• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • BERD devine acţionar AGRICOVER HOLDING!

    agrointeligenta.ro -

    Banca va investi până la 32 milioane de lei pentru participaţie în agribusiness-ul din România.

    BERD şi Agricover Holding SA au semnat astăzi un acord prin care Banca îşi confirmă intenţia de a deveni acţionar în cadrul companiei româneşti din domeniul agribusiness-ului.

    Potrivit acestui acord, BERD va investi 32 milioane lei (echivalentul a 7 milioane euro) în capitalul companiei pentru a subscrie unei participaţii de 13 procente. Finalizarea tranzacţiei este supusă aprobărilor statutare, iar tranzacţia este de aşteptat să se finalizeze până la sfârşitul anului 2017.

    Agricover Holding SA este un jucător important în sectorul agricol românesc, care oferă servicii financiare şi de agribusiness fermierilor, printr-un model de business integrat şi original, centrat pe satisfacerea nevoilor esenţiale ale fermierilor. Cu o experienţă de 17 ani în agricultura românească şi 850 de angajaţi, Agricover sprijină peste 4500 de fermieri prin intermediul celor două filiale principale, Agricover SRL şi Agricover Credit IFN. În 2016, compania a raportat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde lei şi a acordat credite în valoare de 1 miliard de lei.

    Ne unim forţele cu BERD pentru a accelera sprijinul oferit dezvoltarii unei agriculturi moderne în România. Împreună cu Banca, vom continua să oferim fermierilor soluţii inovatoare pentru creșterea performanţei activităților agricole”, a declarat Jabbar Kanani, Preşedintele Agricover Holding SA.

    Investiţia BERD va susţine creşterea uneia dintre cele mai importante companii româneşti ce oferă servicii fermierilor din toate sectoarele agricole. Fondurile vor permite companiei să răspundă nevoilor de finanţare în creștere ale fermierilor români şi să ofere acces la tehnologii moderne şi la pieţe de desfacere unui număr mai mare de ferme mici şi mijlocii. Compania va continua să susţină fermierii din zootehnie şi să îşi dezvolte investiţiile recente din domeniul procesării cărnii de porc.

    Am urmărit cu mare interes dezvoltarea Agricover pe parcursul ultimilor ani. Compania a dezvoltat o structură unică care s-a dovedit a fi rezistentă la riscurile inerente din sectorul agricol. Sperăm ca, prin sprijinul oferit, modelul Agricover să devină un exemplu de urmat şi pentru alte ţări în care agricultura primară este o parte importantă a economiei”, a adăugat Miljan Zdrale, Coordonator Regional BERD pentru Agribusiness în Europa Centrala si de Sud-Est.

    Fermierii mici şi mijlocii sunt forţa care mişcă agricultura românească. Suntem încântaţi să colaborăm cu Agricover şi avem încredere că investiţia noastră va întări încrederea fermierilor şi va demonstra angajamentul pe termen lung al BERD faţă de sectorul agricol din România”, a declarat Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru România şi Bulgaria.

    BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România, cu investitii în ţară de 7,6 miliarde euro în peste 400 de proiecte. Totalul investiţiilor in sectorul agroalimentar este de 10,3 miliarde euro în 624 proiecte în ţările în care operează BERD, din care 700 milioane euro investiţi în România în 36 de proiecte.


    Te-ar mai putea interesa

    Una dintre cele mai cunoscute fabrici de lapte din România este scoasă la vânzare! Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe Comuna cu 5.000 de vaci. Mic crescător: Dăm laptele la procesator, suntem departe de oraș

    Ultimele știri

    Ministrul Barbu a anunțat subvențiile APIA care se achită la sfârșitul lunii mai Ministrul Agriculturii încearcă să îi convingă pe fermieri să se fiscalizeze: Veți plăti impozite mai mici! Programul Tomata – schimbare majoră: Fermierii vor primi o subvenție pentru fiecare solar