Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

AVANS APIA 2017: Ordinea în care JUDEȚELE AU INTRAT LA PLATĂ pentru ca SISTEMUL SĂ NU FIE SUPRASOLICITAT!

Start fără probleme pentru plata avansului APIA 2017! Deși sistemul informatic folosit de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a fost pregătit din timp pentru începerea plăților către fermieri, ministrul agriculturii Petre Daea și directorul general al APIA, Adrian Pintea, au luat o decizie fără precedent pentru virarea banilor din acest an. Pentru startul din noaptea de luni, 16 octombrie, au fost întocmite liste cu județe și ordinea în care fiecare a intrat la procesarea dosarelor. Totul pentru a se evita ca sistemul ”să se încălzească”, adică pentru nu exista vreo încetinire a activității de autorizare a fermierilor pentru încasarea avansului. 

Ministrul Petre Daea  a fost cel care a anunțat personal modul cum trebuie să decurgă procedura de lucru din birourile APIA, în așa fel încât să se înlăture orice risc de blocaj informatic. ”Între 12.00 și ora 01.00 sunt cinci județe, între 01.00 și 02.00 sunt alte cinci județe, între 02.00 și 03.00 alte cinci județe, iar de la ora 03.00 intră toată țara. De ce am făcut așa? Pentru că este o activitate de ciclu, să ne se încălzească sistemul”, a declarat ministrul Daea la miezul nopții cu câteva zeci de secunde înainte de începerea plăților pentru avansul APIA din 2017.

Sursele Agrointeligența – www.agrointel.ro ne spun că aplicația pentru achitarea subvențiilor a funcționat fără probleme, astfel încât autorizarea dosarelor la plată a decurs fără probleme!

Citiți și: 

FOTO-EXCLUSIV! APIA A ÎNCEPUT PLĂȚILE! Ministrul PETRE DAEA, alături de funcționari LA MIEZUL NOPȚII!

Mobilizarea funcționarilor APIA nu a fost numai la sediul Central de la București, acolo unde lumina din birouri a rămas aprinsă până în zori. La fel s-a întâmplat și în restul județelor țării. Inclusiv conducerea APIA în frunte cu directorul general Adrian Pintea a rămas în birouri pentru a monitoriza fiecare operațiune.

După acțiunea de forță de azi-noapte, fermierii vor afla astăzi care este situația plăților. Începând de la ora 8.00, la nivelul APIA s-a demarat o procedură de centralizare a datelor și chiar o videoconferință cu toți ministrul agriculturii, conducerea APIA din București și toți directorii din teritoriu. Vom reveni cu informații la cald despre banii care trebuie să ajungă în conturile dumneavoastră, a fermierilor care ne citesc!

Vă reamintim că de azi-noapte, imediat după ora 00.00, APIA a demarat plata avansului din subvențiile pentru anul 2017. Se achită 70% din schemele de plăți directe, exceptând sprijinul cuplat vegetal, și 85% din plățile compensatorii. Se dau bani și pentru zootehnie: oierii și crescătorii de caprine încasează un avans de 16 euro pe cap de animal din sprijinul cuplat zootehnic.

Iată lista completă a plăților care se fac în faza de avans:


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


5 comentarii

  1. Propaganda comunista-pesedista mincinoasa…
    Daca dupa atata pregatire si timp avut s-a dat startul la autorizarea la plata a doar 24 mii din 9 sute mii fermieri va dati seama cand vor ajunge toti sa primeasca avansul…la fel cum am primit si eu anul trecut, prin 29 noiembrie, adica in ultima zi, 30 nov fiind liber, 1 dec liber si 1 dec e startul pt plata intregii subventii…deci rabdare si anul asta inca vreo 6 saptamani…
    Si care sunt judetele norocoase? Alea unde pesedeul are majoritate covarsitoare, la moldoveni si olteni…in rest pesedeul o cam suje…

Scrie un comentariu