• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • MARE FERMIER, investiție de 15 MILIOANE DE EURO: Afacerea poartă NUMELE FIICEI SALE și se întinde pe 56 DE HECTARE!

    agrointeligenta.ro -

    Unul dintre marii fermieri din România a finalizat și a inaugurat cu mare fast o investiție ce se ridică la valoarea de 15 milioane de euro, cuprinde circa 60 de hectare ca suprafață și poartă numele fiicei sale, Theodora. Ioan Popa, fondatorul Transavia, a reușit ca în numai doi ani să construiască de la zero, pe loculul unui fost CAP primul și singurul club de golf la standardele cele mai înalte.

    Theodora Golf Club, cel mai modern teren de golf din România, în care patronul Transavia, Ioan Popa, a investit 15 milioane de euro, a fost inaugurat, astăzi – sâmbătă, 14 octombrie, la Teleac, comuna Ciugud, în prezența președintelui României Klaus Iohannis, a oficialităților și oamenilor de afaceri invitați. Pe lângă cel mai mare teren de golf, complexul cuprinde o serie de facilități de cazare și relaxare unice, clasificate la standardul de patru stele plus.

    Aţi reuşit, domnule Popa, să realizaţi o investiţie unică în România. Şi spun acest lucru cu toată răspunderea. Această investiţie este unică din cel puţin două puncte de vedere și aș vrea să detaliez. Sunteți, domnule Popa, un om de afaceri de succes, ați construit o afacere românească de mare succes și v-ați decis să realizați această investiție din fonduri proprii, din fonduri private. Este un model, domnul Popa, și această investiție, pentru felul în care un om de afaceri din România poate să investească într-o facilitate publică, care nu este destinată aducerii profitului, este o facilitate publică, un teren de golf, zonă de cazare, zonă de relaxare, un resort cum se spunea. Am căutat traducerea în limba română, nu se traduce exact. Acest loc de întâlnire foarte frumos. Această implicare a unui om de afaceri în zona destinată sportului, în cazul acesta, acestui nobil sport, golful, este extraordinară, este demnă de lăudat şi de apreciat”, a spus președintele României, Klaus Iohannis, la inaugurarea Theodora Golf Club.

     

    Resortul poartă numele fiicei lui Ioan Popa, cea care este și ea implicată în afacerile pe care acesta le deține, majoritatea în sectorul agricol.

    Eu în ultimii 26 de ani am investit câteva sute de milioane de euro în clădiri, spații tehnologice și pe care le-am retehnologizat, care depășesc o jumătate de milion de metri pătrați. Am ținut să vă spun treaba aceasta pentru că acest proiect, este proiectul care mi-a dat cea mai mare bătaie de cap din câte proiecte am realizat. Și o să mă și justific de ce. România nu are, la ora actuală, niciun teren de golf realizat după cerințele din domeniu, cele care sunt, sunt mai austere. Realizarea unui teren de golf implică niște costuri, specialiști și o muncă incredibilă pe care nu mi-aș fi putut-o imagina. Sigur, la asta mai concură și faptul că noi am dorit să facem asta într-un timp foarte scurt, am lucrat efectiv un an şi jumătate, câteva luni înainte am procedat la dărâmat de clădiri pentru că aici a fost o fermă de CAP, iar terenul pe care se află parcursul de golf acum a fost o exploatație de balast în care erau numai cratere, gunoaie, râul Mureș era poluat, iar pe marginea lui erau numai gunoaie. Deci am avut câteva luni să igienizăm zona și după aceea să trecem efectiv la realizarea terenului”, a spus și Ioan Popa.

    Povestea acestui club de golf a început în urmă cu doi ani și absolut tot ceea ce vedeți aici reprezintă amprenta viziunii tatălui meu și a angajamentului lui față de excelență (…) Investiția aceasta a însemnat pentru noi foarte mult efort, foarte multă muncă și mai mult decât atât, a însemnat un pariu că putem face din acest proiect ceva deosebit pentru țara noastră. În cadrul acestui resort am dorit să aducem o parte din personalitatea fiecărui membru al familiei noastre, astfel în cadrul vilelor veți putea observa elemente de design feminine, iar în cadrul terenului de golf, care se întinde pe o suprafață de 60 de hectare, veți putea simți forța unică și implicarea tatălui meu, care a avut ambiția de a construi aici cel mai lung parcurs din Europa (…) În cadrul restaurantului nostru, începând de mâine, veți putea degusta unele dintre preparatele noastre culinare favorite. Este absolut o deosebită plăcere și bucurie pentru mine să fiu astăzi, aici, în fața dumneavoastră, după ce am contribuit la execuția întregului proiect și în numele familiei mele doresc să vă urez cu cel mai mare drag, bine ați venit la Theodora Golf Club”, a declarat Theodora Popa.

