Prognoze meteoŞtiri agricole

ALERTĂ METEO de FURTUNI VIOLENTE! LISTA CU JUDEŢELE unde VOR LOVI FENOMENELE METEO!

România, acoperită de coduri meteo de vreme rea! Meteorologii au emis două coduri, galben și portocaliu, valabile pentru toate zonele țării. Se anunță instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate! 

Codul Galben a intrat în vigoare de astăzi, 20 septembrie începând cu orele 11.00 și este valabil până pe 21 septembrie, ora 21.00. În cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25… 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55…60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65…70 km/h și vijelii.

Codul portocaliu intră în vigoare de astăzi, 20 septembrie, ora 16.00 și este valabil până la 21 septembrie, ora 10.00.  Zonele afectate sunt județele Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 septembrie, ora 16 – 21 septembrie, ora 10 în județele: Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 l/mp.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu