Reţete de marketingŞtiri agricoleStrategii de afaceri

”DATORITĂ VOUĂ, AM REUȘIT SĂ ÎMI VÂND PRODUCȚIA!”

Irina Toma, alături de Ionuț George Diaconeasa, fermier și consilier al ministrului agriculturii, Petre Daea

Producție vândută până la finele acestui sezon! Este anunțul făcut de către Irina Radu, cultivatoare de mure din Mărăcineni, județul Argeș, cea care anunța că refuză să își vândă producția intermediarilor la un preț derizoriu, făcând un apel pentru solidaritate.

Agrointeligența – www.agrointel.ro a scris povestea Irinei Toma la finele săptămânii trecute când fermiera era dezamăgită și disperată că nu are unde să își valorifice producția la un preț care să îi asigure supraviețuirea.

Citește și:

Irina Toma, cultivator de mure: Refuz să vând intermediarilor cu 3 lei pe kilogram!

Fac această postare la doar 4 zile de la cea în care îmi strigam dezamăgirea. Vă mulțumesc din profunzimea sufletului meu dumneavoastră, tuturor românilor, pentru că ați reacționat, în cel mai extraordinar și neașteptat mod, la apelul meu! Vă mulțumesc că în decursul a doar patru zile mi-ați lăsat comenzi care mi-au umplut agenda până la sfârșitul acestui sezon și, mai ales, vă mulțumesc că mi-ați umplut sufletul de bucurie cu reacțiile voastre!”, a scris producătoarea de mure pe Facebook.

Irina Toma face un apel către cei toți consumatorii români să sprijine fermierii și să cumpere direct de la producători. ”Am o mare rugăminte către toți românii: vă rog din adâncul sufletului să vă îndreptați către toți micii producători din țară. Dacă ei nu știu sau nu pot să ajungă la dumneavoastră, găsiți-i dumneavoastră și mergeți către ei! Știu că e dificil, toți suntem foarte ocupați și veșnic contratimp, dar, dacă vrem ceva cu adevărat, găsim și pârghiile necesare acestui lucru”, mai spune Irina Toma.

În final, fermiera din Argeș arată că dacă producția sa din acest an va fi mai mare decât a estimat inițial, atunci va putea anunța că preia și alte comenzi. ”Vă mulțumesc încă o dată și aș vrea să am cuvinte mai înălțatoare de atât! Vă rămân profund îndatorată și vă doresc tuturor sănătate multă, liniște în suflet și realizări maxime! Așa să ne ajute Dumnezeu! Fiind producător, nu pot estima la fix cantitățile ce urmează a fi recoltate. Dacă voi mai avea ceva în plus, peste comenzile deja luate, voi anunța. În rest, datorită vouă, tuturor, am reușit să vând aproape integral producția acestui an”, a mai scris Irina Toma.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


5 comentarii

 1. De laudat initiativa redactiei de a prelua mesajul disperat al acestui producator. In acest caz s-a reusit un ajutor nesperat. Poate acest caz va trezi ideea de a crea niste portaluri, in care producatorii sa poata fi gasiti cu usurinta in zonele apropiate consumatorilor.

 2. La fel ca doamna de mai sus sunt un producator de legume am aceiasi problema cu livrarea marfii de sezon ardei gras galben nu am reusit s-a culeg prima mana cum se zice ca nu am unde s-a o vand ,cine ma poate ajuta las un nr de telefon 0728797719.

  1. De unde sunteti? Puteti veni cu marfa in Bucuresti? V-as putea ajuta cu postarea unui anunt pe mai multe grupuri pe facebook

 3. Mă ocup cu agricultura și știu ce spun. Cei care pornesc o afacere în agricultură trebuie să se asigure că au cui să vândă încă din momentul în care au luat hotărârea să înființeze afacerea.
  Atunci când nu ai totul planificat ajungi la mâna unuia și-a altuia cu care negociezi dintr-o poziție net dezavantajoasă din cel puțin două motive:
  – mărfurile agricole sunt în marea lor majoritate perisabile și fiind obligat să recoltezi ești și obligat să vinzi pentru că se depreciază rapid.
  – cantitățile recoltate de multe ori sunt mari și nu pot fi depozitate în condiții de siguranță până sunt vândute.
  Părerea mea este că d-na trebuie să ia în considerare și posibilitatea procesării(dulceață, sirop, murată,etc.)și comercializarea fără presiunea timpului alături de vânzarea produselor în stare naturală.
  Mult succes!

Scrie un comentariu