• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • REVOLTĂ LA APIA! S-au strâns deja 1.000 DE ADEZIUNI pentru UN PROTEST NAȚIONAL! Decizia de care DEPIND SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

  agrointeligenta.ro -

  Sindicaliștii APIA la masa discuțiilor cu ministrul agriculturii, Petre Daea. Vestea că salariile funcționarilor agenției de plăți vor fi reduse drastic de la începutul anului viitor s-a răspândit repede printre angajații care plătesc subvențiile fermierilor. Potrivit surselor Agrointeligența -www.agrointel.ro, cei care le reprezintă drepturile salariațiilor s-au aflat astăzi față în față cu șeful de la agricultură și cu directorul APIA, Adrian Pintea. Dacă nu vor obține o decizie de anulare a scăderilor salariale, funcționarii APIA sunt deciși să intre în grevă până în prezent fiind deja peste 1.000 de adeziuni pentru demararea protestelor! 

  La nici 24 de ore de când anunțul privind scăderile salariale a fost lansat în spațiul public, funcționarii agenției de plăți s-au organizat și sunt deciși să înceapă protestele dacă nu se va interveni de la nivel central.  Sunt peste 1.000 de adeziuni în rândul angajaților ca aceste manifestări să înceapă, din 4.859 de posturi de angajați câți sunt în toată țara.

  Mai mult, reprezentanți sindicali au fost prezenți la orele 14.00 la Ministerul Agriculturii pentru a căuta soluții cu șeful de la agricultură și directorul general al agenției de plăți, Adrian Pintea. În urma discuțiilor nu s-a tras însă o concluzie clară urmând ca joi sau vineri să se facă o videoconferință cu ministrul agriculturii și să se ia deciziile care se impun.

  Nemulțumirile angajaților APIA s-au văzut și online. După ce Agrointeligența -www.agrointel.ro a publicat articolul privind scăderea salariilor, comentariile funcționarilor au început să ”curgă” iar cu ele și reproșurile privind orele suplimentare neplătite sau stresul imens la care au fost expuși.

  Vă reamintim că un economist din cadrul instituției a realizat o simulare legată de salariile pe care funcționarii le vor încasa de la 1 ianuarie 2018, iar concluzia a fost una de-a dreptul șocantă. Creșterile salariale vor fi infime, la o parte dintre angajați, în timp ce marea masă vor pierde sute de lei.

  Deși salariile brute sunt mai mari, veniturile nete pe care angajații APIA le vor încasa, de la 1 ianuarie 2018, vor fi mai mici. În total, din 23 funcții analizate, de la director de filială județeană și până la funcția de debutant, parcurgând ordonanța prin care Guvernul Tudose a aprobat transferul plății contribuțiilor de la angajat la angajator, doar la cele mai mici dintre funcțiile salariile vor crește cu sume cuprinse între 76 și 164 lei.

  Pentru marea majoritate a angajaților APIA, oameni cu vechime mare, salariile vor scădea cu sume cuprinse între 635 și 2.858 lei. ”La APIA Cluj mulți dintre salariați sunt consilieri superiori cu gradațiile patru sau cinci. În aceste cazuri, la gradația 4, salariul va scădea cu suma de 635 lei, în timp ce la gradația cinci, suma în minus este de 672 lei. Pentru un director suma pe care o va primi mai puțin va fi de 2.858 lei”, spune un angajat, citat de Evenimentul Zilei. 

  Citiți totul despre scăderea salariilor de la APIA și comentariile funcționarilor agenției de plăți:

  Ce SALARII vor încasa FUNCȚIONARII APIA de la 1 IANUARIE: Ne gândim SĂ INTRĂM ÎN GREVĂ. Să meargă MINISTRUL DAEA SĂ NUMERE OILE!


  Te-ar mai putea interesa

  Doi tineri din București au investit într-o livadă de cireși amari. Au pornit la drum cu un singur pom bătrân Grindina a făcut prăpăd! Culturi puse la pământ și case distruse. ”Era cât oul de găină” Document pe surse: Programul Rabla pentru tractoare – condiții și documente necesare

  Ultimele știri

  Alexandru Potor, fost secretar de stat MADR, este noul primar al municipiului Slobozia: “Deschidere totală către fermieri!” Ucraina va impune prețuri minime la exporturile de cereale și oleaginoase Franța, Ucraina și Rusia – ”lovite” de raportul USDA la producțiile la grâu