    Theodora Golf Club este situat la maximum 10 minute cu mașina față de Alba Iulia, fiind totodată o destinație de interes pentru turiștii străini, distanța față de aeroportul din Cluj sau cel din Sibiu fiind între una și două ore.

    Resortul Theodora Golf Club este localizat într-o zonă deluroasă, pe malul stâng al râului Mureș, oferind vizitatorilor o priveliște aparte, înconjurată de natură. Acesta cuprinde un ansamblu de 14 vile cu 82 de camere duble la standard de patru stele plus, care vor fi disponibile spre rezervare, începând cu 15 octombrie.

    Terenul de golf ce se întinde pe 56 ha cu 18 parcursuri în lungime totală de 6518 m numără 4 parcursuri par 3, 10 parcursuri par 4, 3 parcursuri par 5 și 1 parcurs par 6- cel mai lung parcurs din Europa.

    În completarea facilităților de cazare, resortul deține un restaurant cu o capacitate de 160 de locuri în interior și 100 locuri pe terasă. De asemenea, resortul dispune de o piscină exterioară în sezonul cald.

    Noul resort se poziționează ca o destinație și pentru mediul de afaceri românesc, locația dispunând de o sală de conferințe de 70 de locuri, precum și de o sală pentru întâlniri de business mai restrânse.

    Ioan Popa, unul dintre cei mai importanți oameni din agricultura românească

    Ioan Popa este fondatorul grupului Trasnavia și este unul dintre cei mai importanți și puternici oameni din agricultura românească. Producția anuală a grupului se ridică la 70.000 de tone de carne de pui. Asta înseamnă că zilnic, pe porțile Transavia ies 10 tiruri pline ochi. Pentru a pricepe dimensiunea la care s-a ajuns, compania folosește o comparație plastică ”producția obținută cu cei cinci angajați într-un an de zile, este realizată acum în mai puțin de patru ore”.

    În jur de 15% la sută din producție merge pe piața de export, în țări ca Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Olanda, Ungaria, Grecia, Slovacia, Bulgaria, Spania și Croația. În lanțurile de magazine, pui produși de Ioan Popa îi găsim sub brandurile bradurile Fragedo și Papane. Transavia a obținut în 2006 titlul onorific de Furnizor al Casei Regale a României.

    Grupul de firme al lui Ioan Popa are 2.000 de angajați și operează sustenabil, cu un model de business integrat vertical. Ioan Popa operează 24 ferme de creștere a păsărilor, ce însumează 314 hale. Fermele Transavia sunt localizate în 8 județe din România, în Alba, Cluj, Sibiu, Brașov, Timiș, Mureș, Harghita și Caraș Severin. În portofoliul său sunt incluse și două ferme de reproducţie şi două staţii de incubaţie, o fabrică de nutreţuri combinate, 3 abatoare performante de industrializare a cărnii, dintre care cel de la Bocșa, inaugurat în 2015, are o capacitate de 6.000 de capete pe oră. De asemenea Popa deține și o fabrică de procesare a cărnii. În urmă cu un an Transavia a realizat cele mai mari investiții din istoria sa, ajungând la o valoare de aproximativ 25 milioane de euro. La capitolul trasabilitate, Transavia are capacitatea de a reconstitui istoricul, aplicarea sau localizarea, începand de la materia primă, până la producţie şi distribuţie.

    În 2011 Popa a înființat divizia vegetală, prin intermediul căreia lucrează 10.000 ha de teren, împărțite în patru ferme vegetale. Ferma Rediu, comuna Aiton, județul Cluj, Ferma Spring, comuna Spring, județul Alba, Ferma Ciuguzel, comuna Lopadea Nouă, județul Alba și Ferma Sâmboleni, comuna Cămaraș, județul Cluj. Terenurile lucrate sunt amplasate pe raza a 58 de localități. Producția agricolă ia calea unei fabrici de nutrețuri combinate amplasate în Alba cu 5 linii de fabricație, extinsă în urmă cu doi ani, unde se produc furaje pentru toate fermele din zootehnie. Transavia e prima companie de carne de pui din România care asigură hrana păsărilor în sistem propriu.

    Sursă selectivă text și foto: www.ziarulunirea.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii, ”arși” la arendă și la ANAF. Prețul mediu la grâu și porumb – nejustificat de mare Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale Subvenții pe hectar și animale care nu se mai achită prin APIA

    Ultimele știri

    Porumb recoltat în ianuarie. Viorel Zaharia, prestator de servicii: Am cules 4 tone la hectar Vești excelente pentru salariații din agricultură! Guvernul a modificat Ordonanța ”trenuleț” Subvenții APIA. Fermierii – chemați să depună deconturile pentru plățile-bonus pe cap de animal