• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Hibrizii ZP – noutatea SUMMIT AGRO pentru FERMIERII CARE VOR PRODUCȚII MARI DE PORUMB: ”Atuul lor este TOLERANȚA LA SECETĂ ȘI ARȘIȚĂ, iar în această toamnă ȘI PREȚUL SPECIAL”

  agrointeligenta.ro -

  În ultimii ani, schimbările climatice au condus fermierii către alegerea și achiziția hibrizilor de porumb care prezintă caracteristici favorabile condițiilor de secetă si arșiță. Aceste două fenomene, frecvent întâlnite în România, afectează cultura de porumb în mod diferit. Atât împreună cât și separat provoacă ofilirea plantelor, producția fiind afectată în funcție de fenofaza în care se află planta în momentul instalării acestor fenomene.

  Principalele simptome se pot observa înainte de înflorire – prin răsucirea frunzelor, la înflorire – când apariția mătăsii întârzie și apar problemele de fecundare și după înflorire – prin avortarea boabelor.

  De aceea, hibrizii de porumb din portofoliul Summit Agro au fost introduși datorită toleranței la secetă și arșiță și pentru că prezintă caracteristici importante:

  Vigurozitatea sistemului radicular – factor important în absorbția apei și elementelor nutritive din sol.
  Unghi mic de inserție al aparatului foliar (expunere redusă la soare a foliajului reducându-se evapotranspirația)
  Capacitatea de a reține apa, planta rămânând verde până la maturitate.

  Acești hibrizi provin de la Institutul de Cercetare a porumbului Zemun Polje, care este cea mai importantă stațiune de cercetare și dezvoltare din Serbia. Este considerat ca fiind cel mai important institut în ceea ce privește dezvoltarea, producția și introducerea de noi hibrizi de porumb de calitate superioară adaptați diverselor condiții agroecologice.

  Atingerea unor producții ridicate nu constă în valoarea de achiziție a seminței de porumb ce urmează a fi însămânțată. Importante pentru o cultură sănătoasă, productivă și profitabilă sunt și caracteristicile fiecărui hibrid.

  Și cum genetica nu poate lupta singură cu diferitele condiții climatice, are nevoie și de ajutor din partea factorului uman prin tehnologia de cultură: respectarea rotației, controlul bolilor, dăunătorilor și buruienilor, tipul de sol, pregătirea terenului, densitate, fertilizare, epoca de semanat.

  Putem însă diminua efectele secetei prin:

  – Sistem minim de lucrări ale solului, pe solurile uscate.

  – Semănatul în perioada optimă, pentru a evita ca polenizarea să aibă loc în perioada secetoasă.

  – Controlul buruienilor cu produse pentru protecția plantelor

  Nisshin 4 SC – s.a. nicosulfuron: combate buruienile monocotiledonate anuale și costreiul din rizomi;
  Barracuda – s.a. mesotrione 100g/L: combate buruienile monocotiledonate și dicotiledonate anuale.

  – Fertilizare optimă pentru formarea plantelor viguroase: SumistartP, Umostart, Fertigofol Ultra.

  Hibrizii de porumb ZP dețin efectul de “stay green”, efect care poate fi valorificat și apreciat în anii cu condiții climatice dificile. Pierderea apei din bob se face mai lent, ceea ce duce la o producție mai puțin afectată, aspect foarte important în ultimii ani, în care seceta a influențat producția de porumb.

  Cu toleranță foarte bună la secetă și arșiță, Summit Agro pune la dispoziția fermierilor hibrizi din diferite grupe FAO: ZP 305, ZP 341, ZP 427, DALMAC, ZP 560, SMEDEREVO și ERRIKO.

  Acești hibrizi de porumb sunt în oferta Summit Agro Romania chiar din acestă toamnă, la un preț special.

  Pentru detalii despre această ofertă apelați cu încredere la reprezentanții de vânzări Summit Agro


  Te-ar mai putea interesa

  Plantare castraveți: perioade, distanțe între răsaduri Ultima oră de la ANM: Cod Galben de ploi torențiale și grindină emis pentru 13 județe Subvenția APIA de 100 de euro – fermierii autorizați, urmează plata în conturi!

  Ultimele știri

  Ministrul Agriculturii: Vom aloca sumele necesare pentru despăgubiri în zonele afectate de secetă Florin Barbu: România poate obține 30 de milioane de tone de porumb pe an după reabilitarea sistemului de irigații Micii fermieri din Olt și-au făcut o moară cu pietre ce produce făină integrală de grâu și secară