• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Agrilul – soluția pentru protejarea culturilor de îngheț

  agrointeligenta.ro -

  Înghețul este un dușman de temut al culturilor agricole, începând cu legumele și continuând cu plantele ornamentale. Pentru a le proteja, fermierii au la dispoziție o soluție accesibilă ca preț și ușor de instalat – agrilul, materialul special care se poate folosi atât în câmp deschis, în grădina de legume, cât și în sere sau solarii.

  Începând cu luna noiembrie, temperaturile negative (tot mai dese) și vânturile puternice, înghețate, nu mai sunt o surpriză nici măcar la câmpie. Da, a venit frigul iar în câmp mai sunt culturi care au nevoie de câteva săptămâni pentru a ajunge la maturitate și a fi valorificate. Puteți renunța la acest profit, lăsând plantele în voia capriciilor vremii. Sau puteți alege, inteligent, să prelungiți încă puțin sezonul de grădinărit și să vă protejați culturile cu folii speciale, care să le crească șansele de a ajunge pe piață. Acum este momentul să vorbim despre agrilul anti-îngheț.

  Agrilul este un material de protecție nețesut, microporos, realizat din polipropilenă, special conceput pentru protejarea culturilor. De foarte mulți ani, agrilul este alegerea ideală a fermierilor atunci când vor să apere o vastă gamă de culturi și terenuri de variațiile mari de temperatură și de vânturile violente din perioadele capricioase ale anului, respectiv octombrie – decembrie și februarie – aprilie.

  Avantajele folosirii agrilului împotriva înghețului

  Ușor, flexibil și rezistent, agrilul anti-îngheț se manevrează repede și fără probleme. În ciuda condițiilor nefavorabile de afară, sub folie se creează un microclimat favorabil desfășurării ciclului de viață normal al plantei, atât în perioadele de primăvară – răsărire, creștere și înflorire -, cât și spre sfârșitul toamnei, când contribuie la extinderea culturii până la maturizarea fructului, în cazul legumelor cultivate în câmp.

  Fiind stabilizat UV și rezistent la degradare fizică, îl veți putea folosi timp de câteva sezoane, pentru câteva culturi diferite. Aceasta înseamnă că ceea ce cumpărați acum, pentru a vă proteja de venirea frigului, vă va fi de folos și în primăvară, la noile culturi. Profitului pe care îl obțineți în această toamnă i se va adăuga o recoltă mai bogată și mai timpurie peste câteva luni. O astfel de investiție se va dovedi foarte utilă, deoarece agrilul anti-îngheț vă oferă multiple avantaje:

  – protejează împotriva vremii nefavorabile (îngheț, zăpadă, grindină, ploi violente și vânt puternic) precum și împotriva radiațiilor UV, lăsând în același timp lumina solară să ajungă la plante (în proporție de aprox. 80%)
  – în funcție de grosime, oferă o protecție la interior între 2 și 4-5°C în câmp deschis, și de până la 10°C atunci când agrilul este folosit în solarii
  – proporțional cu grosimea crește și rezistența agrilului la intemperii
  – este rezistent la sfâșiere și non-abraziv
  – fiind ușor, nu inhibă dezvoltarea plantelor
  – fiind microporos și având permeabilitate ridicată, permite apei, aerului și nutrienților să ajungă la culturi, în același timp favorizând evaporarea excesului de umezeală
  – reduce deshidratarea solului, ajutând la protejarea structurii acestuia
  – permite cultivarea mai devreme (mai multe cicluri de plantare/an)
  – reduce riscul polenizării încrucișate
  – limitând pătrunderea dăunătorilor, reduce necesitatea folosirii insecticidelor și a tratamentelor chimice

  Cum acționează agrilul și cum se montează

  Agrilul anti-îngheț poate fi folosit pentru a proteja culturile aflate în câmp deschis și în grădini, dar la fel de bine se pretează la aplicare în solarii, sere și în multe alte sisteme de cultivare. Poate fi întins direct peste plante dar la fel de ușor se pot realiza peste acestea, cu ajutorul lui, microtunele cu înălțimi de până la 80 cm, chiar mai eficiente, întrucât microclimatul care se creează în interior, o adevărată „pernă de aer”, este mai stabil și plantele sunt mai bine protejate. Sistemul de microtunel este util mai ales la începutul primăverii în cazul plantelor cu vârf de creștere foarte sensibil.

  Marginile întărite asigură rezistență la sfâșiere și o mai bună stabilitate a materialului, dar, pentru a face față vânturilor puternice sau chiar deplasării accidentale cauzate de animale, recomandăm fixarea cu o brazdă de pământ sau cu alte greutăți.

  Tipuri de culturi la care se poate folosi agrilul

  Agrilul anti-îngheț poate fi folosit cu succes la culturile de leguminoase, la varza timpurie, conopidă și toate legumele înrudite, la salată, spanac, andive, ridichii, morcovi, țelină, castraveți, pepeni, cartofi timpurii, ardei și gogoșari, căpșuni etc.

  Este foarte util însă și la învelirea plantelor decorative în ghivece, ale căror rădăcini sunt mult mai expuse frigului decât dacă ar fi în sol, precum și a plantelor sub formă de tufă sau puieților de pomi, mult mai sensibili la îngheț decât plantele adulte. Agrilul creează în jurul lor un efect izolator care împiedică nu doar mușcătura gerului ci și excesul de umiditate sau deshidratarea puternică provocată de vânt.

  Specificații pentru agrilul de la Iridex Group Plastic:
  – lățimea standard este de 3,2/6 m
  – lungime: 200 m
  – greutate între 17 și 30 g/mp
  – produs cu margini întărite
  – ambalare sub formă de role

  Ca de fiecare dată, IRIDEX GROUP PLASTIC vine în întâmpinarea fermierilor cu soluții potrivite nevoilor lor și cu sfaturi utile privind aplicarea și întreținerea produselor. Nu ezitați să contactați specialiștii companiei la tel. 0752-111.456 sau 021-241.55.13 și să vizitați www.iridexplastic.ro


  Te-ar mai putea interesa

  ANM a emis primul cod roșu din acest an. Județele unde sunt anunțate fenomene extreme Noi alerte meteo. ANM avertizează cu privire la un fenomen periculos în următoarele două zile Făinarea la castraveți: semne, combatere

  Ultimele știri

  Ard culturile! Incendii în câmp în Duminica Rusaliilor Tragedie la fabrica de lactate din Ibănești. Directorul și alți 2 lucrători au murit. A patra victimă, preluată cu elicopterul Prețul grâului a scăzut la Marea Neagră cu aproape 10 euro pe tonă