• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • BOMBĂ LA APIA! Compania SIVECO – EXCLUSĂ din licitația APIA! Cine vrea SĂ PUNĂ MÂNA PE SOFTUL CU BANII FERMIERILOR!

  agrointeligenta.ro -

  Blocaj total la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Licitația pentru softul cu care ar urma să se plătească subvențiile fermierilor a ajuns într-un punct în care ițele s-au încurcat atât de tare că sunt șanse minime ca începând cu în ianuarie, APIA să mai poată vira fermierilor vreun leu din schemele restante aferente anului 2017. Un exemplu de schemă ”în aer” este plata pe înverzire, unde APIA nu poate achita drepturile fermierilor până la finalizarea licitației. 

  Banii fermierilor sunt blocați în licitația de 100 de milioane de lei din care Profit.ro a aflat că a fost scoasă chiar firma ce a dezvoltat softul informatic cu care s-au plătit subvențiile agricole în ultimii 10 ani. Siveco România a fost exclusă de APIA din licitația lansată în luna septembrie, determinând compania să deschidă un proces la Tribunalul București.

  Informația privind scoaterea din joc a Siveco România a fost confirmată pentru reporterii Agrointeligența – www.agrointel.ro și de către oficiali din companie.

  Se pare că motivul pentru care Siveco a fost înlăturată pe moment din joc este o amendă primită de la Consiliul Concurenței în luna iulie, o amendă ce nu ar fi fost amintită de companie în oferta pe care a depus-o. Amenda, contestată de către dezvoltator de soft în justiție pare acum de-a dreptul suspectă având în vedere că în vară a picat din senin pentru presupuse fapte din 2008, ca acum exact această sancțiune să devină motivul invocat la excluderea din licitația APIA.

  Ca reacție la această decizie, Siveco a mers în această săptămână în instanță și a contestat excluderea, arătând că dimpotrivă, a semnalat amenda, că au trecut peste 3 ani de la fapta pretinsă, că legislația din 2008, an pentru care a fost amendată, nu sancționa cu excluderea participării la licitații publice în lipsa unei decizii definitive a instanței. Compania arată totodată că nici decizia Concurenței nu este una definitivă.

  În contestația depusă și citată de jurnaliștii de la Profit.ro, firma mai susține că a expus complet și corect informațiile despre sancțiunea primită chiar în DUAE depus la APIA, în care a semnalat: „deși nu suntem în situația [de excludere] respectivă, totuși facem următoarea precizare: Consiliul Concurenței a propus sancționarea SIVECO România SA pe motiv că ar fi încălcat, în anul 2008, dispozițiile art. 5 alin. (1) lit c) din Legea Concurenței nr. 21/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și art. 101 alin. 1 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. Decizia motivată a Consiliului Concurenței nu ne-a fost comunicată până în prezent. În afară de faptul că apreciem decizia și sancțiunea anterior menționate ca fiind neîntemeiate, după primirea deciziei motivate, SIVECO urmează a ataca această decizie pe calea instanțelor de judecată în vederea anulării acesteia”.

  Vă reamintim că în luna septembrie, APIA a lansat o licitație pentru servicii de mentenanță, extindere și dezvoltare a sistemului informatic al instituției, contractul fiind estimat la 97,4 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 3 ani. La licitație s-au înscris Siveco, Telekom și asocierea formată din S&T Romania și Teamnet World Professional Services. Subcontractanții Telekom Romania Communications sunt Best Internet Security și Trencadis Corp, iar Soft Business Union este terț susținător. Pentru asocierea condusă de S&T Romania, terț susținător este Ymens Teamnet. Teamnet World Professional Services și Ymens Teamnet sunt parte a grupului înființat de omul de afaceri Sebastian Ghiță. Fostul deputat susține că a vândut în 2012 acțiunile la firmele pe care le controla.

  Siveco a deschis proces împotriva APIA

  Decizia anunțată săptămâna acesta de către Siveco România de a nu mai colabora în afara contractului cu APIA își are acum o explicație. După ce amenda de la Consiliului Concurenței din iulie făcea referire și la sprijinul excedentar acordat funționarilor APIA, acum dezvoltatorul de soft a ajuns în imposibilitatea juridică de a mai sprijini instituția cu care se află în proces.

  Citiți și:

  PLATA SUBVENȚIILOR – ÎN AER! Compania SIVECO aruncă BOMBA: Licitația APIA pentru NOUL SOFT – ÎNTÂRZIATĂ DELIBERAT!

  SIVECO – REACȚIE în cazul LICITAȚIEI TRUCATE LA APIA: ”JUSTIȚIA VA FACE DREPTATE”


  Te-ar mai putea interesa

  Județul unde jumătate din suprafața semănată cu grâu este deja calamitată de secetă Alertă ANM de ploi, vijelii și grindină în 14 județe. Cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp Mușuroirea tomatelor. Când și cum se face

  Ultimele știri

  Fusilade Forte, de la Nufarm, a distrus buruienile din solele de floarea-soarelui lucrate de Biță Răcman Avertismentul unui șef APIA: Fermierii care rămân fără subvenții în acest an! Anchetat de fraudă după ce a câștigat licitația pentru a cumpăra un port la Dunăre