• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • LICITAȚIE APIA pentru SOFTUL CARE FACE POSIBILĂ PLATA SUBVENȚIILOR. CE SUME SUNT SCOASE ”LA BĂTAIE”

    Roxana Dobre -

    Contractul pe care agenția de plăți l-a încheiat cu dezvoltatorul de soft SIVECO a expirat pe 30 iunie. APIA a anunțat pe site-ul propriu că organizează o nou licitație al  cărei obiectiv general este menținerea functionalităților sistemului informatic al APIA, respectiv de prestarea de servicii software de dezvoltare/extindere și suport tehnic (nivel 1, 2, 3 și 4) pentru întreținerea sistemului informatic centralizat APIA în acord cu modificările legislației europene și naționale pentru asigurarea gestionării corecte (administrare, control, plată) a subvențiilor în domeniul agriculturii, conform Polticii Agricole. Pe scurt agenția de plăți caută un dezvoltator de soft pentru plata subvențiilor către fermieri!

    Pe 28 iunie, SIVECO și conducerea APIA le-au dezvăluit jurnaliștilor din presa agricolă, în cadrul unei conferințe care marca 10 ani de colaborare dintre cele două entități, că contractul pe care îl au încheiat expiră la 30 iunie 2017 urmând ca agenția de plăți să inițieze o nouă licitație.

    Pe 21 august pe site-ul agenției de plăți a fost lansată o invitaţie de participare pentru achiziţia de „Servicii de mentenanţă, extindere şi dezvoltare a sistemului informatic al APIA”.  

    Potrivit datelor enunțate de agenția de plăți, valoarea totală estimată a achizițiilor pentru întreaga durată a acordului-cadru fără TVA este de 97.358 400 RON iar acesta se va aplica în perioada septembrie 2017-septembrie 2020.  ”Estimăm că se vor atribui câte 20 de contracte subsecvente pe an. Se estimează că pe parcursul celor 3 ani ai acordului-cadru, vor exista mai multe contracte subsecvente de valoare maximă, cât și o serie de contracte subsecvente de valoare mai mică, care se pot desfășura în paralel, în același timp. Valoarea totală maximă estimată a acordului cadru este de 97.358.400 RON fără TVA. Valoarea totală minimă estimată a acordului cadru este de 1.893.500 RON fără TVA. Valoarea maximă estimată a unui contract subsecvent dintre cele care se vor atribui pe durata acordului-cadru este de 15.105.400 RON fără TVA. Valoarea minimă estimată a unui contract subsecvent dintre cele care se vor atribui pe durata acordului-cadru este de 1.183.400 RON fără TVA”, se arată în anunțul de participare postat pe pagina agenției de plăți.

    Serviciile care se propun a fi achiziționate constau, pe de o parte, în realizarea de servicii de dezvoltare
    software pentru realizarea de noi functionalități ale Sistemului IT sau de extindere a celor existente, iar pe de altă parte constau în prestarea de servicii cu caracter de regularitate, respectiv, servicii de suport tehnic, mentenanța corectivă și administrare pentru sistemul informatic, prestate în vederea rezolvării eventualelor disfunctionalități care pot apărea în operarea sistemului, după cum urmează:
    -Servicii de suport pentru utilizarea sistemului informatic;
    -Servicii de administrare a sistemului informatic;
    -Servicii de analiză, proiectare, dezvoltare și implementare pentru realizarea unor functionalități noi pentru modulele sistemului informatic SI-APIA;
    -Servicii de instruire a utilizatorilor finali și respectiv a utilizatorilor cheie;
    -Servicii de asistență tehnică în vederea utilizării sistemului informatic;
    -Prestarea de servicii (dezvoltare, instruire și asistență tehnică) la cererea APIA;
    -Servicii de Managementul de Proiect și Managementul Calității;
    -Servicii de Evaluare a securității informatice. 

    Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este de 18 septembrie 2017  orele 16.00.

    5.222.599 de euro a plătit APIA pentru softul care face posibilă plata subvențiilor, dezvoltat de SIVECO

    Conducerea dezvoltatorului de soft cu care a lucrat agenția de plăți a făcut pe 28 iunie, publice sumele plătite în cei 10 ani, 11 ani calendaristici, de când se desfășoară colaborarea dintre cele 2 instituții.

    ”În cadrul conferinței de presă susținute de SIVECO România cu prilejul aniversării a 10 ani de soft SIVECO pentru APIA, s-au ridicat întrebări cu privire la costul total al soft-ului dezvoltat de SIVECO pentru APIA în acești 10 ani. Astfel, în perioada iulie 2006 – iunie 2017 (11 ani calendaristici) valoarea medie anuală este de 5.222.599 de euro, defalcată astfel: 4.044.422 de euro pentru serviciile de dezvoltare de funcționalități pentru sistemul IACS al APIA și 1.178.177 euro pentru serviciile de mentenanță și suport tehnic”, se arată într-o informare remisă de către SIVECO pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro.

    Potrivit sursei citate, de-a lungul celor 11 ani de dezvoltare și implementare a sistemului IACS al APIA, valoarea cumulată a serviciilor de dezvoltare de funcționalități este de 44.488.642 de euro, iar valoarea cumulată a serviciilor de mentenanță și suport tehnic este de 12.959.948 de euro. Astfel, costul total aferent dezvoltării și implementării IACS în perioada iulie 2006 – iunie 2017 este de 57.448.590 de euro.

    Din valoarea totală, suma care a revenit SIVECO România este de 39.424.243 de euro (3.285.354 euro valoare medie anuală), defalcată astfel:

    ”O valoare mică, comparativ cu suma de 17 miliarde de euro ce a ajuns în conturile a peste 2 milioane de fermieri înregistrați în sistem, în perioada 2007-2017”, a declarat la vremea respectivă Florin Ilia, Președinte & Director General al SIVECO România.

    Prin sistemul IT dezvoltat pentru APIA, perfecționat continuu pe parcursul celor 10 ani, SIVECO România a avut o contribuție importantă la propulsarea sectorului agricol pe primul loc în România în ceea ce privește rata de absorbție a fondurilor europene. Agricultura este singurul sector cu alocări masive și cu o rată de absorbție de peste 90% din totalul de fonduri alocate. Pentru campania 2016, agricultura românească se află pe unul din primele locuri în Europa raportat la suma autorizată la plată până la 31 martie 2017.

    Informații complete despre licitația APIA găsiți AICI!


    Te-ar mai putea interesa

    Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor! Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial