoltare. Pentru că are spații de depozitare, Cosmin Băcanu a decis să stocheze deocamdată grâul.

  Avem o capacitate de depozitare de 2.500-3.000 tone. Așteptăm închiderea recoltatului, așezarea prețului și preferăm să ne vindem marfa către mori, nu vindem multinaționalelor”, ne-a mărturisit fermierul.

  Dacă la grâu – cultivat pe 400 de hectare, Cosmin Băcanu a mers pe mâna geneticii românești – pe sola de 50 de hectare recoltată cu Deutz-Fahr a avut PG102 de la Procera, și mai cultivă și grâul Faur, în rest agricultorul se arată fan Pioneer.

  Avem în exploatație 1.100 de hectare teren din care 371 este proprietate. Structura de culturi anul acesta a fost de 250 de ha de rapiță în care am încheiat recoltatul cu o producție medie de 5.840 de kg. Am avut doi hibrizi de la Pioneer foarte performanți PT234 și PT 225. Am avut și 100 de ha de orz, la care am închis recoltatul la 7,5 tone la hectar. O greșeală tehnologică pe care mi-o asum la orz a fost că nu am aplicat regulatorul de creștere, iar în perioada de dinaintea recoltatului a căzut, am pierdut la masa hectolitrică. Ne așteptam să facem o producție de peste 8 tone, în schimb am pierdut la masa hectolitrică. Mai avem 300 de hectare de floarea-soarelui, genetica Pioneer cu Express, P64LE25 și P64LE99 unde preconizăm o producție de peste 4 tone, 50 de hectare de porumb”, ne-a mai spus fermierul.

  În privința producției de grâu, la vizita în fermă, Cosmin Băcanu recoltase 170 de hectare și ne-a spus că media era de peste 8 tone la hectar.

  Demo-ul cu combina Deutz-Fahr C9206 TS a fost organizat de către NHR Agropartners, importator si distribuitor autorizat pentru România al brandurilor: DEUTZ-FAHR, POTTINGER, JCB, HYDRAC, BRANTNER, HARDI etc. Mai multe detalii despre ofertele NHR pentru fermieri găsiți pe www.nhr.ro


  Te-ar mai putea interesa

  Prețul grâului s-a prăbușit după noul raport USDA. Cât costă acum tona în portul Constanța Fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți. Ministrul Barbu: Cuantum între 200 și 250 euro/ha Cireașa și căpșuna – rezultatele analizelor de laborator pentru fructele românești din piețe

  Ultimele știri

  Sprijin pentru micii producători! DAJ Giurgiu redeschide piața volantă! Terenuri agricole vândute cu 10.000 euro/ha pentru construirea unui parc fotovoltaic Egiptul și Algeria – achiziții masive de grâu din Rusia, Ucraina și Bulgaria