• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ”DUELUL REGINELOR” la Târgul INDAGRA: Super-campioana PANIFCOM IAȘI versus super-campioana AGROSERV MĂRIUȚA!

    agrointeligenta.ro -

    ”Duelul Reginelor” se dă anul acesta în zootehnie la Târgul Indagra, la standul Asociației Holstein RO. Este ocazia unică de a vedea cele mai productive două vaci de lapte din România – campioana lactațiilor de la Panifcom Iași – ferma lui Liviu Bălănici, și campioana de la Agroserv Măriuța a lui Nicușor Șerban.  Ambele vaci din rasa Holstein vor fi prezente la Indagra începând de mâine, miercuri – 25 octombrie, și până duminică, pe 29 octombrie, vizitatorii-fermieri putând să discute și cu specialiștii Holstein RO despre cele mai noi tehnologii, furarajare și alte secrete ale fermelor performante din România. 

    Vacile cu cea mai mare producție de lapte din fermele care fac performanță în România vin la ediția din acest an Târgului Indagra ce se ține în București, la Romexpo. Vizitatorii vor putea vedea care sunt ”campioanele” de la ferma Panifcom Iași și de la Agroserv Măriuța – Ialomița, exploatații care au genetică Holstein de vârf și performanțe recunoscute la nivel mondial.

    Selecția exemplarelor de Holstein pentru participarea la Indagra s-a făcut în colaborare cu doi evaluatori de la asociația de profil din Ungaria – Jakab Lajos și Sebők Tamás (ambii în partea dreaptă a pozei). În această imagine, specialiștii se află alături de președintele Holstein RO Nicușor Șerban, în ferma acestuia

    Selecția exemplarelor de Holstein RO ce vor fi prezente la Târgul Indagra a fost făcută cu ajutorul unei comisii speciale. ”Timp de o săptămână, doi dintre cei mai buni de clasificatori Holstein din Ungaria – domnii Jakab Lajos și Sebők Tamás, au ajutat echipa noastră de la Asociație să identifice cele mai bune animale care vor participa la ediția din acest an a Târgului Indagra”, a declarat pentru Agrointeligența Ionuț Lupu, directorul executiv al Asociației Holstein RO.

    Printre exemplarele selectate de specialiști se află și două animale care cu siguranță vor face senzație. Ambele au o conformație de excepție și provin din două dintre cele mai performante ferme zootehnice din România – Panifcom Iași și Agroserv Măriuța.

    Super-campioana de la ferma ieșeană este fiica taurului Ardent și a vacii RO 3000042489, este născută pe 17 mai 2013 și a avut la prima lactație o producție de 9.975 de kilograme de lapte în 297 zile de producție. La a doua lactație, această Holstein a avut o producție de 13.636 de kilograme de lapte în 305 zile, în timp ce la a treia lactație – încă în desfășurare, în primele 107 zile s-au înregistrat deja 6.099 kg de lapte. Pedigree-ul super-văcuței de la Panifcom Iași include trei tauri cu evaluări excelente pentru conformatie: este vorba despre Ardent X Sunflower (bunic matern) X Delta Olympic (străbunic matern).

    Această „regină” a fermei Panifcom are un uger aproape perfect, capacitate toracică extremă și talie de show, fiind un animal cu stil care poate intra în orice competiție regională Holstein”, ne-a spus Ionuț Lupu.

    Cea de-a doua Regină Holstein ce va fi prezentă la standul Asociației Holstein RO de la Indagra provine din ferma Agroserv Măriuța din județul Ia.omița și are un istoric la fel de valoros ce include genetică de la taurii Sancez și Forbidden. Ea este de asemenea la a treia lactație având 11.219 kg la prima lactație, 12.566 kg la a doua și la cea în curs a atins deja după 161 de zile o producție de 9.041 kilograme de lapte. ”Mama acestei vaci are un istoric impresionant: trei lactații de peste 10.000 de kilograme fiecare: L1 – 11.725 kg, L2 – 10.801 kg și L3 – 12.629 kg”, vorbește reprezentantul Holstein RO despre ”familia” campioanei din Ialomița.

    Și acest animal de la Agroserv Măriuța se remarcă prin talie de excepție și un super dairy power (mare putere/potențial/forță de lactație – n.r.) care va atrage atentia tuturor celor care vor vizita standul nostru de la Indagra”, a declarat Ionuț Lupu pentru Agrointeligența.

    Prezența la Târgul Indagra a celor mai productive vaci din România este o premieră și un efort excepțional pe care membrii Asociației Holstein RO au decis să îl facă pentru a oferi vizitatorilor-fermieri ocazia de a vedea și de afla informații despre exemplarele de Holstein care dau cel mai mult lapte. ”Suntem încrezători că acest duel al celor două regine va vorbi despre valorile fermierilor Holstein Ro, valori care includ longevitate productivă, producție ridicată de lapte, funcționalitate și conformație”, apreciază Ionuț Lupu.

    Ediția din acest an a Târgului Indagra își deschide porțile mâine, miercuri – 25 octombrie, și poate fi vizitat până duminică, pe 29 octombrie. Cel mai mare eveniment din sectroul agricol se desfășoară în Capitală, la Romexpo.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului