• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CADASTRU GRATUIT 2017: LISTA LOCALITĂȚILOR unde ÎNCEP LUCRĂRILE și pentru care PRIMĂRIILE AU CERUT FINANȚARE!

    Roxana Dobre -

    Cetățenii primesc gratuit actele pentru terenuri și case. Peste 2.000 de primării s-au înscris, anul acesta, în Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF). Banii pentru lucrările de cadastru sunt asigurați de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

    Dintre cele 2.949 de primării eligibile, care pot solicita bani pentru realizarea cadastrului gratuit pentru cetățeni, până joi, 27 iulie, 2.104 au semnat contracte de finanțare cu oficiile de cadastru din țară. Perioada de înscriere se încheie la sfârșitul acestei luni. Cele mai multe contracte de finanțare și anume 98 au fost semnate în județul Olt. Urmează Iași – 85 de contracte, Teleorman – 78 de contracte și Neamț – 72 de contracte.

    Atenție! Găsiți lista cu județele care au intrat în Programul național de cadastru accesând http://www.ancpi.ro/images/Situatie_contracte_de_finantare_24072017.pdf

    Valoarea celor peste 2.000 de contracte de finanțare este de 302,142,321.00 de lei. Potrivit ANCPI, în 2017, au fost alocați pentru lucrări de cadastru 442.350.000 de lei, pentru un număr maxim de 7.372.500 de imobile. Fiecare primărie poate primi, în acest an, 150.000 de lei, față de 135.000 de lei, în 2016. După semnarea contractelor dintre primării și OCPI-uri, urmează încheierea contractelor dintre primării și firmele autorizate să execute lucrări de cadastru. Plățile vor fi efectuate în momentul finalizării și recepției lucrărilor de înregistrare sistematică. Actele pentru cetățeni sunt gratuite.

    Peste 300.000 de imobile înregistrate prin PNCCF

    Până la această data, de la începutul PNCCF, au fost înregistrate gratuit peste 370.000 de imobile. Județul cu cel mai mare număr de imobile înregistrate în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, prin PNCCF, este Olt, urmat de Teleorman și Argeș.

    Pentru anul acesta, ANCPI își propune să încheie contracte de finanțare din venituri proprii pentru înregistrarea a cel puțin 3 milioane de imobile, reprezentând aproximativ 4,5 milioane de hectare. Pentru a avea acte gratuite pentru terenuri și case, cetățenii trebuie doar să colaboreze cu echipele care vor face măsurători, să le permită accesul pe proprietate și, dacă este cazul, să le înmâneze copiile documentelor care atestă dreptul de proprietate. Urmează perioada în care sunt verificate informațiile privitoare la imobilele înregistrate  prin etapa de publicare a documentelor tehnice cadastrale. Proprietarii pot depune cerere de rectificare dacă datele publicate nu sunt corecte”,  a explicat, pentru Evenimentul Zilei, directorul ANCPI, Radu Codruț Ștefănescu.

    Ce cuprinde cadastrarea gratuită

    Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) cuprinde: măsurători cadastrale; activități de geodezie, cartografie, topografie și fotogrammetrie; activități de informare și conștientizare a publicului; dezvoltare și mentenanță a sistemelor informatice; conversia cărților funciare și a documentațiilor cadastrale din format analogic în format digital; tehnică de calcul și de stocare; alte activități ce decurg din derularea PNCCF.

    La nivelul ANCPI s-a constituit o comisie care are în vedere prioritizarea unităților administrativ-teritoriale la nivelul fiecărui județ, în vederea includerii acestora în programul național, în conformitate cu reglementările în vigoare. Comisia prioritizează localitățile ținând seama de cel puțin unul dintre criteriile: localități ce fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură de interes național; localități ce fac obiectul realizării unor proiecte de dezvoltare locală; localități ce prezintă aşezări informale ale comunităților aflate în condiții de sărăcie extremă.

    Sursă selectivă: www.evz.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Cum și-a salvat ferma de la faliment un agricultor cu 150 de hectare Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!