• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • METEOROLOGII AU FĂCUT ANUNȚUL: VREMEA SE SCHIMBĂ RADICAL începând DE MÂINE!

  agrointeligenta.ro -

  Meterologii anunță că vremea se schimbă radical începând de mâine, miercuri 11 octombrie. După o perioadă cu temperaturi extrem de scăzute dar și ninsori, urmează o încălzire a vremii, iar până vineri termometrele vor indica şi 24 de grade în sudul ţării, urmând ca la finalul acestei săptămâni să apară precipitaţii, mai ales la munte, dar vor fi slabe cantitativ, a declarat, meteorologul de serviciu Robert Manta.

  ”Urmează o încălzire uşoară a vremii, miercuri ne vom apropia de temperaturile normale ale acestei perioade, adică, în jur de 20 de grade, urmând ca joi, vineri să crească temperaturile chiar mai mult decât ar fi normal, până la 24 de grade în sudul ţării. Către weekend, va urma să avem nişte precipitaţii slăbuţe pe la munte, în nordul şi estul extrem, dar nimic semnificativ şi nimic de amploare cum a fost weekend-ul care a trecut şi nici răciri accentuate”, a explicat specialistul de la ANM.

  Meteorologul a precizat că în următoarea săptămână temperaturile vor fi cuprinse între 16, 17 grade şi 24 de grade.

  Potrivit prognozei meteorologilor, în Banat, până în data de 12 octombrie temperaturile diurne vor fi în creştere, de la valori, în medie, în jurul a 16 grade, la o medie regională de 22 de grade. „Apoi, până la sfârşitul săptămânii vremea se va răci, astfel că media valorilor diurne va fi de 18…19 grade. Temperaturile minime vor fi în creştere de la valori, în medie, de 5…6 grade la începutul intervalului, la o medie în jurul a 9 grade în data de 13 octombrie. La sfârşitul săptămânii minimele termice vor fi în scădere uşoară, până la valori, în medie, de 7…8 grade”, conform ANM.

  Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 13 octombrie şi după data de 20 octombrie, în această regiune.

  În ceea ce priveşte Crişana, temperaturile diurne vor fi în creştere până în data de 12 octombrie, de la valori, în medie, în jurul a 14 grade, la medii de 20…21 de grade. La sfârşitul primei săptămâni vremea se va răci şi astfel, media maximelor va fi de 17…18 grade.

  În zilele de 10, 11 şi 12 octombrie, trecător, va ploua slab. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 20 octombrie.

  Referitor la Transilvania, meteorologii anunţă că începând din 9 octombrie, media valorilor diurne va fi de 12…13 grade. Până în data de 12 octombrie temperatura aerului va fi în creştere până la valori maxime, în medie, de 17…18 grade.

  La finalul săptămânii, temperaturile diurne vor fi în scădere, iar media acestora va fi de 14…15 grade. După 16 octombrie, vor exista uşoare variaţii ale maximelor termice, media acestora se va situa în jurul a 16 grade. Temperaturile minime vor fi în creştere de la valori, în medie, de 2…3 grade la începutul intervalului, la o medie în jurul a 7 grade în data de 13 octombrie. La sfârşitul săptămânii, minimele termice vor fi în scădere uşoară, până la o medie în jurul a 5 grade. „Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 13-15 octombrie şi după data de 20 octombrie”, conform ANM.

  Pentru zona Maramureşului, meteorologii prognozează că, începând din 9 octombrie, media regională a maximelor se va situa în jurul a 13 grade, iar a minimelor va fi de 3…4 grade. Apoi, până în data de 12 octombrie vremea se va încălzi treptat şi astfel, media valorilor diurne se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar a celor nocturne va fi de 8…9 grade. La finalul săptămânii, temperatura aerului va fi în scădere uşoară până la medii ale maximelor de 15…16 grade şi ale minimelor de 6…7 grade.

  În prima săptămână temporar va ploua, mai ales în intervalul 11-14 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 20 octombrie.

  În Moldova, maximele va fi de 14…15 grade, iar minimele de 4…5 grade. Apoi, vremea se va încălzi uşor până în data de 12 octombrie şi astfel, media valorilor diurne va fi de 18…19 grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul a 9 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în zilele de 13 şi 14 octombrie

  Meterologii anunţă că în Dobrogea vremea se va încălzi uşor. Media maximelor va fi de 17…18 grade, iar a minimelor de 8…9 grade, iar în data de 13 octombrie, media valorilor diurne va fi de 20…21 de grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul a 11 grade. Apoi, în zilele de 14 şi 15 octombrie, temperatura aerului va marca o scădere, până la medii ale valorilor maxime de 16…17 grade şi ale minimelor în jurul a 9 grade. „Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în jurul datei de 14 octombrie”, conform sursei menţionate.

  Referitor la Muntenia, până în data de 13 octombrie temperaturile diurne vor fi în creştere, de la o medie în jurul a 18 grade, la o medie regională de 22 de grade. Apoi, până la sfârşitul săptămânii vremea se va răci, astfel că media valorilor diurne va fi în jurul a 18 grade.

  Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 13 octombrie.

  În Oltenia, temperaturile diurne vor fi în creştere până în data de 13 octombrie, de la valori, în medie, în jurul a 18 grade, la medii de 21…22 de grade. La sfârşitul săptămânii, vremea se va răci uşor şi astfel, media maximelor va fi de 19…20 de grade. Până în data de 13 octombrie, temperaturile nocturne vor fi în creştere de la valori, în medie, de 5…6 grade, la medii în jurul a 9 grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusă pe aproape tot parcursul intervalului.

  „La munte, la începutul intervalului, media valorilor diurne va fi de 4…6 grade. Până în data de 12 octombrie temperatura aerului va fi în creştere şi astfel, media valorilor maxime va fi de 9…10 grade. Până în data de 14 octombrie, temperaturile diurne vor fi în scădere, iar media acestora va fi în jurul a 7 grade. Temperaturile minime vor fi în creştere de la valori, în medie, de -2…-1 grad la începutul intervalului, la o medie în jurul a 3 grade în data de 13 octombrie. La sfârşitul săptămânii minimele termice vor fi în scădere uşoară, până la o medie în jurul a 1 grad. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în zilele de 13 şi 14 octombrie”, conform ANM.

  Sursă selectivă: www.mediafax.ro


  Te-ar mai putea interesa

  Document pe surse: Programul Rabla pentru tractoare – condiții și documente necesare Țara, împărțită între caniculă și furtuni. 12 județe sub alertă de vijelii și grindină Ploi, vânt puternic și grindină – alertă meteo emisă de ANM pentru 13 județe

  Ultimele știri

  Semănătoarea strip-till Czajkowski și dezmiriștitorul Kelly Tillage păstrează apa în sol Dezastrul lăsat în urmă de vijeliile cu grindină cât un ou și rafale de peste 100 de km/h! Alexandru Potor, fost secretar de stat MADR, este noul primar al municipiului Slobozia: “Deschidere totală către fermieri!”